Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?

Адвокатът му: Той е известен индустриалец, пришит е към делото!
Обновена: 8 сеп 2018 18:22 | 8 сеп 2018 17:53, Веселина Йорданова
95
Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?
Снимка: БТА

Данни, че бизнесменът Миню Стайков и синът му Стайко Стайков имат нелегална фабрика за цигари в Ихтиман, разбита наскоро, изнесе спецпрокурор Ангел Кънев в съда.

Още по темата
Към 15 ч Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на карнобатския кмет Иван Димитров се изправиха пред съда по искане на прокуратурата да им бъдат наложени постоянни арести.

Те са обвинени за участие в престъпна група, разпространявала цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокурор Кънев не даде много подробности каква е била ролята на Стайков-син и баща във фабриката в Ихтиман, но се съсредоточи върху другата фабрика за незаконни цигари в Карнобат, предаде "24 часа".

Според обвинението едно от доказателствата, което свързва Стайков с производството на цигари в Карнобат, е товарно ремарке с цигари, открито в двора на постройката, собственост на Кичка Хазърбасанова. Тя е роднина на шурея на Стайков и на самия Стайков, обясни прокурор Кънев.

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков, обяви, че клиентът му е пришит към обвинението за престъпна група, защото е родом от Карнобат и е най-известният индистриалец в района.

Таков представи Стайков и като най-големият работодател в региона, в чийто фирми работят над 3000 души. "Няма нито едно доказателство срещу него. Единственият човек, който познава т.нар. престъпна група, е синът му.

За подозренията на прокуратурата, че Стайков е замесен във фабрика за цигари в Ихтиман, Таков посочи само, че по този случай спецсъдът е отказал на прокуратурата разрешение да подслушват Миню Стайков.

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика на "Винпром Карнобат", Иван Димитров и Белун Хазърбасанов.

Според съдията по делото може да се направи обосновано предположение за участието на Стайков в престъпната група. Също така имало доказателства, че той е създал условия и организация за извършване на данъчни престъпления чрез регистриране на голям брой търговски дружества на свързани с него лица, които той реално контролирал.

Опасност за укриване няма за никого от обвиняемите, каза още съдът. Като допълни обаче, че има опасност те да извършат нови престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако единственото доказателство е ремаркето, собственост на роднината на шурея му, се чудя какви ги върши прокуратурата. Това е смешно и няма да доведе до сериозно обвинение, а ще служи само за вдигане на пушилка пред обществеността. В страната се случиха неща, които директно могат да насочат общественото недоволство срещу ГЕРБ и хората да почнат да си задават въпроси около герберските пътни ремонти и като че ли се задейства системата за отклоняване на вниманието.
29
3
 
10
 
! Отговори
По случая преди 5 години
Мишо Бирата+ Първанов е ходатайствал, а всички набедиха Борисов и Танов.(поместено бе в медиите)Сега отново два дни преди обявяването на името на М.Стайков, Първанов бе при Борисов"за разговор за Македония".( а П.е историк знае за "повелята' на Сталин, изпълнена от БКП, Червенков, Димитров за "формиране на македонска държава къмСФРЮ").
28
1
 
35
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Нека погледнем на малко по-битово ниво. Как тези тирове си пътуват спокойно из България и ЕС, как минават граници, митници, полицейски проверки над 10 години. Със същият успех някой може да направи нелегална фабрика за производство на атомни бомби или танкове да речем . Едун разграден двор сме, разпасана команда.
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След неуспешно обжалване адвоката ще бъде сменен.Миньо си избра КУЦ адвокат който може спокойно да го вкара в затвора.
26
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не се отчиташ на мазния пожарникар е така!
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жъмбаза няма ли да изригне гневно и мощно срещу престъпленията на българите?
24
1
 
6
 
! Отговори
Ром преди 5 години
Няма ли да протестирваме срещу българската престъпност?
23
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те това ви е Българията! На всякъде е корупция, кражби, източване на каси и държава! ***, те за тва няма да се върнем в БГ
22
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нито една от фирмите на Миню няма нарушения ще го хванете за .....
21
1
 
35
 
! Отговори
Знае ли преди 5 години
някой какво е работил Миньо Стайков преди 1990 и какво образование има?Каква заслуга има , че президент Първанов му връчи орден през 2002г.? Вероятно е член на БСп.
20
2
 
27
 
! Отговори
Сега преди 5 години
Толкова години грабеж и контрабанда и никоя служба да не разбере?!за какво са ни тези скъпо платени търтеи?да вьрнат парите на народа и да вървят на май...си.
19
3
 
8
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
До Аааа не беБойко Методиев какво ти подсказва?
18
2
 
9
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
До АнонименБойко харесва ли ти? Обичаш ли филии с мас?
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миню, Белун, Вълчо(Ветко)....какви красиви помохамедачени имена.
16
1
 
32
 
! Отговори
Чадьрчо преди 5 години
Побледнял е горкия! След няколко дни ще се разболее!
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да имат те си имат чадьр нямо страшно! Да му мисли гладния народ, колко още ще може да изстрае на мускули!
14
5
 
30
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Колко мишени прострелва с един истрел Б Борисов и Цветанов!!!!-намалят доходите за партията конкурент,-отвличат вниманието от въпроса кой е откраднал парите за строежа на пътя убиец,-сплашване на тези ,които не искат да си плащата на ГЕРБ Обаче Цветанов и Борисов се поставят на мястото нареални мишени . Явно имат много сериозна причина!Макр ,че като част от силовите структури знаят ,че нямат защита .Ще видим коло време ще живеят! Логиката на вълчета глутница!!
13
7
 
24
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
БОЙКО УЧАСТВАШЕ В НЕЗАКОННО ПРОИЗВОДСТВО НА ЦИГАТИ 1996 Г.?? кЪДЕ Е ПРЕПИСКАТА?
12
5
 
17
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
До Фирмите НА БОКО ОФИЦЧЕТЕТЕ ГЕРБЕРАСТИ!
11
3
 
37
 
! Отговори
Аааа не бе преди 5 години
Само името Миню подсказва за страшен селски тарикат.