Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"

Бивши царски депутати с подпис за подкрепа на своя лидер
23 сеп 2018 07:30, Красимир Ангелов
173
Петиция в нета брани мераците на Царя за "Врана"
Снимка: Булфото, архив

Петиция-протест срещу "одържавяването на царските домове в България" се разпространява в интернет. Тя е организирана от национален клуб "Българска корона" и вече е подписана от 140 души, съобщава "24 часа".

Целта й е проста - да събере подкрепа за Симеон Сакскобургготски срещу решението на Софийския градски съд, че дворецът "Врана" не е негов, а на държавата.

Още по темата

Сред подписалите петицията са бившият зам.-министър на финансите в кабинета "Сакскобургготски" Илия Лингорски, бившите царски депутати Нина Радева, Анелия Атанасова, Владимир Дончев, Деница Димитрова, парламентарният секретар на Симеон като премиер Гадар Хачикян и други.

"Домовете наследени и стопанисвани от Н.В. Симеон II, са били изградени с частни средства. За пример - Официалните държавни резиденции като тази в Евксиноград на Северното черноморие и двореца в Центъра на София никога не са били обект на обсъждане на собствеността.

Българският монарх е получавал официално сума-възнаграждение за изпълнението на служебните му задължения към държавата, както всеки друг служител и това се нарича Цивилна листа. Освен това българските монарси са имали и свои лични средства, които са наследени от техни роднини“, се чете в аргументите за петицията.

Според организаторите й "на фона на всичките и постоянни скандали с незаконно строителство не само на вили, заведения и хотели, но и на цели селища и застрояването на Черноморското крайбрежие, тази атака на Държавата срещу частната собственост е абсурдна и дава негативни съобщения на своите граждани и сигурността на тяхната собственост и права".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
20
 
! Отговори
ШАРЛАТАНИН преди 5 години
До inedскоро във затвора!
14
4
 
21
 
! Отговори
предател!!!!!!! преди 5 години
иидиотскоро на гилотината!
13
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая петиция трябва да се казва "Аз смуках по време на управлението на Сакскобурготски", иначе Симеон пред Кеворкян в прав текст каза,че няма претенции, после що така се извъртя.Май не е много тежка таз "царска" дума!
12
3
 
34
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Симооо,какъв цар си ти без царсвто бре?Хванал си се за един имот като удавник за сламка.За какво ти е бе?Ти я имаш 800 дни още я не и си се засилил за имоти да се бориш.Ковчег джобове няма!И ти си смъртен като нас!
11
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви царе са ви в главите през 21 век.
10
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пуснат една петиция СРЕЩУ мераците на мадридския крадец и тогава да се преброим. Най-вероятно ще окаже, че трябва веднага да си стяга куфарите и да се изрива от тук.
9
7
 
42
 
! Отговори
Дед Хасан преди 5 години
Петицията е преброяване на гъзолизците. Величеството в едно предаване на Кеворк с възмущение обяви, че в никакъв случай няма да търси имоти в България. Явно е поразмислил.
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите пак врътнаха царя. Помолиха го да дойде с обещанието да му върнат имотите, а те да му кажат с кой да управлява и горкия им се върза.
7
5
 
39
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Какви "частни средства",бре?Оня хомо и пияндурнк,Фердинанд,го взимат скъсан и пиян от един австрийски бардак и ни го слагат тука!Всичко де го има после е от нашите деди и баби!Четете,ей!
6
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя крадец и шанаджия трябва да е благодарен че не е в затвора.
5
6
 
37
 
! Отговори
Пламен Василев преди 5 години
Как не го е страм, този измислен цар. Дойде излъга Българският народ, че за 800 дни ще оправи България.. Не само че нищо не направи, а ми взе да обира и без това от обраният кокал на Българският народ. На този цар , трябва да му се търси наказателна отговорност, Аджиба - Ти уважеми царю какво направи през твоето пристъпно управление - за нашата страна.
4
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая петиция може ли да се антиподписва?
3
5
 
44
 
! Отговори
да преди 5 години
Среден пръст за Крадеца Сакскобурготски!!!!!Този ...ияр не е достоен да носи името на Великия Симеон !!!!
2
4
 
51
 
! Отговори
ined преди 5 години
Всички крадци подписали петицията са за затвора.
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помощ , ограбиха царя!