17-годишна с условна присъда за удушеното си бебе

Съдът в Казанлък гледа делото по съкратена процедура
12 сеп 2018 13:00, Анисия Иванова
22
17-годишна с условна присъда за удушеното си бебе
Архив: Булфото

17-годишна от Казанлъшко получи условна присъда за убийство на новороденото си бебе.

На 1 март тази година в казънлъшко село непълнолетната умишлено е умъртвила новороденото си момченце веднага след раждането му чрез удушаване.

На първото съдебно заседание подсъдимата призна изцяло вината си и поиска да се възползва от законовата възможност за провеждане на съкратено съдебно следствие, при което определеното наказание се намалява с една трета.

Още по темата

На 10 септември Районният съд в Казанлък призна подсъдимата за виновна и наложи наказание от 1 година и 4 месеца "лишаване от свобода" условно с изпитателен срок от 3 години, съобщиха от прокуратурата.

За случая са съобщили лекари от болницата, където момичето е постъпило с усложнения след раждането. Тъй като тя не дала обяснения къде е детето, лекарите се обадили в полицията.

Според разследването майката е удушила с ръце своето бебе. Момичето родило на 1 март, дни по-късно бебето било открито във фризер в изоставена постройка в село Средногорово, където момичето е живеело с бащата на детето и собствения си баща. Тримата са българи, не са от селото. Дошли там преди година, но никой не знае откъде.

Непълнолетната Петя е умъртвила бебето си минути след като го е родила. 23-годишният баща Стефан е искал да се обадят на Бърза помощ, но момичето е отказало.

Впоследствие той е сложил бебето в найлонова торба и в неработещ хладилник. Там то било открито от разследващите, заедно с плацентата от ражданетето.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Как въобще за умишлено убийство ще дават условна присъда?"Води се "следродилна депресия" и продължава до няколко седмици след раждането. Жената е невменяема. Хормоните я блъскат яката, докато се опитват да се върнат в нормални граници след бременността. Случва се родилките да изпитат пълна незаинтересованост към детето(да го оставят да умре) или абсолютна омраза(водеща до агресия към детето). Затова и не ги изписват веднага от болницатаслед раждане , ако си забелязал...
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някъде пишеше, че най-вероятният татко е бащата на момичето, а не приятеля ... и все пак условна за убийство е подигравка...
9
1
 
6
 
! Отговори
Pesho преди 5 години
НЯМА ПРАВОСЪДИЕАко бащата го беше удушил нямаше да е условна присъдата. Как въобще за умишлено убийство ще дават условна присъда? Да го беше оставила в майчин дом поне, като не го иска. Язък за горкото бебе.
8
2
 
3
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 5 години
А дали, мисля си аз,не е била сигурна от кого е детето?Отивам още по-далеч-да не би да е замесен баща й-по един или друг начин....?Та, затова да е взела такова решение.В никакъв случай не искам да я оневиня,но е меко казано странно поведение.....
7
3
 
1
 
! Отговори
адвокат Марговски преди 5 години
Невинна е ! Изпаднала е в следродилна треска !!!
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е присъда, това е подигравка със живота. Нещата тук само ще се влошават, няма правосъдие, няма институции. Много тъжно!!!
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
17-годишна ******** с условна присъда за удушеното си бебе. Слава на БХК! Слава на БХК!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В случая поне има някаква присъда макар и смешна, а за един шофьор на моторна шейна няма дори и това нищо, че не умишлено,така че не съдете, че присъдата е твърде лека според някои.
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ехааа страшно наказание, ако до три години удоши още едно, вече ще влезе в затвора! Евала!
2
1
 
38
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Пълен абсурд!!!! Да убиеш умишлено човек и да те осъдят само условно... просто нямам думи!!!!
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес е убила детето си, утре ще убие майка си.