Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?

Адвокатът му: Той е известен индустриалец, пришит е към делото!
Обновена: 8 сеп 2018 18:22 | 8 сеп 2018 17:53, Веселина Йорданова
95
Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?
Снимка: БТА

Данни, че бизнесменът Миню Стайков и синът му Стайко Стайков имат нелегална фабрика за цигари в Ихтиман, разбита наскоро, изнесе спецпрокурор Ангел Кънев в съда.

Още по темата
Към 15 ч Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на карнобатския кмет Иван Димитров се изправиха пред съда по искане на прокуратурата да им бъдат наложени постоянни арести.

Те са обвинени за участие в престъпна група, разпространявала цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокурор Кънев не даде много подробности каква е била ролята на Стайков-син и баща във фабриката в Ихтиман, но се съсредоточи върху другата фабрика за незаконни цигари в Карнобат, предаде "24 часа".

Според обвинението едно от доказателствата, което свързва Стайков с производството на цигари в Карнобат, е товарно ремарке с цигари, открито в двора на постройката, собственост на Кичка Хазърбасанова. Тя е роднина на шурея на Стайков и на самия Стайков, обясни прокурор Кънев.

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков, обяви, че клиентът му е пришит към обвинението за престъпна група, защото е родом от Карнобат и е най-известният индистриалец в района.

Таков представи Стайков и като най-големият работодател в региона, в чийто фирми работят над 3000 души. "Няма нито едно доказателство срещу него. Единственият човек, който познава т.нар. престъпна група, е синът му.

За подозренията на прокуратурата, че Стайков е замесен във фабрика за цигари в Ихтиман, Таков посочи само, че по този случай спецсъдът е отказал на прокуратурата разрешение да подслушват Миню Стайков.

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика на "Винпром Карнобат", Иван Димитров и Белун Хазърбасанов.

Според съдията по делото може да се направи обосновано предположение за участието на Стайков в престъпната група. Също така имало доказателства, че той е създал условия и организация за извършване на данъчни престъпления чрез регистриране на голям брой търговски дружества на свързани с него лица, които той реално контролирал.

Опасност за укриване няма за никого от обвиняемите, каза още съдът. Като допълни обаче, че има опасност те да извършат нови престъпления.
 


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
32
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 4 месеца
А на бас, че тоя ще се измъкне! Евентуално ще го хванат за някое супер мижаво "престъпление", за което ще има условна присъда и глоба. А може и неговите "благодарни" служители, дето иначе треперят от него да се вдигнат на протест?
Още нещо: кога ще подгонят другите бабаит- бизнесмени: Прасевски, Черепа, Домуса, Златев и прочие. Има ли нужда да казваме всеки от тях за какво могат и трябва да го подгонят?
34
2
 
31
 
! Отговори
Време настана преди 4 месеца
Младите момчета с куфарчетата през 90г.на миналия век, сега са,, солидни"бизнесмени! Само че настана време да отговарят! Браво Борисов, бърз съд и конфискация на имуществото! Вкарай ги в панделата, там им е мястото!! Ако и с другия проблем свързан с един определен етнос се справиш, ще те избирам пожизнено за президент и не само аз!!! Имаш подкрепата ни, НООО САМО АКО СЕ ЗАЕМЕШ СЕРИОЗНО С ПРОБЛЕМА!!!
33
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако единственото доказателство е ремаркето, собственост на роднината на шурея му, се чудя какви ги върши прокуратурата. Това е смешно и няма да доведе до сериозно обвинение, а ще служи само за вдигане на пушилка пред обществеността. В страната се случиха неща, които директно могат да насочат общественото недоволство срещу ГЕРБ и хората да почнат да си задават въпроси около герберските пътни ремонти и като че ли се задейства системата за отклоняване на вниманието.
32
3
 
10
 
! Отговори
По случая преди 4 месеца
Мишо Бирата+ Първанов е ходатайствал, а всички набедиха Борисов и Танов.(поместено бе в медиите)
Сега отново два дни преди обявяването на името на М.Стайков, Първанов бе при Борисов"за разговор за Македония".( а П.е историк знае за "повелята' на Сталин, изпълнена от БКП, Червенков, Димитров за "формиране на македонска държава къмСФРЮ").
31
1
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Нека погледнем на малко по-битово ниво. Как тези тирове си пътуват спокойно из България и ЕС, как минават граници, митници, полицейски проверки над 10 години. Със същият успех някой може да направи нелегална фабрика за производство на атомни бомби или танкове да речем . Едун разграден двор сме, разпасана команда.
30
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
След неуспешно обжалване адвоката ще бъде сменен.
Миньо си избра КУЦ адвокат който може спокойно да го вкара в затвора.
29
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Като не се отчиташ на мазния пожарникар е така!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Жъмбаза няма ли да изригне гневно и мощно срещу престъпленията на българите?
27
1
 
6
 
! Отговори
Ром преди 4 месеца
Няма ли да протестирваме срещу българската престъпност?
26
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Те това ви е Българията! На всякъде е корупция, кражби, източване на каси и държава! ТИКВОЧ, те за тва няма да се върнем в БГ
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нито една от фирмите на Миню няма нарушения ще го хванете за .....
24
1
 
35
 
! Отговори
Знае ли преди 4 месеца
някой какво е работил Миньо Стайков преди 1990 и какво образование има?
Каква заслуга има , че президент Първанов му връчи орден през 2002г.? Вероятно е член на БСп.
23
2
 
27
 
! Отговори
Сега преди 4 месеца
Толкова години грабеж и контрабанда и никоя служба да не разбере?!за какво са ни тези скъпо платени търтеи?да вьрнат парите на народа и да вървят на май...си.
22
3
 
8
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 4 месеца
До Аааа не бе

Бойко Методиев какво ти подсказва?
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ГЕРБ са основни генератори на корупцията и Покровители на контрабандата и когато някой й спре да си плаща използват цялата Държавна машина за да го с мажат.

Примери много - Мишо Бирата, Ало Ваньо, Иванчева, Митьо Очите, сега и тия известни поне от десет години Ветко, Миню и отрочетата им.
20
2
 
9
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 4 месеца
До Анонимен

Бойко харесва ли ти? Обичаш ли филии с мас?
19
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Абе ГЕРБ кога точно разбраха че Ветко и Миню са крадци и мафиоти.
Откакто спряха да си плащат отчисленият на Баш Суджука ли?
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Миню, Белун, Вълчо(Ветко)....какви красиви помохамедачени имена.
17
1
 
32
 
! Отговори
Чадьрчо преди 4 месеца
Побледнял е горкия! След няколко дни ще се разболее!
16
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каквото и да имат те си имат чадьр нямо страшно! Да му мисли гладния народ, колко още ще може да изстрае на мускули!