Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер
23 сеп 2018 07:30, Красимир Ангелов
173
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"
Снимка: Булфото, архив

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Още по темата

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя народ и за царската собственост плаче. Но като го краде държавата, си трае. Сбъркани хора отвсякъде. Завистливи сте хора, отворете си очите.
54
10
 
4
 
! Отговори
Край преди 5 години
Държавата няма нито средствата нито нуждата да притежава този имот.Поне 10 държавни имота в Центъра на София, които са по-големи от този гредореден "замък" тънат в руини.Българите обожават на някой да му вземат нещо. ЗАВИСТ.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сред пописалите петицията са всички от царската хранилка
52
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте му на тоя парцел във Враня 2 на 1 та да легне и миряса най-после!
51
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Някой трябва да отговаря с брейди облигациите и врътката с външния дълг, ощетила държавния бюджет с милиарди, както и с енерегоразпредилителните дружества и за продажбата на БТК!!!Дедо е в нокаут, селяните прости изпадат в екстаз и жадуват за мъст и възмездие!!!А това, че България е в клуба на богатите държави, не ви ли стига некадърни селяни прости???Германия е велика, еврото стабилно!Леля Меркел обича Бати Бойко и му шари мангизи!Българските бизнесмени "усвояват" еврофондове!Галахар!ЦРУ!
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да направим контрапетиция + точка за обявяването на националният предател за персона нон грата, да видим колко хиляди ще събере ;)
49
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да направим контрапетиция + точка за обявяването на националният предател за персона нон грата, да видим колко хиляди ще събере ;)
48
1
 
16
 
! Отговори
700 кинта преди 5 години
140 души, по 5 кинта на калпак прави 700 кинта. Толкова му е струвала кампанията на Симеон номер две.
47
6
 
35
 
! Отговори
Марш боклук преди 5 години
Дядо му ,треторазряден фалшив благородник е дошъл у нас беден като мишка.Наглия му внук иска да си отиде от тук богат.Трябва да бъде изритан като мръсно псе , каквото е всъщност. Защото заради импотентната си политика тези *** доведоха страната до две национални катастрофи за само 40 години.
46
6
 
36
 
! Отговори
българин преди 5 години
Сакскобурготски направи нещо , което е абсолютно невероятно, което се случи единствено тук и няма.аналог в световната история - цар да се съюзи с комунисти и да действа в техен интерес !!!!! Но пък затова накрая яко го прекараха !!!
45
4
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Този е бащата на мутрата Бойко Борисов. Той го вкара в политиката и го направи генерал и главен секретар на МВР. Какви заслуги имаше Борисов като беше охранител на царя и Тодор Живков?
44
3
 
32
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 5 години
Учудвам се за високата бройка на подписалите петицията - цели 140 души са ожалили недоразумението цар-министър-председател.
43
5
 
24
 
! Отговори
Свиня преди 5 години
Тази петиция е показателна за авторитета и любовта на народа към този измамник и мошеник и оценката на хората за това което е направил за България-нищо.
42
1
 
24
 
! Отговори
тоя е никой преди 5 години
Той не е проблем!Проблем са продажните дупетатчета!От толкова грабеж и лакомия хората се озлобиха,и все си мисля,че ако стане някоя бъркотия,голямо трепане ще падне!И голям рев ще има,ама ще е късно!Българина трудно тръгва,ама после няма спиране!
41
4
 
27
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Дядо Моньо дойде в България, за да вземе каквото може. Раздаването на имоти отдавна свърши. Дойде време да ги връща и да плаща лихвите.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава петиция не можеш да подпишеш с "против", нали? Така би събрал много повече от 140 подписа.
39
3
 
24
 
! Отговори
Истукан преди 5 години
Ами тези царски депутати не са българи, само това мога да кажа. Който подкрепя царя, не е българин.
38
12
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Аз съм да се...остави царя да си живее в двореца,че цар без...дворец,все едно...селянин без обор за...крави.За да е...вълка сит и агнето...цяло,общината да му определи един наем от 200-300 лева,колкото за една гарсониера в Обеля.Да си живее човека на воля и да види...целия свят,че мислим за всички...онеправдани,включително и за царете си.
37
3
 
23
 
! Отговори
дедо сотир преди 5 години
Няма ли край тая толерастия и безхаберие бе,мааму стара!?Тоя по тошово време дишаше в шише,а сега лакомия и претенции!?
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една заменка за него няма ли?врана за едно китно панелно в Люлин с тераса например. Те нашите депутати така са научени, кон за празен полог да заменят