Митниците искат "Винпром Карнобат" да e затворен

Служители на предприятието за трети пореден ден протестират
Обновена: 23 сеп 2018 13:46 | 23 сеп 2018 13:36, Красимир Ангелов
42

Агенция "Митници" е внесла искане в районен съд Карнобат за удължаване на срока на обезпечителните мерки спрямо затворените предприятия в града. Все още нямаме резултат като решение на съда по това искане, обяви зам.-директорът на агенцията Юлиян Мирков, цитиран от "Фокус".

Още по темата

"Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да не се стигне до унищожаване на готова продукция", посочи той. Мирков обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранена.

По време на брифинга бяха показани видеоматериали от извършените проверки, които показват обследвани тръбни връзки и доказват наличието на кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол без да бъде контролиран от измервателни средства. Мирков уточни, че това води до ощетяване на държавния бюджет.

Същевременно работници от затворените фабрики на "Винпром Карнобат" блокираха пътното платно от Карнобат за София. Недоволните протестират трети ден с искане да бъдат върнати на работните им места.

Протестиращи носеха плакати "Ние не сме престъпници". Те казаха, че са обречени на глад, а затварянето на фабриките в селата Церковски и Венец е неоснователно. В трите завода и обектите на фирмата работят повече от 2000 души. Заводите за производство и преработка на алкохол на бизнесмена Миню Стайков са запечатани от служители на Агенция "Митници".

Кметът на Карнобат Георги Димитров заяви, че ако фабриките останат затворени, това ще е изключително пагубно за местната община, тъй като тя е зависима от този бизнес.

Струпване на недоволни има и пред централния вход на завода в село Церковски с искане да бъдат допуснати до работните им места. Пред портала на производствената база в село Венец също има работници с плакати и знамена. Вчера недоволните блокираха за три часа движението на железопътната линия Бургас - София, която се намира в непосредствена близост до завода в село Церковски, съобщава БТА.

Днес изтича 48-часовият срок, който бе наложен от Агенция "Митници" за запечатването на обектите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
3
 
! Отговори
Gogo преди 5 години
Почти всеки, си вари сам, или търси домашна ракийка, и винце.Кой пазарува от тези заводи! Явно се занимават с друго!
31
0
 
4
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
да *** евтиния ви PR- както винаги проверките не се правят с цел да се подобрят постъпленията в бюджета , а да се затвори завода в полза на някой, отчитащ се на правилния човек
30
1
 
10
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
До 39Защото Пеевски си го е харесал.
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отнемане в полза на държавата , не вярвам.Ще му пръднат само
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митничар да се бори с престъпността и корупцията - това не звучи ли странно?
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако протестиращите поискат политиците да върнат партийните субсиди, които са вземали досега, това може да подейства повече. Политиците се стряскат единствено, когато някой може да засегне джоба им. А субсидиите никой не им е давал, те са си ги гласували и взели сами. Т. е. един вид направили са си кранче за източване на държавата доста по-широко от кранчето на винпрома. И през крачнето за субсидиите тече яко.
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До анонимен 28Вероятно е казал "по-добре децата ми гладни, отколкото да работя в държава на мафиот" ама са го перефразирали.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя "митничар" се казва Димитър Шопов, съден за корупция и преместен от Лесово, та сега работи в акцизи. Една гора бой да му хвърлите, малко ше му е
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"По-добре децата ми гладни, отколкото да работя във фабрика на мафиот" - Никой не е казал, никога. Хората си искат препитанието и държавата, ако все още не е абдикирал, трябва да направи нещо по-въпроса.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политиците чрез субсидии източват повече отколкото винпром "Карнобат". За субсидии им плащаме по 200 млн. за мандат. Защо митниците не им пломбират кранчето за субсидиите?
22
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представяте ли си какво е в Лукойл а и въобще в държавата майкоооо мила, майко драга и се правят такива акции единични вместо да се удари сивата икономика ама как да стане като са си дружки-ти на мене,аз на тебе и после обратно.
21
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че митниците искат Карнобат да е затворен. Искат го още преди да са констатирали каквото и да е било нарушение. А когато искат да е затворен, ще намерят за какво да го затворят. Както е казвал кардинал Ришельо "накарайте най-честния човек да напише шест реда и в тези шест реда ще намеря за какво да го обеся".
20
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странна логика - наличието на кран, от който може да бъде извеждан алкохол, не означава кран от който е извеждан алкохол. Както наличието във вашата кухня на нож, с който може да заклан човек, не означава че с този нож е заклан човек. Т. е. между потенциалната възможност нещо да бъде извършено и извършването не може да бъде поставен знак на равенство и всеки съдия ще го констатира.
19
3
 
20
 
! Отговори
Tuturutki преди 5 години
А тръбите който минават под влаковите релси при завода за спирт на Пещера ????? Те могат да си работят спокойно , нали са наши хора... Защо не почнете проверки на всички 5 завода в България който произвеждат спирт ??? От 20 и кусур години тези кранчета и тръбички ги има и вече са се амортизирали.. земете поне ги сменете с нови че да няма липси по тресето.. Голяма работа са тези митничари.. айде че тцялата държава знае какво става.. само бацето и неговите агенчета не знаят...
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко е защото така искат краварите за да могат да ви продават ферментирала царевична вода.
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
KMETAT NA KARNOBAT NE E ZNAEL NISHTO KAKVO SE SLUCVALO NA TERITORIATA NA KARNOBAT.TOVA E KMET SVETA VODA NENAPITA.SEGA KMETA PODSTREKAVA RABOTNIZITE DA SE BUNTUVAT.TOZI ZAVOD TREBVA DA BADE ZATVOREN,SRINAT SAS ZEMYATA.
16
3
 
11
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Бойхо е тихата, но сигурна смърт, мечът на геноцида. Важното е, че герберите около него имат работа. За останалите, имало бюро за безработни;0)))
15
2
 
11
 
! Отговори
неграмотен депутат преди 5 години
Ако бяха си плащали такса спокойствие нямаше да има проверки и такива глупости,но те искали да спестят някой лев!
14
3
 
9
 
! Отговори
Народен преди 5 години
A бог - слънце какво казва или просто ще си присвои фабриките?
13
6
 
13
 
! Отговори
121212 преди 5 години
Това ме навежда на мисълта че, или протеста е платен или работниците не си знаят правата. По скоро второто. Къде е министерството на труда и синдикатите да обяснят на хората. За един приятел питам.