Търсят се едни 2,4 млн лева. Запорираха имуществото на Трайчо Трайков!

Проверката е заради обвинението му за продажбата на държавен дял на ЕВН
26 сеп 2018 09:45,
143
Търсят се едни 2,4 млн лева. Запорираха имуществото на Трайчо Трайков!
Снимка: архив, Булфото

Наложен е запор на имуществото на бившия енергиен министър и настоящ общински съветник в София Трайчо Трайков.

Мярката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е заради установено несъответствие между доходите и имуществото на Трайков в размер на 2 милиона и 400 хиляди лева.

Трайков има двуседмичен срок, за да докаже доходите си в чужбина, има и 1 месец, за да предяви възражения.

Проверката на антикорупционния орган, огляваван от Пламен Георгиев, е започнала в началото на 2017 г. Тя е заради обвинението срещу Трайчо Трайков му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН.

Още по темата

Към момента магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

Предстои Трайков да доказва пред антикорупционния орган законни ли са доходите му. Ако не успее да докаже произхода на средствата, комисията ще пристъпи към отнемане на запорираното имущество.

Пред Нова тв шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни, че в комисията им има сигнали за корупция срещу депутати от всички политически сили.

"Въпросът е дали ще можем да съберем достатъчно данни, които да предоставим на прокуратурата", уточни той.

Той каза, че и депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил проверяван, вследствие на подаден до комисията сигнал. Тъй като срещу Пеевски няма повдигнати обвинения, експертите не можели да направят проверка по същество на цялото му имущество, а само по документи. Тя обаче не установила никакви нередности.

Георгиев каза още, че работата на комисията по случая "Арабаджиеви" ще отнеме поне 7-8 месеца. Трябвало да се анализират много документи, тъй като това били лица с голяма икономическа активност.

Тече проверка и за имуществото на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която е подсъдима за вземане на подкуп в особено големи размери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 129А ти как разбра, че е мошеник, само за това, че тече проверка ли? Утре като докаже произхода на доходите си, ще му очистите ли името? Или ще останат само плювните ви. Това че тече проверка още нищо не значи.
125
0
 
6
 
! Отговори
Надникнал зад кулиси преди 5 години
В момента тече не дотам ескалирал конфликт между Баце и Пеевски/Доган. И се борят кой да овладее про-***[да-ти-го]тура-та.Баце иска да наложи амебата на ен-та степен Пламен Георгиев. Човекът на шиши е подложката Иван Гешев.И сега Гешев и Георгиев се надпреварват кой с каква по-нагласена акция ще се покаже.Печеливш вариант за обикновените българи няма. Но предвид професионалните и морални качества на Георгиев - по-добре чумна епидемия отколкото тоя да стане главен прокурор.
124
1
 
5
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВАТА КОГА ЩЕ ВЛИЗА В ПАНДИЗА
123
5
 
2
 
! Отговори
жаль преди 5 години
Корнелия сега ще я е страх да се похвали ако си купи остров в Гърция.А пък за какво да го купува ако не може да се похвали.Тези полицаи заслужават такова порицание . . . само дето лобира да им увеличат заплатите.
122
8
 
2
 
! Отговори
Треперете социалисти преди 5 години
Тя и Корни беше от СДС.
121
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корнелия Нинова.............премиер на България............БСП на власт заедно с ПП Атака!!!
120
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая *** беше кандидат за президент от т.нар. реформаторски блок.............най-големите крадци и предатели.................там половината са за затворите...........не само тоя ахмак!!!
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега Трайчо за 10 години в пандиза................все пак от ЕС искат някой висш политик в затвора!!!После ще има да се фукат БГ-прокурори, че са вкарали някой политик в затвора!!!
118
7
 
0
 
! Отговори
ДО 122 преди 5 години
Подкрепям те - Решетников е спретнал този Скандал - Превел е на Трайчо в сметките 2,4 милиона лева .
117
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започна изпълнението на указанията на Решетников за зачистване на несъгласните с руските интереси в България! Трайчо е един от тях, за съжаление *** никога не може да разграничи случващото се "по поръчка", от преследване на корупцията като държавна политика!P.S.То и министър Ненчев така преследваха, "заради уронване интереса на една РУСКА фирма"
116
4
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Защо не е задържан или на отчет на МВР - може да избяга като другите Престъпници ?
115
7
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Държавата продаде дяла си на ЕВН през 2011 година за 93 милиона лева . Парите които е откраднал този Престъпник от Народа са 2,4 милиона - това е една четвърт от Корупционния Стандарт - 10% .Трябва да открият и другите Трима участвали в Сделката .
114
6
 
17
 
! Отговори
8===o преди 5 години
Бацето е един злобен ...Трайчо го разкри ,като лъжец и бурсука не прощава/
113
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя невежа говореше за "прозрачно управление", "правилен избор" и "компетентни, честни управляващи" по време на избирателната си кампания. Още от както Борисов го изрита от министерския му пост си пролича що за стока е този ***. Марионетка изпълняваща чужди интереси за пари. Не може да се скрие вече.
112
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди имаше едно тефтерче на Златанов, в което се пишете кой да се удари, кой да се предпази - явно същото продължава и сега, само че в тефтера на някой друг. Герб не са се променили, и както е казал народа - вълкът козината си мени, но нрава не. Така, че всичко си продължава по старому, нашите се предпазват, другите се удрят. Ако няма с какво, се измислят доказателства.
111
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трайчо мрайчо, ако е гепил под ножа, това се отнася за всички без изключение
110
2
 
6
 
! Отговори
фгф преди 5 години
олигофрения до шия в тая държавица ...пак си ги изберете тия
109
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пореден бушон ...Сигурно не е "слушкал", искал е само да "папка". :)
108
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък смятам ,че Трайчо правилно е ударен. Бил е ортак на Боци. Да не би да не знаел какъв е той? Като понаграбил парици се изметнал. Боци на такива не прощава!Сигурен съм, че Трайчо с две ръце е бъркал в кацата с мед.
107
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е , че на тоя не му беше чиста работата още докато беше министър. Тогава обаче не го проверяваха , щото беше от ГЕРБ. Сега след като се осмели да мине от другата страна и да го дава опозиционер, вече стана корумпиран... Преди имаше един *** Филип с тефтерчето, в което описваше кого трябва да "удари" и кого да "оправи". Сега ми се иска да прочета тефтерчето на сегашния им шеф - не вярвам да е толкова умен, че да помни наизуст всичко. Та вероятно там е отбелязано за Трайчо - "да се удари"