За домати за... втората ракия и гази велосипедиста

Надзирателят, който уби тийнейджъра: Просто така стана!
11 сеп 2018 22:50,
12
За домати за... втората ракия и гази велосипедиста
Снимка: bTV

Надзирателят от Пазарджишкия затвор, който блъсна и уби 16-годишен велосипедист, след като на 30 август се качи пиян зад волана на своя Опел, отивал да си купи домати. Това заяви самият той пред съда.

По думите му той изпил една ракия и тръгнал от кв. "Сарая" към кв. "Ивайлово", за да си купи домати за салата.

Пред съда надзирателят Георги Доков обясни, че: "Просто така стана", когато беше попитан защо се е качил пиян зад волана.

Още по темата

Припомняме ви, че мъжът прегази 16-годишен велосипедист, а от пробите стана ясно, че в кръвта му има 1.58 промила алкохол. На мъжа беше наложена парична гаранция от 10 000 лева от Окръжна прокуратура Пазарджик, но по-рано днес стана ясно, че апелативния съд в Пловдив отменя решението и настоява за по-тежко наказание. 

Прокурор Божидара Попова настоя да му бъда взета най-тежката мярка за неотклонение, защото като надзирател той би трябвало да е представител на закона, а не да го погазва.

В мотивите на апелативния съд, освен това, се посочва, че Доков може отново да седне пил зад волана, заради което се смята за опасен. Освен това, надзирателят има зад гърба си и 9 акта за пътни нарушения, макар че глобите са с изтекла давност.

"Случилото се е доказано, Доков не го отрича, но няма опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Нарушения на пъту отпреди 10-12 години не може да бъдат отчетени като характеристични данни", възрази адвокатът на Доков, цитиран от "Труд".

Съдът, обаче, постанови надзирателят да бъде задържан отново заради голямото количество алкохол, открито в кръвта му след инцидента.

Съдия Ганев отбеляза също така, че според свидетели Доков е "криволичил по пътя". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Врабеца преди 5 години
Че този е виюновен нама спор.Трябва да влезе в пандиза,но въпроса ми е колко други пияни богаташи се разминават с решетките.понеже бутат пари под масата?
11
0
 
1
 
! Отговори
1.58 промила!? преди 5 години
Една ракия,значи!?Тя да не е била от дамаджана!?
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И това пък ако е оправдание...?!
9
1
 
27
 
! Отговори
Писна преди 5 години
"опел, алкохол, надзирател" и прическа - петелски гребен - актуална сред определен вид среди, малко напомпани мускулчета и ето ти го "провинциалния Херой".
8
2
 
36
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Опел, алкохол, надзирател.Нашата компания е голяма, и ние се веселим, ама как един от двадесет човека след глътка алкохол - дори бира, нищо че е позволена една чаша, не си позволява да шофира.Това си е предумишлено убийство.Аман, от псевдомутреещи се индивиди.Цяла България трябва да се вдигне, национален протест "доживотен затвор, без право на обжалване при употреба и установяване на алкохол и др. средства".Не при ПТП, а при употреба.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква гаранция, зад решетките...................да е мислил преди да се е качил пиян на колата!!
6
3
 
34
 
! Отговори
шматка преди 5 години
ИСТИНАТАСЛУЖИТЕЛИТЕ ПОД ПАГОН НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ ЗАЩОТО ПАГОНА ГИ ПАЗИ.ГАРВАН ГАРВАНА ОКО НЕ ВАДИТози не е карал за пръв път пиян.Колата с ред.документи ли е.Защото и това правят.Карат без преглед и винетки из областа.
5
0
 
28
 
! Отговори
Еи това е преди 5 години
Глоби с изтекла давност.Присъди по споразомение.Пълна анархия.Едно момче убиха във Варна,*** с бмв останя колата и бяга.Докога?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гаранцията не е наказание.Гаранцията е залог, че няма да се укрие.
3
0
 
18
 
! Отговори
Мислещ преди 5 години
До ПОТЪРПЕВШ ! Само да ти уточня,че надзирателите не са полицаи.Те са към министерството на правосъдието.Иначе за другото си прав.
2
0
 
32
 
! Отговори
Сандо преди 5 години
той изпил една ракия ... за бутилка става дума вероятно
1
2
 
45
 
! Отговори
потърпевш преди 5 години
еий голема държава сме.каква е таз гаранция какви пет лева??? с алкохол,убил човек,работил ченге и ще го пускат.ужас,голям ужас,българино.такива директно в панделата и после да се решава дали да е до живот или смърт.защо не върнат смъртното наказание нали нашите ;братя;в америка все още го ползват?????.