Близки на блъснатото от джип дете блокираха Търнак

Мъжът, шофирал пиян и причинил трагедията – на свобода
4 окт 2018 09:20, Петя Славова
25
Близки на блъснатото от джип дете блокираха Търнак
Снимка: архив, Булфото

Близките на момиченцето от врачанското село Търнак, което беше блъснато от джип във вторник вечер, блокираха пътя към селото с искане за справедливост.

Гневът им е породен от факта, че виновникът за катастрофата беше пуснат от ареста по-малко от 24 часа след случилото се. Установено е, че той седнал зад волана с 1,48 промила алкохол в кръвта.

Още по темата

От полицията обясниха, че са го пуснали, след като са снели обясненията му и са събрали необходимите доказателства по досъдебното производство.

Пострадалото дете е в критично състояние. То е настанено в Университетската болница в Плевен с тежка черепно-мозъчна травма и контузия на белия дроб. Според лекарите има едва 20% шанс да оцелее.

Близките на детето категорично заявиха, че няма да оставят нещата така. Те подозират, че виновникът за случилото се е платил на някого, за да излезе бързо от ареста.

Майката на момиченцето разкри, че в сряда пред дома й дошъл непознат мъж и й предложил 20 000 – 30 000 лева като обезщетение за случилото се.

"Ако този мъж остане на свобода, ще бъде глава за глава", заявиха пред Нова тв родителите на момичето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
защо не се хвьрлят пред каруца а все пред джипове всичко е за пари
16
0
 
2
 
! Отговори
Разбирко преди 5 години
За съжаление на никой не е платил.Това са законите в тази *** държава.Искайте промени в законите от дУпетатите
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам защо изчезна коментар, преразказващ новина, която беше официално поместена тук миналата или по-миналата година.Щом мъжът е карал след като е употребил алкохол, той ще си понесе санкцията за това.Но държавата трябва да се намеси и с твърда ръка да наложи тежки санкции за това внезапно изскачане през движещи се автомобили. Ако дете постъпи така, санкцията да понесат родителите му!
14
5
 
11
 
! Отговори
2 преди 5 години
имат си номер за изнудване....всеки от вас може да стане жертва и да му унищожат живота. На мен се е случвало на два пъти да излиза пред колата в последния момент.Знаят че скороста е ниска и ще ти одерат кожата и съсипят нервите за един изкълчен крак например....ама като дърпаш дявола за опашката понякога се обръща....
13
4
 
3
 
! Отговори
кога чакат преди 5 години
Трябва да е глава за 10 и без предупреждения!!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАми не, просто не карай пил!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Azz-ътАко беше глава за глава вече нямаше да те има
10
13
 
31
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Гледах репортажа и не мога да пропусна босите крака на циглетата влезли в кадър, също и двора, който нямаше едно стръкче зеленина, сякаш сто кокошки деноношно го ровят, но кокошки не видях. А тия бяха толкова прости, че дори твърдят, че са им предлагали пари, ама явно малко са им се видяли. Блъснато е дете, но не мога да съжалявам такива хора. Село да превърнат в гето. Батаци, кал човешка както казват старите хора. Иначе на заплахи да много силни.
9
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Много си се превъзбудил нещо, дрогарю хибридна стършина!
8
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбрах! Че нали децата им са финансов източник? Да не се окаже, че е тренирано да се хвърля под колите с цел изнудване. А и има заплахи за живота на шофьора. Майката да бъде арестуване за това. Парите вече може да са взети.
7
0
 
33
 
! Отговори
Не карам пил! преди 5 години
Той Ставийски каква присъда получи?
6
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с оня убиец, ченгесарското шефче, дето колата му се хлъзнала поради това че по асфалта друг младопенсиониращ се рушветчия установил наличие на МАСТНИ петна. Повишиха ли го вече?
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, но първо на оня, който го е пуснал. Да не похарчи взетите пари. Щото бащата не е взел пари, но държавния чиновник - да. Първо той на дръвника. Щото шофьора сега ще иде на гурбет за няколко години, ще има задочна присъда, след време ще отпадне по давност...
4
0
 
21
 
! Отговори
Х преди 5 години
Секирата в главата и се приключва
3
3
 
23
 
! Отговори
Вот дю Фак преди 5 години
ами разбира се че ще го пуснат, обещал е казал : " извинявай другарче , повече няма да пправя така " и ай по живо по здраво
2
5
 
26
 
! Отговори
Azz-ът преди 5 години
Глава за глава!Точно трябва-така!!УдрИ тоЗ прънгАрин!
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На дръвника такива шофьори