Кара без книжка, убива... сега мълчи! Законът му го позволява

25-годишният водач бил собственик на БВМ-то, помело балетиста
Обновена: 13 сеп 2018 12:12 | 13 сеп 2018 08:50,
140
Кара без книжка, убива... сега мълчи! Законът му го позволява
Прегазеният балетист и БМВ-то, което го помете на пътя. Колаж: Facebook

25-годишният шофьор без книжка, който блъсна и уби с БМВ на пешеходна пътека във Варна балетиста Мартин Чикалов, отказва да дава обяснения.

"Законът му дава това право", коментира пред Нова тв зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров.

Чака се химическа експертиза, която трябва да покаже дали водачът на БМВ-то е употребил наркотици, преди да избяга от мястото на кървавото ПТП.

"Той го помете и замина, дори не искаше да види какво е направил", разказа жена, шофирала зад младия мъж.

Тя карала с около 50 км/ч, а БМВ-то пред нея с повече. Малко преди удара шофьорът ускорил и...

Още по темата

БМВ-то е собственост на задържания, който никога не е имал книжка, хващан е в нарушение, но само е глобяван. Бил непълнолетен, когато направил първото си нарушение.

С него в германското возило пътувал още един човек, който е разпитан и остава свидетел по делото.

Най-късно утре прокуратурата ще внесе искане за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на виновника за смъртта на балетиста.

Вчера по обед  колеги на варненския балетист го изпратиха в последния му път. Част от танцьорите и певците на Държавна опера-Варна се събраха пред Катедралата преди да се отправят към гробището в Тополи, където бе положено тялото на 39-годишния Мартин Чикалов.

Лев Караван, който е отскоро в екипа на операта, ще запомни Мартин като човек с много добра и открита душа, който винаги е бил насреща.

"Млад шофьор съм. Всички обичаме да даваме газ, но лично аз не форсирам колата си. Дори и да светва зеленото човече за пешеходците, ще дам съвет на хората зад волана винаги да се оглеждат секунда-две, преди да тръгнат. Всички дават газ, някъде бързат. Колкото и всички да говорим и повтаряме, че искаме да се прекрати, това няма да се случи", смята той.

Караван припомни, че откриването на новия сезон за операта предстояло на 25 септември със спектакъл, в който Мартин е трябвало да играе солова роля.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
3
 
! Отговори
търся преди 5 години
Кажете по протокол , кои са го хванали преди без книжка и са си затворили очите. Да ги "питаме" каква е тарифата. Имената им моля!
111
1
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Умишлено убийство. За това трябва ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА да го осъдят. Ако изобщо в България има нормални закони.
110
1
 
5
 
! Отговори
Пешеходец преди 5 години
A защо трябва да говори? Доказано е по неоспорим начин че той е прегазил пешеходежа . Полицията защо иска да говори ? Да не би за да чуе предложението му за подкуп . А тея ченгета дето да си затваряли очите при предишните му провинения с Нобелова награда ли да ги наградим ? И колко кинти са прибрали за да си мълчат ? Щото всички знаем каква е корупцията сред пътните полицаи . ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА . ЗА ДЪЛГО. КОНФИСКУВАНЕ НА КОЛАТА И ИМУЩЕСТВО ЗА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА СЕМЕЙСТВОТО НА ПОСТРАДАЛИЯ .
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никога не е имал книжка, хващан многократно в нарушение (все без книжка), за първи път, когато е непълнолетен...Чист рецидивист. Не разбирам законите и институциите, които трябва да съблюдават спазването. На практика си е чисто убийство, хладнокръвно (ускорил в последния момент, не спрял след удара, избягал) и трябва да се класифицира като предумишлено. А присъдите трябва да са като за убийство. Сега тоя ще се измъкне с улсовна присъда за 2-3 години.Жалко за човека. Но прекалено много станаха.
108
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
защо той да говори да говорят туморнато образувание,*** който на два пъти го залавят да кара без aшофьорска книжка и прокуратурата лап заплати и не върши нищо и го чакът да убие човек за да го съдят.
107
0
 
