Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер
23 сеп 2018 07:30, Красимир Ангелов
173
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"
Снимка: Булфото, архив

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Още по темата

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички стари кучета от ДС да върнат собственоста. И да се потърси отговорност за заграбеното.
74
2
 
12
 
! Отговори
Antonim преди 5 години
До Марш боклукНе само че е дошъл с едно куфарче, беден като църковна мишка, а когато царското семейство е напускало България, това е станало с влакова композиция.
73
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените ***,пак сте тук за съжаление! Цапате пространството! Да живее царя!
72
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да превърнем имотите в образцово ТКЗС или АПК, както едно време! А в Боровец да настаним УБО! И въобще,липсва ми Мавзолея!!!
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДВА МАНДАТА ИМАШЕ И НЕ МОЖА ДА СИ ОПРАВИ ИМОТИТЕ САМО ГО ВИЖТЕ КАКЪВ НЕКАДЪРНИК Е!!!АЗ АКО СЪМ ПРЕМИЕР ЗА 1 МАНДАТ НЕ САМО, ЧЕ ЩЕ СИ ОПРАВЯ ИМОТИТЕ ДАЖЕ ЩЕ ВЗЕМА ПОВЕЧЕ :DТОЯ Е МНОГО НЕКАДЪРЕН БИЛ ЯВНО!!!
70
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти уважааш ли съда, или не го уважааш? Петиция, петуния, петолиния, айде заминавайте. Върнал се заради имотите и вече не му се идва в България. Без имоти не е интересно.
69
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Симеон се върна от изгнание и силата беше с него,се криехте, мълчахте и съгласявахте! Сега ви пречи и му скроихте шапката! На това се казва "Пладнешки обир"!
68
3
 
9
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 5 години
Дедо цар ако беше направил нещата които избирателите се надяваха (вкарването на повече законност, да речем) можеше и монархията да върне. Ама скромните амбиции водят и до скромни резултати.
67
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се кандидатира за следващите избори да си вземе власта и имотите,ама няма да го направи не е *** знае че никой няма го избере след 800-те дни!
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дойде време червените да си вземат обратно имотите на царя!
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като умря баща му Борис през 1943 година, на кого остави имотите? Тогава трябвало да ги делят. Имотите още са били на Фердинанд. Кога имотите са делени межди Борис и брат му Кирил? Не съществуват такива документи. Имотите са държавни, за да не могат да имат претенции многобройните роднини на царя. Това е истината.
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Костов и тия преди него, трябваше да направи лустрация. Той си затрая и отказа. ТИЯ ОТ ДС/ държавната сигурност/ се настаниха в имотите на цара без да се бръкнат да плащат. И сега реват . Вън ку.че та мръсни.
63
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политически решения! За партиите царя е конкуренция и гледат да го разкарат,то е ясно! Все едно да събориш паметника на Съветската армия в София! Маха се символа първо, така е в политиката!
62
4
 
20
 
! Отговори
мадридски преди 5 години
Лакеите на мадридския комарджия, които години лизаха насрания му ***, сега скочили срещу решение на съда! Ега ти престъпниците! Мадридския комарджия, заедно с *** агент Сава, разграбиха България! Как стана така бе, кобургско нищожество, дето отдавна миришеш на пръст, че просяците - Никото Василев и Милен Велчев, от бедни брокерчета, обикаляли европейските банки, за да си пробутват номерата, от рлосяци, излязоха от твоята власт мулти милионери? Как стана така бе, мръсен комарджия?
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Василев е прав.
60
2
 
6
 
! Отговори
Elf преди 5 години
Toi e ,,Koburg-Gota,,Tova ne e Bavaria ,a Turingia.Nai golemite seliani i nekkadarnici ot nemskia narod.Pomacite na Germania.
59
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нали уж си беше оправил имотите за 800 дни? Сега ще ни накара да пишем петиция против прееватизацията на заводите и ТКЗС-тата.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледа едини от БСП. Настанили в един имот на цара и си жавуркат. Абе да не сте му наследници на Цара.
57
1
 
16
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Финансовият министър на Костов, разполага с повече собственост, имоти и пари от Дедо!!!Как става тази магия селяни прости???А той никога не е бил благородник, а бизнеса му е скрит и прикрит!!!И за още най-малко сто министри и депутати мога да изкарам факти, че са нечистоплътни балкански м.астии, ощетили българския народ!!!Агент Марвин Гибс!ЦРУ!!!
56
3
 
10
 
! Отговори
456 преди 5 години
Що ни занимават с на Царя имотите, той поне има документи и по съдебен път се мъчи, абсолютно цивилизовано. Въпросът е , другите хотели палати по морета курорти, на кого са и тях що не ги търсим ??? Ние "народа".. Явно, защото те са същите които ни занимават с това...