Цацаров за Своге: Не използвайте темата за политика!

Работим по всички версии - шофьор, превозвач, път, обясни той
Обновена: 12 сеп 2018 14:50 | 12 сеп 2018 14:37,
18
Цацаров за Своге: Не използвайте темата за политика!
Архив: Булфото

В петък ще бъдат назначени двете основни експертизи по разследването за тежкия пътен инцидент край Своге, при който загинаха 17 души. Ще бъдат изследвани асфалтовите проби, както и качеството на мантинелите. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров в парламента.

"По отношение на асфалтовите проби ще се преценява съответствието им на така наречената рецепта за асфалтова смес и особено елементи, свързани с варовик или варовикови смеси", обясни той и допълни, че с това ще се заеме вероятно австрийска фирма.

Цацаров коментира, че е чул много спекулации по случая, както и за министерските оставки. Той призова политиците да не се упражняват на тази тема, за да трупат рейтинг.

"Тук бе изтървана една фраза: "Убихте 17 човека" /б. ред. Репликата е на соцлидерката Корнелия Нинова към управляващите/. Много е лесно да се раздават присъди в тази страна. Ние ще си свършим работата, но не използвайте това за политически цели. Грозно е", отсече той.

Цацаров нарече спекулация и твърдението, че е ясен виновникът и това е само шофьорът.

Още по темата

"Ние работим с пълна интензивност по всички версии - шофьор, превозвач, път и начин на изграждането на пътя. Никоя линия на разследването не е пренебрегната", настоя той.

Главният прокурор коментира и номинацията на Младен Маринов за вътрешен министър.

"Мога да дам само много добри оценки за него. Като професионалист е човек, с който работим много добре, и е човек, който познава добре професионалните проблеми на полицията. Единственото ми притеснение е, че като министър ще бъде залят и с политически проблеми", каза Цацаров.

Попитан дали ще става член на Конституционния съд, Цацаров отсече, че не му се коментират слухове.

"Има истина, че оттук ще тръгна към Съдебната палата, а не към Конституционния съд", категоричен бе Цацаров.

"Мандатът не е смисълът на моя живот. Животът ми не свършва с мандата", отговори той на въпрос какви са плановете му след изтичането на мандата му.

Главният прокурор засегна и проблема със забавянето на експертизите и като основен проблем изтъкна недостига на съдебни медици.

"Във Видин, Враца, Монтана експертизите се обслужват от един съдебен медик. Този проблем трябва да намери държавно решение".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Дядо Радой преди 5 години
Ех, Ца Ца,Ца Ца!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България много съдии и прокурори са членове на масонски ложи............затова съдебната система е толкова зле....................високи заплати................резултати от работата им..............нулеви!!!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много работят,по всички версии, ама за кого , това е въпроса???
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия от прокуратурата уж много работят.............а резултатите конят към нула.Един мафиот или корумпиран политик няма в затвора!Защо така става, г-н Цацаров???
10
1
 
4
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Това е един безнаказан властимащ. Има го в всички доклади на ЕК. Главният прокурор не работи за благото на народа и на всички, а само на тези с власт и пари.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ли ще ми кажеш?!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Има истина, че оттук ще тръгна към Съдебната палата, а не към Конституционния съд", категоричен бе Цацаров.И като тръгнеш към Съдебната палата на бюрото стои ли папка си името на завряния зет и кога да очакваме акция на Крушова градина
7
1
 
1
 
! Отговори
месара преди 5 години
чувате ли другари?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
държавната политика съвсем целенасочено убива стотици хиляди хора, като ги лишава от достъп до качествено здравеопазване, чиста храна и вода... кражбите избиват хора всеки ден. После - да не сме политизирали?!??
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние няма да използваме темата за политика, ти ще я ползваш ли да се самосезираш и да инициираш разследване спрещу ТРЕЙС или тиквата не ти разрешава още
4
0
 
9
 
! Отговори
sk преди 5 години
А по версията прокуратура работите ли!?Как например станаха толкова богати много прокурори не ви ли прави впечатление?
3
0
 
9
 
! Отговори
?!? преди 5 години
Тоя да не е заболял от африканска чума?
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха, намерил се кой да го каже - Шишкото, назначен от Банкянския тлъстак, който от началото на мандата си изпълнява единствено ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКИ.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сърбята докога ще се подиграват с българската прокуратура? Ние сме уж шефовете на Западните Балкани.