Кара без книжка, убива... сега мълчи! Законът му го позволява

25-годишният водач бил собственик на БВМ-то, помело балетиста
Обновена: 13 сеп 2018 12:12 | 13 сеп 2018 08:50,
140
Кара без книжка, убива... сега мълчи! Законът му го позволява
Прегазеният балетист и БМВ-то, което го помете на пътя. Колаж: Facebook

25-годишният шофьор без книжка, който блъсна и уби с БМВ на пешеходна пътека във Варна балетиста Мартин Чикалов, отказва да дава обяснения.

"Законът му дава това право", коментира пред Нова тв зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Чака се химическа експертиза, която трябва да покаже дали водачът на БМВ-то е употребил наркотици, преди да избяга от мястото на кървавото ПТП.

"Той го помете и замина, дори не искаше да види какво е направил", разказа жена, шофирала зад младия мъж.

Тя карала с около 50 км/ч, а БМВ-то пред нея с повече. Малко преди удара шофьорът ускорил и...

Още по темата

БМВ-то е собственост на задържания, който никога не е имал книжка, хващан е в нарушение, но само е глобяван. Бил непълнолетен, когато направил първото си нарушение.

С него в германското возило пътувал още един човек, който е разпитан и остава свидетел по делото.

Най-късно утре прокуратурата ще внесе искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на виновника за смъртта на балетиста.

Вчера по обед  колеги на варненския балетист го изпратиха в последния му път. Част от танцьорите и певците на Държавна опера-Варна се събраха пред Катедралата преди да се отправят към гробището в Тополи, където бе положено тялото на 39-годишния Мартин Чикалов.

Лев Караван, който е отскоро в екипа на операта, ще запомни Мартин като човек с много добра и открита душа, който винаги е бил насреща.

"Млад шофьор съм. Всички обичаме да даваме газ, но лично аз не форсирам колата си. Дори и да светва зеленото човече за пешеходците, ще дам съвет на хората зад волана винаги да се оглеждат секунда-две, преди да тръгнат. Всички дават газ, някъде бързат. Колкото и всички да говорим и повтаряме, че искаме да се прекрати, това няма да се случи", смята той.

Караван припомни, че откриването на новия сезон за операта предстояло на 25 септември със спектакъл, в който Мартин е трябвало да играе солова роля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАз пък помня подобно информационно затъмнение, преди около 2 месеца, когато пияно мутре с джип Ауди попиля няколко коли на "Иван Гешов".
71
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в панделата, като става булка ще проговори!
70
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 74Убитото момче дали е давало съгласие да му публикуват личните данни и снимките?GDPR
69
57
 
5
 
! Отговори
доктора преди 5 години
Цял живот карам без книжка. Блъскал съм леко хора, но на всеки се случва, малшанс. Не книжката кара колата, а шофьора. Ако се чувстваш смел и сигурен на пътя, всичко ще е пушка. Ако караш според ограничението, всички ще те задминават. Няма само аз да спазвам ограниченията, я.
68
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
катастрофата е станала на 11.9.в номера на колата има 911
67
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 71Ако ти кажа, ще се разсмееш, но е истина. GDPR. Не е дал съгласие за публикуване на информацията му, напоследък престъпниците се възползват от това.
66
9
 
1
 
! Отговори
умирисник преди 5 години
Как ще мълчи. Нали е отишъл и е казал , аз го сгазих, и се е предал. Кво да каже повече. Къде му е книжката ли?
65
1
 
20
 
! Отговори
Мушмул преди 5 години
10 години ефективна ще е добро начало.
64
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де! Защо още не му знаем името? На жертвата и снимката видяхме! Не съм почитател на конспиративните теории, но нещо започва здраво да намирисва. Досега не помня такова затъмнение.
63
1
 
19
 
! Отговори
така е преди 5 години
Щом мълчи давайте те му максималната присъда и да се намълчи!
62
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да кажа че САЩ ако не си платиш глобата в срок и те пуснат за издирване може и в затвора да лежиш ефективно или те пращат на по 100-200 часа обществено полезен труд.
61
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако беше като в САЩ щеше да е друго ядче, пишат ти глоба 1000 лева, имаш 1 месец да я платиш после кадето те хванат ти свалят номера, конфискуват ти колата и те вкарват в зандана за 24 часа.Да видим дали ще се кара по добре.
60
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това си е предумишлено убийство ! - качваш се да караш без да имаш квалификация за това е все едно да стреляш с автомат по хората и да кажеш: Ама аз стрелях случайно !!!
59
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мир на праха на това момче.Винаги се говори за жертвите при ПТП и как намалявали под 600, но се пропуска един много важен факт. Ранените за година са хиляди, от тях не малък брой остават напълно парализирани или инвалиди с висока степен на инвалидност, което е страшното. Сигурен съм, че няма човек без близък тежко пострадал при ПТП.
58
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 45След като не спазваш закона и караш опасно, вероятността да утрепеш някого е голяма...наречи го както искаш, не е по непредпазливост... въпросът е до кога 80-те % ще трепят останалите безнаказано... на теб колко ти плащат за да тролиш ?
57
1
 
4
 
! Отговори
Maya преди 5 години
Mulchi li?? Da ne kaje, che sujalqva.. Pravo mu bilo... Kato mulchi da go tiknat pone za 20-30 godini v zatvora
56
1
 
58
 
! Отговори
bluesky1 преди 5 години
Преди няколко години, в София, на регулирано кръстовище, пресичайки по пешеходната пътека при зелен сигнал за пешеходците, бидейки на около метър и половина от осрещния тротоар, ме помете автомобил, управляван от непълнолетен ***, качил тумба съученици празнуващи 24 май! След удар в предното стъкло и две салта над автомобила от страна на моя милост, съм се разплескал на асфалта...оцелях като по чудо, но на счупените места още боли от реме на време...никаква милост за джигитите!
55
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шоферите не ги изнасилват достатъчно куките, затова е така. Колеги, скоро ще започнете да усещате сериозните промени в отношението от страна на държава и общество. Шоферите са тиняци, най-долните и арогантни *** в държавата, и е необходимо да бъдат третирани като такива.
54
1
 
13
 
! Отговори
fr преди 5 години
Във Франция поне 20 години.
53
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тоя няма да се оттърве леко, като му ударят една кръвнина 160 хил лева ще ги изплаща цял живот.