19
 
! Отговори
АПЕЛ ! преди 5 години
Към всички варненци:Да открием наглия изв*ерг убил хладнокръвно и абсолютно предумишленно Марти и да му дадем зазслуженото !НЕКА ВЪЗДАДЕМ СПРАВЕДЛИВОСТ !Нека всеки помогне с инфо.да открием убиецът на Марти.А държавата....тя ще помогне поредният доказан убиец след няколко рушвета тук и там да се измъкне безнаказано и да продължи да убива хора.О,забравих,ще му напишат акт.
106
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо трябва да говори? За да се пълнят медиите и с неговите глупости ли?
105
0
 
9
 
! Отговори
Vilislav преди 5 години
Плюс това какво значение имат курсовете, като масово младите карат на кормуването (изпита пред ДАИ) с позволени скорости в изпита (то е само градско до 50 или 30 в определени зони), пропускат пешеходци, дават мигач - абе културни са.Само, че докато карат културно и лицемерно си мислят как като се приберат "ше въртим гуми с на тати E36-ката". Отива, взима пластиката, качва се на "баварката" и трепе наред, с пластика в джоба. Курса не е фактор, СЪЗНАНИЕТО и СЕМЕЙСТВОТО са фактор, такива вече няма.
104
10
 
5
 
! Отговори
Vilislav преди 5 години
Всички повтаряте "без книжка, без книжка", вместо да се фокусирате върху убийството като убийство, защото то си е такова. И аз съм карал без книжка 4 години, но нямам нито един инцидент, какъвто и да било той. После отидох, минах си листовки, кормуване и сега имам пластика. И пак нямам нито един инцидент. Книжката не кара колата, а шофьора, с неговото съзнание или липса на такава, защото тук за това говорим. Няма родители, няма възпитание, няма съзнание, няма капка акъл. Там е проблема.
103
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Лилавия МоскалНе от комунистите е.
102
0
 
3
 
! Отговори
Генезис септика преди 5 години
Им една порода кътили . Дето видят пешак дават газ да не се изплъзне жертвата.Ако обаче такъв един йорс срещне друг един такъв бордюр ,дето пресича с наведена главня без да се огледа ,става тя тогава каквато става.
101
0
 
14
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
От скандинавски произход и неграмотен ли е шофЕра, та толкова го криете?
100
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шофьор без книжка на пътя е като *** със ръчна граната в ръката. Ако този човек е имал достатъчно интелект то той да си е взел шофьорския изпит. Но явно има умствени затруднения. Безсмислено е да задълбавам. Но за множеството престъпления които е извършил съзнателно мисля че 20 години затвор са достатъчни.
99
0
 
11
 
! Отговори
gost преди 5 години
Няма книжка има кола и блъска човек. Е този до живот трябва да е в затвора
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проверките по пътищата трябва да зачестят.Да се намали допустимата маскимална скорост,щом българите не спазват правилата и всеки ден се трепят по пътищата.
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко ,за прекъснитят млад живот.Лека му пръст.Съболезнования на близките му.
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук в Англия обмислят да върнат доживотна та присъда, ако убиеш някого на пътя под влияние на алкохол или дрога.. Доживотен затвор...
95
1
 
9
 
! Отговори
LoSho преди 5 години
Във Варна на всяка главна улица / булевард има надраскани пешеходни пътеки. Много от тях са не 30-50м от светофар с пешеходна пътека. Това е някаква лудост !Има 3-4 от тях на които през седмица блъскат по някой пешеходец. Целият трафик на този град е объркан, но управата само се появява да реже лентички, Въпросната пешеходна, където е станало това престъпление, е с много лоша видимост, защото има дървета, които пречат и понякога пешеходците се виждат в посл. момент.
94
1
 
6
 
! Отговори
do 101 преди 5 години
Бутал е колелото . Това е доказано.
93
1
 
1
 
! Отговори
manwithnoname преди 5 години
Да, наистина защо Е36-цата е без М-броня ? И...колега вземе махни тия реплики на М-джанти, сложи си едни бирени капачки по-добре :)