Съдът решава дали Миню Стайков ще остане в ареста постоянно

Алкохолният бос е заподозрян за участие в престъпна група
21
Съдът решава дали Миню Стайков ще остане в ареста постоянно
Снимка: Булфото, архив

Съдът трябва да реши дали алкохолният бос Миню Стайков ще остане за постоянно в ареста. Той беше задържан по подозрение, че е част от престъпна група за данъчни измами, пране на пари, съхранение и продажба на акцизни стоки без бандерол. Общо членовете на групата са 8 души, като петима са задържани.

Още по темата

Синът на Миню Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а други двама са обявени за общодържавно издирване, тъй като няма данни те да са напускали страната.

Разследващи влязоха в домовете на Миню Стайков, а вчера МВР разпространи и видеа от акциите. Там са открити големи суми пари, произведения на изкуството и луксозни автомобили, част от тях – наети от германски автокъщи.

"Възложили сме 40 данъчни ревизии на различни дружества, които ще ни дадат пълна картина на извършените престъпления. 38 адреса бяха претърсени, интересното е, че са открити печати на кухи фирми и дори на една банка, която оперира на територията на страната. Той беше намерен в къщата на счетоводителя на една от фирмите. Този човек е със средно образование и сам е заявил, че не е експерт и нищо не разбира от счетоводство", обясни съобщи прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева допълни, че общо 20 са дружества, които са свързани помежду си и които са участвали в данъчни престъпления по случая "Карнобат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миню и минимойте- 1 част.Очаквайте:Миню и минитвойте - 2 част иМиню ами не мойте - финал на сезона
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименОт съветските републики...там крепостни - бол!
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алкохолен бос ама и цигарен бос,бос и на двата акцизни склада щом му е отредена ролята да лепи бандероли,а няма държавни длъжностни лица материално отговорни за тази дейност свързана с отчета и счетоводството,осчетоводяването на произведените бройки подлежащи на акцизни сборове с необходимите разходи по нанасянето на кодовете и маркировките на артикулите дали ще бъдат баркодове или бандероли за произведен акциз,а в някои ЕС страни няма такива бандероли на стоките от двата продукта,как се справят
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вземат си крепостни селяни от чужбина. Сега разбрахме идеята на работонаемателите.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всъщност, урока който получават в момента определени олигарси е, че не трябва да режеш клона на който стоиш. Бизнеса не е по голям от държавата. Играеш ли срещу нея, винаги е до време.Не може да купиш всички, желаещи кариерен ръст. И при всяко неочаквано разместване в силовите структури, някой остава без чадър. А надъхан кариерист, ще му вземе скалпа за израстване в службата. В историята на демокрацията има множество примери. Просто крадците олигарси си повярваха. че са по умни от предишните.
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жичкажията бил бизнесмен ..... няма такъв наивен народ
8
6
 
15
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
До червения анонимник 1. Ама големи крретени сте това позитанци. Не си си направил труда да провериш (или гадно криеш), че Миню е свързан с БСП и плюеш пак ГЕРБ. А кметът на Карнобат, чийто син държи помещението, е лидер на местната БСП. Ех, гиди гадини. И в Бургас Бенчо е ваш, и в Харманли лидерът на БСП Лисков "случайно" попадна на инцидента.
7
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Съдът решава дали Миню Стайков ще остане в ареста постоянно"- А, костов ,софиянски,цацаров боко КОГА?
6
8
 
14
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До Анонимен 1Ще го пуснат заради изборите - да, но Миньото е щедър спонсор на БКП, нещо си се объркал.Ще го пуснат като лице на Партията-баба - селфи с теб, Миньо, Митьо (Очетата) и *** - каква по-крадлива реклама!
5
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наш Миню е твърд като ракиена бутилка,ще издържи на разпита.Нема да издаде другарите си над него.
4
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей,Миню,приготви ли откупа за тия,които те разследват?Да,ама не,времената се промениха,иде ред за чепатият голям ***!Честито,било каквото било!
3
3
 
36
 
! Отговори
Хипотеза преди 5 години
На бас, че след два месеца никой няма да си спомня този случай, а Миню и минювиците ще са си на свобода и ще джиткат с луксозните джипове, паркирайки в луксозните дворове с басейни на луксозните си прогимназии?А синът на кмета на Карнобат все така няма да се познава лично с г-н Миню...за разлика от тейко си.
2
3
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Миню....Миню.....оле...
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми те тези, дето са го нефанали, ще се оправят. Правилото го каза шеф пето, още преди 15 години. Гат та арестуват, седиш и чакаш на някой от вънка, да та оправя. Ама ако не та арестуват, защвънкаш тука, звънкай там, викаш ало ко става бе дай да оправим работата и се оправя. Документи по дела се променят, доказателства изчезват, свидетели също. Тай че спокойно, ще се оправят момчетата.