Адвокатът на Вълчо Арабаджиев: Той няма да се укрие!

Илиян Василев бил ангажиран със защитата от майката Маринела
39
Адвокатът на Вълчо Арабаджиев: Той няма да се укрие!
Снимка: архив, БулФото

Адвокат Илиан Василев, който защитава Вълчо Арабаджиев, обясни, че родителите на младежа го ангажирали лично.

Още по темата
"Лично Маринела Арабаджиева ми се обади да защитавам сина й", обясни той в предаването "120 минути" по bTV.

Интерпол все още не е обявил официално на страницата си за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, в чиито имоти при спецакция бяха открити милиони в брой.

"Аз не познавам това семейство, никога не съм бил в кръга на познатите на семейство Арабаджиеви, за разлика от много магистрати", каза още Василев.

Той смята, че Вълчо Арабаджиев няма да се укрие. Вълчо е на 21 години, като последните 8 години прекарва в чужбина, а последните 5 години учи право в Лондон. Очевидно желанието на родителите му е било да навлиза в техния бизнес, заяви юристът.

Адвокатът подчерта, че за него първата и най-важна задача е била да разбере с какви аргументи прокуратурата се опитва да задържи клиента му в ареста.

Той обясни, че на името на Вълчо е имало внесени около 2 млн. евро, но семейството е преминало през множество данъчни проверки и нарушения не са били констатирани.

"Притеснява ме това, което прокуратурата се опитва да пробута като доказателства, за да бъде задържано това момче. Те използват един кратък период, в който клиентът ми е бил в България, и е наел касета, където има семейно имущество", каза защитникът.

По думите на адвоката на семейството са правени проверки и е установен законнен произход за около 25 млн. лева. "Личните им пари са повече от 20 млн. лева. Част от тях в един момент са решили да внесат в банкова касета. Това е имущество на Маринела и Ветко, това са пари на физически лица, не на юридически", обясни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
"След като има отчети в НАП декларации, счетоводни документи. Зад тях стоя имена с подписи и получени пари за възнаграждение на труда им. Какво излиза , че са правили фалшиви отчети ли?"Ха-ха-ха! А ти чак сега ли загря??? Божеееееее, колко мъка има на този свят...
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вълчо е абсолютно невинен!И ОВЦЕТЕ също.
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е един театър.Ветко вече мн добре знае от къде му е дошло.Ако са му казало- край! Това ти беше. Ще те унищожим, защото така иска #Кой или едикой си. Ветко ще знае какво да направи. Или се връща или си остава, където е.Ако са му казали - споко, просто ти искаме бизнеса или част от него, прехвърли го на едикой си и всичко приключва, ще се договорят, делата ще се гледат, за да го държат на каишка, да не се отметне и след някоя година ще го оправдаят.Та, вие не го мислете кебапчията.
29
8
 
3
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
Никой не е влязъл в затвора заради данъчни престъпления .Когато укриваш данъци или точиш ДДС се прави разследване и се установява размера на нанесените на бюджета щети .След което доброволно не молят да заплатиш откраднатото балабар с глобите ,слагат ти една пробация или най-много условна да си имаш едно на ум за в бъдеща и те оставят да си работиш по живо по здраво .Незнам какъв е тоя шум за нищо,арести и прочее!!!
28
6
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
Арабаджиеви имат имоти за стотици милиони и това не е тайна за никого !!!Комплекса Елените (над 20 хотел) , Виктория Палас и Чайка в Сл.Бряг . Хотел Марица ,Сградата на Виктория Груп, Захарната Фабрика в Пловдив ,хотел Маринела в София . Вили и апартаменти в цял свят ._Само х-л Виктория Палас се оценя на 70 млн евро !!При имоти за Милярд Нападжийте кво се занимават с тея 10 млн джобни парици!!!!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се крият и не идват на призовките, да се смята, че са виновни и да се конфискува цялото им имущество!
26
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗА МОМЕНТА НЯМА ДА СЕ УКРИЕ :DНО АКО ПОЛУЧИ ДОРИ НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА ЩЕ БЯГА ПРЕЗ 10 ДЪРЖАВИ В 13-ТА!
25
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 5 години
ХАХАХАХАХАХА Да бе да.
24
6
 
12
 
! Отговори
Златно правило преди 5 години
Добрия давокат познава закона! Идеалния адвокат познава съдията!
23
3
 
13
 
! Отговори
Без Коментар преди 5 години
Осама Бин Ладен щял да се предаде ако Илиян Василев му е адвокат и го съди СГС.П.П. Говори се че тоя е посредствен адвокат но обикаля с една чанта пълна с пари (естествено това са пари на "невинните" клиенти) и му се случват нещата тук-там.
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом не се прибират Арабаджиеви, работата е дебела.И това е началото на края им.Нямаш ли корен, шанса да загубиш парите, многократно по бързо от колкото си ги спечелил, е реален.А по въпроса за приказките на адвокати, особено по медии, ако гилдията не вземе становище, щото се подиграват с системата която ги храни, съдиите ще ги почнат.
21
0
 
31
 
! Отговори
До 6 преди 5 години
"Да го пуснат за издирване от Интерпол...............къде спят БГ-прокурори???" За Ветко и Миринела Арабаджиеви вече е издадена Червена бюлетина и те се издирват от Интерпол и Европол. Но, те имат частен остров на Карибите в Доминиканската република. Огромният имот е собственост на дъщеря им Александра Арабаджиева и е подарена от родителите й за сватбата й със сина на Миню Стайков - Стайко Стайков. Сватя Стайков се отчел по-скромно - с частен самолет. Сватбата е струвала 1 милион евро.
20
4
 
18
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Добре де, какво очаквате да каже адвоката ? Той е виновен и ще се укрие ? Това ли очаквате да каже ? Ами ясно е, че ще каже, че е невинен, че няма да се укрива, че Българския народ е виновен и че ще ни съдят в Страсбург. Така е при демокрацията.
19
2
 
28
 
! Отговори
Поредният БСП бандит преди 5 години
Поредният БСП/БКП милионер!Миньо Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.Създали са схеми за данъчни измами от 2009 г.Разкрита е и нелегална фабрика за цигари. Печелят по 1 милион на седмица. Ха-ха-ха - тъ.пи комунисти!
18
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ се омазаха тотално. След Иванчева и тоя ще щипне парички от Страсбург.
17
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Лично Маринела Арабаджиева ми се обади да защитавам сина й", обясни тойАдв. Василев питали я дали знае, че прокуратурата я търси с червена бюлетина и дали не предложи услугите и нея да изкараш под гаранция. Този вече остаря и все глупости говори. Мисля, че прокуратурата може да му повдигне обвинение за покриване на търсена личност. Вместо да съобщи на органите къде са, той си прави сделки.
16
2
 
30
 
! Отговори
Арабаджиев-младши... преди 5 години
...нямало да се укрие, ако бъде освободен под гаранция? Също както не се укриват мама и тати?Уауууууу, това звучи напълно разумно, нали така?;)
15
2
 
42
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Детето няма да се укрие - казали мама и тате от укритието... хахаха.
14
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не ги мислим тези,те ще се оправят.Нашата,нашата е зле,че от аванс на заплата сме и цял живот ще е така
13
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цялата тази работа с ареста на Вълчо е да му приберат парите и за сплашване на родителите му. Срам за съдебната система. След като има отчети в НАП декларации, счетоводни документи. Зад тях стоя имена с подписи и получени пари за възнаграждение на труда им. Какво излиза , че са правили фалшиви отчети ли????