Вълчо – обратно в ареста, а мама и татко Арабаджиеви си идват, скоро!

Търсят Маринела и Ветко с европейска заповед, те си идват сами
Обновена: 11 сеп 2018 17:03 | 11 сеп 2018 17:03, Камелия Цветанова
97

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо - да бъде върнат обратно в ареста, реши Апелативният спецсъд, отменяйки по-рано наложената му 20 000 лева гаранция.

Апелативните съдии Даниела Росенова, Димчо Георгиев и Веселина Вълева нарекоха решението на първия съд за свободата на Вълчо "незаконосъобразно и необосновано".

Магистратите обявиха, че са открити доказателства срещу Арабаджиев за обвинението му в пране на пари.

Според прокуратурата той е държал 5,4 милиона лева в три банкови касети в трезор.

Както обвинението, така и съда, прие, че за тези пари произходът е неизяснени, най-вероятно са от укрити данъци на фирмата "Виктория Груп корпорейшън" на фамилията Арабаджиеви.

"Не е сериозно да се приеме, че Вълчо Арабаджиев не е бил запознат каква е дейността на многото на брой фирми на родителите му", каза съдия Росенова, визирайки доказателства, че Ветко и Маринела Арабаджиеви са част от престъпна група за източване на ДДС от хазната.

Задържани с Арабаджиев в ареста отново са и двете счетоводителки - Ромелия Кирилова и Елена Караянева. Според съда има доказателства, че те са участвали в престъпна група за укриване на данъци.

Тримата бяха задържани в съдебната зала днес, като най-тежко новината прие сестрата на Вълчо Арабаджиев - Александра, която го прегръщаше, плачейки, съобщи "24 часа".

По рано днес адвокат Илиян Василев, който защитава Вълчо Арабаджиев обяви пред Bulgaria ON AIR, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България, доброволно.

Те са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления - укриване на данъци и пране на пари.

След зрелищна спецакция в края на миналия месец към наказателна отговорност бяха привлечени шест лица, пет от тях за участие в организирана престъпна група, а самият Вълчо Арабаджиев е с обвинение за пране на пари.

Баща му Ветко и майка му Маринела бяха обявени за общодържавно издирване. Според прокуратурата те се намират във Франция. Техни познати обаче намекват, че семейството е забегнало в Испания, венгага когато станало ясно за спецакцията срещу тях.

Припомняме ви, че при обиски в хотелите на Арабаджиеви – "Марица" в Пловдив и "Маренела" в София разследващите намериха 10 милиона лева в куфари, кутии, сейфове...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селендури с много пари, как ли са ги направили?
71
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не ги водят с белезници и полицаи?
70
2
 
28
 
! Отговори
Тоягата преди 5 години
Имали някой осъден за измама с ДДС? Тия съм убеден че нещо не са слушали и сега го отнасят. Спомням си Хр. Бисеров дпсара, дето него и синът му го подгониха за някакви трансакции на пари, нелегални, пране, благодаря бла бла, сложиха го да седне и го оправдаха. И тук ще е така. Няма да има осъдени, за народа остава кушията... Прокуратурата е инструмент на властта, няма справедливост за народа
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кумчо Вълчо останал недоволен от посещението му в горската тоалетна! Докато си вършел работата му пуснали химна. Акал прав!
68
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко беше казал,да не си закачаме децата .А сега какво прави,това е много долно
67
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АРАБАДЖИЕВ Е НАЗНАЧЕН ЗА УПРАВИТЕЛ НА ЗАХАРНИТЕ ЗАВОДИ ОТ ИЛИЯ ПАВЛОВ!! ТОЙ СТАВА БОГАТ СЛЕД СМЪРТТА НА ИЛИЯ ПАВЛОВ КАТО ИЗТОЧВА ЗАХАРНИТЕ ЗАВОДИ!!!ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ АКО АРАБАДЖИЕВ Е УБИЛ ИЛИЯ ПАВЛОВ !!-------------------------ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МНОГО ЩЕ СЕ ЗАРАДВАМ АКО ЛИКВИДИРА И БОЙКО БОРИСОВ НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО В БЪЛГАРИЯ!
66
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България, доброволно."До дни, считано от 01.01.2050г.
65
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЧЕТОВОДИТЕЛКИТЕ ВЪВ ЗАТВОРА ЗА ДДС ИЗМАМИТЕ НО СИНА МОЖЕ ДА МУ ГИ Е ПОДАРИЛ ПАРИТЕ БАЩА МУ!!!ПОРЕДНАТА ПОРЪЧКА НА БОЙКО БОРИСОВ
64
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ветко,Ветко абе забрави да напълниш партийната каса ли?
63
3
 
46
 
! Отговори
Н. преди 5 години
Тия Арабаджиеви, ако се върнат наистина другата седмица, ще вземат да обясняват как не били разбрали, че ги търсят и седмици наред нямали връзка със света. А пък всъщност са нагряли телефонните кабели в опит да "се намери решение на проблема". Адвокати, министри, близки хора на тоя и оня, сто процента някой техен човек е ходил при Цацаров и Борисов, искали са гаранции, а писле оня мазния Марковски ще вземе да твърди, че това е атака срещу бизнеса им и много семейства ще останат на улицата.
62
3
 
32
 
! Отговори
Gorskio преди 5 години
Да бе, ще се върнат... Просто не са платили достатъчно и не го пуснаха пишлемето да се измете при тях примерно в ЮАР...
61
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМедии няма, има прислуга.Медиийната империя на Дебелян и мама Ирена.Медийната империя на варнскити мютри от ОТБОР, към които принадлежи и този сайт.
60
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяка власт има нужда от олигархия, която да пълни и хазната но и партийната каса.Бойко, Меркелозата, Путчо, Тръмпи... няма значение.Всеки си има близък кръг от олигарси.
59
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави впечатление, че и медиите още не са наясно накъде дуе вятъра, и пишат някак неутрално. Обаче надушат ли, че ще му пуснат кръв, ще изкарат истински истории за възхода и падението му. Колко народ има що да разкаже, за контактите си с фамилията. Царя е гол, и шоуто започва.Българския бизнес, вече не е в състояние да купува политици, нещата се обърнаха. Политици се купуват на друго ниво, а те определят, кои да са бизнесмените. А да крадеш от държавата, която крепи системата е непростимо.
58
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко- що ги пазехте три мандата тия крадльовци ?
57
3
 
1
 
! Отговори
ноби преди 5 години
някои тук правят сравнение с кметицата. и какво значение има дали един *** е по- голям от друг
56
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А колко биткойна има семейството
55
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 47Послал си е некому дедовия.Няма бизнес в чужбина и всичките му активиса в Бг.Спукана му е работата.И пари в банка да има в чужбина пак ГОРИ.Света след 2016 е мнооого различен.Няма къде да скриеш пари или други активи.Жална му майка на асеновградското тарикатче.Брендо може да се крие цял живот щото си е свикнал от малък ама тези са OUT!!
54
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоооо, смехоратуратааа, къде са 10-15 полицая, вериги, белезници, хрътки и прочие "инвентар"... Говорим за обвинения и предполагаема злоупотреба с милиони, не просто 70 хил евро??!Сотир Делянов веднага да даде яснота на хората! Фишек Гешев също!
53
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На България и трябва американска намеса в залавянето и осъждането на големите престъпници. Ако небеше Сащ в Колумбия щяха да се кланят на Ескобар.