Кранът в Карнобат: Какво тече, колко… Темида проверява

Митниците ще се съобразят със съда – заводът да работи
24 сеп 2018 14:00,
25
Кранът в Карнобат: Какво тече, колко… Темида проверява
Снимка: Митница - Бургас

Досъдебно производство е образувано за нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол във "ВИН. С. Индъстрийс" край Карнобат.

Това каза за БНР директорът на Митница – Бургас Валери Стефанов и уточни, че това е най-сериозното нарушение, открито при проверката.

Още по темата

Определенията на Районния съд в Карнобат, с които се разрешава работата в затворените от митницата производства в Карнобат, не могат да се обжалват, посочи той.

"Ние ще се съобразим с това решение. На този етап по никакъв начин не пречи, тъй като има констатирани факти, констатации, нарушения, по които е стартирана процедура по административно – наказателно производство, от която, последващата процедура означава съставяне на актове за установяване на административни нарушения, съответно – издаване на наказателни постановления.

В същото време, държа да отбележа, че един от по-тежките случаи, при които имаме констатирани нарушения, е образувано и досъдебно производство. Всички нарушения, които да открити, са пряко свързани с условията и реда, по който е издаден лиценза за управление на данъчен склад", допълни митническият шеф.

"Въпросният кран не е включен към измервателните устройства, което е нарушение", поясни Стефанов, но отказа подробности какви са другите констатации след проверката им.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отговор на въпроса от зглавието това тече от пробитата септична яма а какво е то скоро по миризмата ще се разбере, обаче там има и една втора тръба по нея текат долари и рубли под налягане
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива казуси трябва да се разглеждат в София а не в KУРнобат където всички са КУПЕНИ от Миньо-апаша.
19
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кранче преди измервателния прибор,че то този прибор много далечко е поставен,значи можели и прибор преди кранчето да поставят и с това нямало да нарушат качеството на произведеното в дебит и градус.
18
2
 
0
 
! Отговори
Pano invitro преди 5 години
E, sega vsichki rabotnici ot Karnobat mogat solidarno s tehnia big boss da si pochivat v pochivnite firmeni bazi na tehnia bogat sobstvenik, dokato toi na e na darjavna solidarna bg izdrajka v kletkata...vse pak i toi ima prinos v solidarnata izdrajka na bg zatvori s allinklusive ot bg trezor...i miasto za nova karnobatska reklama po bg patna meja s gora ot trabi po koito teche meka bg toplina...modernoto bg gazovo parno otoplenia zima 2019...
17
1
 
1
 
! Отговори
Afinal преди 5 години
Aaaa bg asker da pazi s eftini bg tretokachestveni kubunki, drehi, shapki, kolani, orajia rahatia na bg pian i drogiran biznes, na bg pian krib, na bg pian beseka, ban, casino royal, luksoznite im kralski imoti, koli, bamnki, vazduh, voda, tok, goriva, nivi, gor, livadi, poleta, shosseta....i da se garchi v Afganistan v polza na falshivia patriotizam na bezbroi bg plateni partii, partizani i drugi ortodoksalni teroristi bg....da si veiat luksoznite gasti po sveta pod bg flag i bg asker...basta
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В такива складове е гора от тръби, няма как всичко да бъде осигурено. Единственото решение е да има постоянен контрол с митнически служители на място, които да следят всичко, което се произвежда, всичко което влиза и излиза. И тези служители периодично трябва да се сменят на ротационен принцип, за да не се корумпират. Другото с измервателните системи е отчаян опит за контрол - просто гората от тръби не може да бъде обхваната с контролни средства.
15
2
 
2
 
! Отговори
Gaz ific преди 5 години
Ooo, pianoto sadebno bg ministerstvo izliza ot tejkia mahmurluk...pffff....
14
1
 
4
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Писна ми да ям суджуци без карнобатска.
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи "регламентиран кран" и "нерегламентиран кран". Според наредбата за измервателните устройства служители на агенция Митници влизат в данъчния склад, извършват проверка и решават къде да се поставят измервателни устройства и къде с пломбиране да се изключи възможността да извеждане на алкохол. Ако този кран си го има открай време, значи митниците са знаели от години за него, просто по някакви причини сега е дошъл момента да си спомнят че го има.
12
0
 
7
 
! Отговори
Минаващ преди 5 години
Тече ,,карнобатска,, но не там където трябва.:)
11
2
 
9
 
! Отговори
Соня преди 5 години
Крадливи гробари на суджук ,вино и ракия.Кой ще пази майка България от бандюгите?
10
3
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Избиха прасетата на хората,сега ще у ищожат и гроздето!!!
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Риклама:"Карнобатска гроздова! Време е да затворим кранчето!"
8
0
 
4
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
От играно е както едно време.ТЕЦ Курило го закрихме1980г. Но си работи още 20 години.
7
0
 
10
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Тече, вино тече,ракията няма бряги си тече - няма как.
6
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крана е на ДПС И БСП, КАКТО И В ПЕЩЕРА.
5
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 5 години
То е ясно какво тече,но май май не се влива на правилното място. За това сега има проверки.
4
1
 
7
 
! Отговори
Akud debilev преди 5 години
Оста идва от ост,а съОчасник от Митьо Очите,нали?
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е вярно това което показаха вече по няколко телевизии, че чертежите на оборудването е проверено и одобрено още преди пускането му от митниците, а този кран го е имало още тогава за какво по-точно идва реч сега. Дали пък митниците не изпълняват някаква поръчка всички предполагам си спомнят един разговор "...ало Ваньо ..." относно Мишо бирата.
2
2
 
6
 
! Отговори
akud преди 5 години
от този кран тече престъпност.а детката с голямата оста който лъже безобразно и защитава измамата трябва да бъде привлечен като съочастник