Вълчо – обратно в ареста, а мама и татко Арабаджиеви си идват, скоро!

Търсят Маринела и Ветко с европейска заповед, те си идват сами
Обновена: 11 сеп 2018 17:03 | 11 сеп 2018 17:03, Камелия Цветанова
97

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо - да бъде върнат обратно в ареста, реши Апелативният спецсъд, отменяйки по-рано наложената му 20 000 лева гаранция.

Апелативните съдии Даниела Росенова, Димчо Георгиев и Веселина Вълева нарекоха решението на първия съд за свободата на Вълчо "незаконосъобразно и необосновано".

Магистратите обявиха, че са открити доказателства срещу Арабаджиев за обвинението му в пране на пари.

Според прокуратурата той е държал 5,4 милиона лева в три банкови касети в трезор.

Както обвинението, така и съда, прие, че за тези пари произходът е неизяснени, най-вероятно са от укрити данъци на фирмата "Виктория Груп корпорейшън" на фамилията Арабаджиеви.

"Не е сериозно да се приеме, че Вълчо Арабаджиев не е бил запознат каква е дейността на многото на брой фирми на родителите му", каза съдия Росенова, визирайки доказателства, че Ветко и Маринела Арабаджиеви са част от престъпна група за източване на ДДС от хазната.

Задържани с Арабаджиев в ареста отново са и двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Според съда има доказателства, че те са участвали в престъпна група за укриване на данъци.

Тримата бяха задържани в съдебната зала днес, като най-тежко новината прие сестрата на Вълчо Арабаджиев - Александра, която го прегръщаше, плачейки, съобщи "24 часа".

По рано днес адвокат Илиян Василев, който защитава Вълчо Арабаджиев обяви пред Bulgaria ON AIR, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България, доброволно.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.

След зрелищна спецакция в края на миналия месец към наказателна отговорност бяха привлечени шест лица, пет от тях за участие в организирана престъпна група, а самият Вълчо Арабаджиев е с обвинение за пране на пари.

Баща му Ветко и майка му Маринела бяха обявени за общодържавно издирване. Според прокуратурата те се намират във Франция. Техни познати обаче намекват, че семейството е забегнало в Испания, венгага когато станало ясно за спецакцията срещу тях.

Припомняме ви, че при обиски в хотелите на Арабаджиеви – "Марица" в Пловдив и "Маренела" в София разследващите намериха 10 милиона лева в куфари, кутии, сейфове...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари