Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер
23 сеп 2018 07:30, Красимир Ангелов
173
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"
Снимка: Булфото, архив

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Още по темата

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
4
 
16
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Опасявам се че ще дадем лош пример и току виж англичаните национализирали имотите на кралица Елизабет.
114
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като гледам списъка - само храненици на Сакскобургски, които си напълниха гушките около него. Симеончо спомня ли си какво каза при Кеворкян в далечната 1990 или епнен го удари склерозата.
113
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Собственост не се доказва само с нотариален акт. Доказва се с договор за покупко-продажба, съдебно решение, дарение и т.н. Много си далече от правото, за да даваш мнение. Вкл. преди години ниви се връщаха на собствениците им по спомени на свидетели. А също така сума ниви се присъдиха на свои хора, защото никой не си ги е потърсил.
112
3
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Дъртия като дойде огромно количество индивиди си ги отгледа. Дето се казва от *** хора ги направи. Време е сега раята да си върне услугите
111
2
 
9
 
! Отговори
аман от съдии преди 5 години
До Анонимен 113Остави кво се знае и какво се предполага!Ако има нотариален акт,имота е негов!Ако ли не-да д/ух/а под вода през сламка с противогаз!А от петиции изобщо няма нужда!Проста работа,нещо неясно!?
110
4
 
21
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Лъжливото и крадливо царче ще види имоти след 800 века!Да не би румънците и гърците да са върнали нещо на бившите си крале?
109
2
 
22
 
! Отговори
айде сега преди 5 години
До Анонимен 111Всяка собственост се доказва с документ!Пет пари не давам за пристрастия и омрази на тоя и оня!Ако това мадридско нещо има нотариален акт,значи е собственик!Ако ли не,да си затваря лакомата еврейска уста и да хваща пътя!Тук съдът няма никаква работа!Между другото,в много мемоари е описано как дядо му е искал от кметове да го даряват с имоти,но в документите е пишело че са ЗАКУПЕНИ!Така е поискал Градската градина на Пловдив,но кмета се е опънал!От тогава повече не е стъпил в гра
108
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Открай време се знае, че Враня е била частна собственост на Фердинанд. Даже мисля, че част от земята му е дарена от някакъв местен чорбаджия.
107
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TOZIZAR E ZAR VASHKAR.KRADEZ I MOSHENNIK.
106
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Известният историк Георги Марков който дори е по-възрастен и от починалия Божидар Димитров но е с неговия манталитет и начин на говорене и не може да бъде обвиняван в пристрастие към Кобургите го каза преди няколко дни-ВРАНА ПРИНАДЛЕЖИ КАТЕГОРИЧНО НА СИМЕОН!!Съдиите в България които са комунисти както и собствениците на медиите правят същото сега каквото техните предци преди 74 години,само дето няма да го убият.Предполагам че дедо Симеон ще заведе дело в Страсбург и ще го спечели а плащаме НИЕ!!
105
7
 
25
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Старческата лакомия ще погуби тоя алчен Дедо...
104
2
 
0
 
! Отговори
До 98 преди 5 години
Защо пък 800 милиона години,да не възкръсне после!!!
103
4
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
вьн от бьлгария заедно с царедворците от 1878 до 1944 колко народ е избит и осакатен вьв воините колко народ е избит без сьд и присьда колко пари са раздадениза всяка глава неудобна на режима и сега да му оставим и наследство защо не готьрси в италия и австрия а в бьлгария защото де-билите го докараха
102
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До мдаа100 "Упонребен и захвърлен".
101
4
 
32
 
! Отговори
???? преди 5 години
Фамилията "Сакс Кобурготски" е направила толкова много вреди за България ,че е много и допускането на Симеон С.К. да се върне нв България! Основна вина за трите национални катастрофи и загиването на хиляди млади хора, носаят предшествениците на Симеон и само за това, трябваше да бъдат национализирани всички имущества на фамилията!
100
1
 
21
 
! Отговори
чоко боко преди 5 години
800 дена, а?
99
4
 
29
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
На семката няма да му се получат нещата. Не е цар, не е българин, няма никакви законови и морални основания да иска каквото и да е... Ко се опулил като караконджол айде въз!
98
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен 87 преди 5 години
До ВескоЧе е направил "удивително много" е твое мнение, което не всички споделят. Независимо от мненията, "направил много" не е основание да присвои резиденции и планини, което е темата на статията в която коментираме.Имуществените въпроси се решават по долументи, а не защото "направил много"
97
22
 
5
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До Анонимен 87Искам да кажа, че царя направи удивително много за България, но 80% от населението очакваха да плучат мильон по сметка за 800 дни! А са толкова лесно манипулируеми :(
96
4
 
21
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Симеончо беше подлъган от ДС да дойде ,за да събори правителството на СДС ,като в замяна му обещаха имоти , но като им свърши работата го бъзикнаха по царския *** . защото съдиите ,конституционни , обикновени и пр. до един са кадри на ДС. Да си сърба попарата -стигат му горите.