Педофил иска предсрочно освобождаване, съдът отказа

При влизането си в съда Такър нападна новинарски екип
Обновена: 21 сеп 2018 18:50 | 21 сеп 2018 17:30,
31


Англичанинът Колин Такър, който бе осъден на 12 г. за изнасилване на 6-годишно момиченце, поиска да бъде пуснат предсрочно от затвора, но Софийският градски съд отхвърли искането на британето. .

При влизането си в съда Такър нападна екип на новинарски сайт, но съдебната охрана бързо овладя британеца.

Такър е излежал общо 8 г. 3 месеца и 27 дни, от които 1 г. 1 месец и 27 дни са за положен труд, още толкова са му приспаднати от първоначалния арест и реално е излежал 2 г. 6 месеца и 9 дни, пише "Труд".

Според съда, той е изтърпял половината от наказанието си, но за това време оценката за него от затворническата администрация не е променена значително. При влизането му зад решетките са му определени 85 точки, а сега те са намалени на 70. Така е оценен рискът от рецидив или извършване на друго престъпление.

Още по темата

Такър работи, награждаван е многократно и поведението му е добро. Но заради този застой в проблемната зона и опасността от рецидив, съдът реши да отхвърли молбата му.

„Не съм виждал баща си от много години. Моля да бъда освободен“, обърна се към съдия Ангелова затворникът.

В началото на заседанието англичанинът помоли то да се гледа при закрити врати, но съдът отказа. Решението на СГС не е окончателно и може да бъде обжалвано пред апелативния съд.

През 2006 г. Такър купил къща в стражишкото село Ново градище. Англичанинът изкарвал прехраната си като пастир на селските овце и кози. На 14 декември 2009 г. той гостувал на бабата на детето, за да зареди мобилния си телефон, защото нямал ток в дома си. Възрастната жена пуснала внучето си да отиде с англичанина до селския магазин. Той обаче отвел детето в къщата си и го изнасилил.

Заради престъплението първоначално Окръжният съд във Велико Търново му дава 15 г. затвор, които апелативният намалява окончателно на 12 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
nina преди 5 години
Какво предсрочно пускане??Тази гад въобще не трябва да диша повече.Надявам се искрено да не излезе жив от затвора.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перофил иска да...на воля но съда му отказа.Той беше искрено шокиран как може това да се случи в България страната НС неограничените възможности.И реши да съди страната в Страсбург за лично отношение и тезата на защитата е защо не давате на него, като дадохте на хиляди преди него така не е честно и в сексуалните извращения трябва да има свобода и равенство.
15
0
 
9
 
! Отговори
Кмето преди 5 години
КакъФ е тоя,бе? Британец? Пасе кози, има къщЕ, ама няма ток . Тоя е булшит!
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изпратете го на папата. Готов е за кардинал.
13
0
 
8
 
! Отговори
Доживотна преди 5 години
Заради този тип престъпления съм За връщане на Смъртното наказание. За такива поне доживотна! Тази тлъста, отвратителна *** иска да нападне друго дете, тези не се променят.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакво объркане е станало при изчисленията. Няма да да е излежал 8 години от които да са намаление година и два месеца за положен труд и още толкова приспаднати от времето в затвора и да е излежал ефективно 2 г. Реално са поне 5 години.
11
0
 
7
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Страм и позор , за съдебната ни система, Как ще изнасилиш 6 годишно дете, и едва 12 г. Затвор и нападнал и новинарският екип. За такива педовили, трябва . Незабавно да се върне смъртното наказание. Какво ще го хрантутим 12 години. Куршума в челото и до там.
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изнасили 6 годишно дете как ви се струва трябвали изобщо да е жив.
9
1
 
11
 
! Отговори
Караибрахим преди 5 години
Ако беше кардинал във Ватикана, нямаше да се вдига толкова шум.
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е справедливо. Другаря Евстатиев го пуснаха, а тоя не
7
1
 
7
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 5 години
Бай Ставри е доволен от него засега.....ще помоли да му удължат престоя за да има компания
6
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако беше от герб или от ромите, щеше да е другоо
5
2
 
18
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Окръжният съд във Велико Търново му дава 15 г. затвор, които апелативният намалява окончателно на 12 г." "Такър е излежал общо 8 г. 3 месеца и 27 дни... бла-бла-бла... бла-бла-бла... и реално е излежал 2 г. 6 месеца и 9 дни."Осъдили го на 15, после намалили окончателно на 12, той лежал 8, които пък били реално 2 и половина и сега иска да си ходи при тате?????Каква е тая съдебна система???
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой излиза без пари бе, шкембак?
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цял ден пълните сайта с новини за убийци и изнасилвачи. Хляб и зрелища.Нищо съществено ли не се случва, че ни занимавате с това?
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ено време гат сте го описвали, че искал овчар в България с 300 лева вместо в Англия ... голямо викане от радост е било по форумето. Както винаги се оказва - първосигнално.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много полезна информация.