Търсят се едни 2,4 млн лева. Запорираха имуществото на Трайчо Трайков!

Проверката е заради обвинението му за продажбата на държавен дял на ЕВН
26 сеп 2018 09:45,
143
Търсят се едни 2,4 млн лева. Запорираха имуществото на Трайчо Трайков!
Снимка: архив, Булфото

Наложен е запор на имуществото на бившия енергиен министър и настоящ общински съветник в София Трайчо Трайков.

Мярката на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) е заради установено несъответствие между доходите и имуществото на Трайков в размер на 2 милиона и 400 хиляди лева.

Трайков има двуседмичен срок, за да докаже доходите си в чужбина, има и 1 месец, за да предяви възражения.

Проверката на антикорупционния орган, огляваван от Пламен Георгиев, е започнала в началото на 2017 г. Тя е заради обвинението срещу Трайчо Трайков му за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН.

Още по темата

Към момента магистратите са запорирали 1/2 от апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика.

Предстои Трайков да доказва пред антикорупционния орган законни ли са доходите му. Ако не успее да докаже произхода на средствата, комисията ще пристъпи към отнемане на запорираното имущество.

Пред Нова тв шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев обясни, че в комисията им има сигнали за корупция срещу депутати от всички политически сили.

"Въпросът е дали ще можем да съберем достатъчно данни, които да предоставим на прокуратурата", уточни той.

Той каза, че и депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил проверяван, вследствие на подаден до комисията сигнал. Тъй като срещу Пеевски няма повдигнати обвинения, експертите не можели да направят проверка по същество на цялото му имущество, а само по документи. Тя обаче не установила никакви нередности.

Георгиев каза още, че работата на комисията по случая "Арабаджиеви" ще отнеме поне 7-8 месеца. Трябвало да се анализират много документи, тъй като това били лица с голяма икономическа активност.

Тече проверка и за имуществото на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, която е подсъдима за вземане на подкуп в особено големи размери.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Забележете всички по едри та дори и по дребни бизнеси се управляват и са собственост на хора от бившата държавна сигурност тоест червената мафия, унищожението на червената мафия ще е трудно но не и невъзможно.
105
3
 
3
 
! Отговори
ноооооо преди 5 години
До Анонимен 108 да не забравяме и наследниците и бивши функционери на комуничстическата партия от ГЕРб , а също и такива партийни величия като Иван Костов
104
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисоф е СТРОИТЕЛ на Съвременна България. Той извърши няколко велики дела : Закриване на "Южен поток" и АЕЦ "Белене" , Закриване на училища и болници, кражба от парите на Здравната каса, Колосални кражби от Еврофондовете, от Бюджета, от Псевдо Саниране, от Спортни зали и Некачествени Магистрали, Велоалеи и Постоянни имитации на ремонти във всички общини с ГЕРБЕРСКИ кметове, далавери в митниците...и още, и още...
103
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да има бъдеще българския народ трябва да бъде унищожена червената мафия която е окупирала цялата държава.
102
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До П.Петров"Ансамбълът на ГЕРБ за лента..."---Много добре казано! И точно!Много се съмнявам, че ще излезе нещо от това (спомнете си хасковските му далавери, от които излезе "чист"). Има два варианта, според мен: да се "окаже", че е "конспирация" (според Тр. Тр.) и да стане повод за ново плюене по опозицията; да е истина с по-дълбоки корени (разбирай "високи") и Трайчо да се окаже поредния бушон. А, другите целите в бяло. И за двата варианта вече е имало прецедент.
101
3
 
21
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Ансамбълът на ГЕРБ за лента с ножица, обръчи от фирми, данъчни и съдебни бухалки в действие ...
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още една статийка за отвличане на вниманието от новите цени на тока, парното, водата, хляба и квото се сетите.
99
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Тъй като срещу Пеевски няма повдигнати обвинения, експертите не можели да направят проверка по същество на цялото му имущество, а само по документи."...аре бе, верно ? И някой е имаl съмнения, че документите на Пеевски са изпрядни !? Иначе атаката по Трайчо е ясна. Това сме го гледали. Сега и да докаже, че всичко му е законно, вече си е опетнен. Мен ме вълнува кога ще проверят и Георги Гергов....
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОНПИ и въпросния Георгиев влизат в главната си роля - бухалка за всеки който може да е опасен за статуквото, д0окато прасчо е най-честния и проверяван човек, пак според същия Георгиев и същото КОНПИ. Според мен думите са излишни.
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този не беше ли Министър на ГЕРБ ?Назначен лично от великия Буда ?
96
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лоша оценка на управлението на ГЕРБ: 89 % смятат, че пътищата ни са лоши
95
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СПАСЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ВЪЗМОЖНО СЛЕД СПАСЕНИЕ ОТ БОРИСОВ, БАНДИТСКАТА МУ КЛИКА И ДРУГ ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ ВИДИМ И НЕВИДИМ
94
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 2 години министър и 2.4 милиона... При Уиуето какво ли е положението ?
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията си има държава. А наемниците на тази мафия, като Пламен Георгиев не убиват неудобните, а само ги осакатяват (политически).
92
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както беше казал някой: "От цяла България, само Пламен Георгиев не разбра, че гласът на записа е на Бойко Борисов".Е, получил си е топлото назначение и съответните поръчки. Но то си беше ясно още със създаването на КОНПИ, че тя няма да гони корупцията, а само корупцията на опонентите. "Нашата" корупция си остава недосегаема.
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как не ги е срам да проверяват Дебелян
90
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мисля, че тази акция срещу Трайков има нещо общо с произхода на парите му, така както не вярвам, че акцията срещу кметицата има нещо общо с финансовите й апетити, каквито и да са били.Както не вярвам, че случайно изчезна един тефтер навремето, или че случайно изчезват всички едри престъпници ден преди да бъдат арестувани.Както и не вярвам, че премиера - Слънце научава за това от медиите или подчинените си.
89
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си спомним, че политическата бухалка на Герб Пламен Георгиев за първи път се появи в общественото пространство във връзка с аферата Ало, Ваньо. От изтеклите през 2010 г. в медиите записи стана ясно, че в разговор между тогавашния премиер Борисов и шефа на митниците по това време Ваньо Танов Борисов настоява да бъде прекратена проверка във бирената фабрика на Михаил Михов, по-известен като Мишо Бирата."...поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам", заявява по телефона Борисов.
88
2
 
15
 
! Отговори
12 преди 5 години
Без депеша,от банкя,трайчо не може да открадне.
87
1
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
На своя глава,трайчо нищо не може да направи,началника му също трябва да бъде разследван,ведно с др.физкултурник