Разследват директор на плевенско школо за теч на пари

Схемата – организирали се фиктивни лагери и обучения
18 сеп 2018 08:00, Александър Попов
7
Разследват директор на плевенско школо за теч на пари
Снимка: Спортното училище "Георги Бенковски"

Директорът на спортното училище "Георги Бенковски" в Плевен - Пламен Георгиев, е бил уволнен след съмнение за източване на хиляди левове държавни пари чрез фиктивни спортни лагери, обучения и ремонти. След множество сигнали, спортното министерство открило куп нередности, съобщава Нова тв.

"Той искаше да подписваме фалшиви документи и да лъжесвидетелстваме", каза учителят по футбол Ботьо Ботев. Ученици пък свидетелстват, че за почти пълен курс на обучение в училището, не са отишли на нито един лагер.

Асен Митев е ученик в 12-и  клас. По документи той и съучениците му от двете футболни паралелки, са ходили на тренировъчен лагер в Горна Оряховица две поредни години. Отново  по документи, лагерите са продължили по 10 дни. Момчетата обаче твърдят, че в същото време са се намирали в Плевен. Подали са сигнал в прокуратурата.

Сигнал е подал и треньорът по футбол Милко Гаврилов, който според списъка, изготвен от директора, е водил футболистите и на двата лагера. Но докато на хартия пишело, че бил в Горна Оряховица, учителят твърди, че е водил занятия в Плевен.

"Когато този уж лагер се е провеждал, аз съм си записал в дневника, че съм бил на лагер в град Плевен. Децата са се хранили в стола тук. Той в неговия кабинет ми каза: "Подпиши ми, защото без командировъчно за дадения лагер, той не може да съществува". Аз отказах, разбира се. Както и да го сметнем, по-малко от 5 000 лв. този лагер не може да струва за едната и за другата година, ако е минимум по 20 лв. на човек на ден", разказва Гаврилов.

От спортното министерство нямат представа колко пари са изхарчени за лагерите, тъй като отчети нямало.

Учители твърдят, че пари се източвали и за фиктивни обучения. По документи, четирима от тях са били на тридневен курс във Велико Търново през септември миналата година. Храната и престоят им излезли по 165 лв., без командировъчните. И по време на това обучение, вместо във Велико Търново, треньорите твърдят, че са водили часове в Плевен.

От министерството уволнили Пламен Георгиев, започнало е и раследване. Георгиев започнал да изнася кашони с документи, изтрил и записи от охранителните камери, твърдят източници на телевизията. Полицията вече е запечатала кабинета му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
XXL преди 5 години
"От спортното министерство нямат представа колко пари са изхарчени за лагерите" Ех горките те-да ги съжалиш!А защо не знаят?
5
0
 
4
 
! Отговори
ХХХ преди 5 години
Защо не разследват и случаите, в които учениците са задължени да платят спортните си лагери, за които да отпуснати пари от Министерство на младежта и спорта? Нима в тези случаи не играят заедно директор и треньор? Последният случай е доста пресен, от септември 2018год.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е теч, а пробойна по-голяма от тая на Титаник и не водопроводчик, тоя теч и Супермен не може да го спре.Тече, всичко тече.Къде познайте-в джоба на директора.
3
0
 
3
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
"Течовете" се оправят от водопроводчици. Но в България тия специалисти са рядкост, така излиза...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А министерството,как така раздава пари без да иска в замяна фактури или доказателства за изхарчени пари?
1
2
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Саше, спри да използваш родния си диалект. Думата за учебно заведение е "ещиличу".