Син ще лежи 11 години за убийството на майка си

Доживот за полицая от Пловдив за смъртта на родителите му
Обновена: 28 сеп 2018 22:35 | 28 сеп 2018 22:35, Веселина Йорданова
10
Син ще лежи 11 години за убийството на майка си
Снимка: архив, БТА

11 г. затвор присъди Бургаският окръжен съд на 36-годишния Мариян Челебиев, който през март уби майка си с особена жестокост. Трагедията се разигра в апартамента им в к-с "Меден рудник".

До убийството се стигнало, след като Мариян се афектирал по време на разговор с майка си Бинка - първо започнал да й нанася удари, а после я стискал за шията, което е довело до спиране на сърдечната дейност.

Още по темата
Мариян, който е висшист, бил безработен.

За всички несполуки и неудачи в живота си обвинявал майка си, предаде "24 часа". "Не мога да живея в такава среда", промълви Мариян, след като чу, че ще лежи 11 г. в затвора. Присъдата може да се обжалва пред Апелативния съд.

Прокуратурата поиска 12 г., а защитата 10. В съда се появи и бащата Тодор, който на няколко пъти се размина със сина си, без да го погледне или промълви нещо.

Пловдивският окръжен съд пък произнесе днес най-тежкото наказание - доживотна присъда на полицая Венцеслав Караджов. Той е признат за виновен, че на 15 май 2016 г. умишлено е умъртвил майка си Божура и баща си Цветан Караджов, като убийството е извършено предумшилено с особена жестокост и с користна цел.

Според прокуратурата отказът на Цветан и Божура Караджови да припишат на единствения си син къщата и двора на улица "София" 68А е основният мотив за убийството.

Съдът постанови Караджов да изтърпи наказанието при първоначален специален режим. Подсъдимият посрещна с усмивка решението. Преди да влезе в залата той каза, че очаква да го оправдаят.

"Невинен съм. Борбата продължава, има и следващи инстанции", коментира осъденият, след което беше изведен с белезници.

Съдебният състав, председателстван от Михаела Добрева, разпореди Караджов да поеме разноските в размер на 25 хиляди лева. Тя допълни, че решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд. Произнасянето на присъдата беше съпроводено с над 15 часа маратон от пледоарии в предходния ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
7
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
За такова убийство особено на родител или потомство издадената присъда трябва да се умножава по две!
6
3
 
22
 
! Отговори
българина преди 5 години
смисъла на наказанието е човека да изпита това което е причинил на другия освен това да е за урок на други кандидат убийци. докато не се върне смъртното наказание всички убийци ще се надяват че до края на живота им ще намерят начин да излязат, и им се получава, даваш им надежда, което е абсурд! за убития има ли надежда? СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА УМИШЛЕНО УБИЙСТВО! Освен това смъртното наказание да бъде изпълнено по начин предложен от роднините!!! е тогава да ги видя кандидат убийците колко ще са смел
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано средата в затвора му се хареса повече.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление, българският народ е неграмотен и ***....особено някои групи....
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички куки са престъпници!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
""Не мога да живея в такава среда", промълви Мариян" - ох той мамин златен. Не можел. Ще свикнеш. А тоя от Пловдив си е чисто разчистване на сметки. "Доказателствата" срещу него е хипотезата че се криел на задната седалка на автомобил каран от жена му.
1
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РОДИТЕЛИТЕ НА ПОЛИЦАЯ СА ИСКАЛИ ПОЛИЦЕЙСКА ЗАКРИЛА ОТ НЕГО! А ТОЙ ПЪК ИМ Е ИСКАЛ ИМОТА :DЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ Е ЕДИНСТВЕНИЯ УМОРИЛ РОДИТЕЛЯ СИ ИЛИ РОДИТЕЛИТЕ СИ ЗА ДА ИМ ВЗЕМЕ ИМОТА !!ТАКА Е ПРИ РУСКИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЦЕННОСТИ БЕЗ МОРАЛ БЕЗ СКРУПУЛИ БЕЗ СЪВЕСТ ЗА ПАРИ ВСЯКАКВИ ЗВЕРСТВА ВЪРШАТ!