Съдът отмени запечатването – разпечата "Маринела"

НАП може и да обжалва, без следа от Ветко и съпругата му
9
Съдът отмени запечатването – разпечата "Маринела"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път Административният съд в София – град отмени запечатването на хотел "Маринела", собственост на Ветко и Маринела Арабаджиеви, предаде БНР.

Още по темата
Според магистратите разпореждането на Националната агенция за приходите за предварително изпълнение на принудителната мярка е незаконосъобразно.

"Дори и да е налице необходимост от защита интереса на фиска и препятстване от извършване на други нарушения, запечатването на целия хотелски комплекс и забрана на достъпа до него противоречи на административно-процесуалния кодекс, според който административният акт и неговото изпълнение не могат да засягат права и законни интереси в по-голяма степен от необходимото от целта, за която се издава самия акт", мотивира се съдия Димитрина Петрова.

НАП може да обжалва определението пред Върховния административен съд.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Двамата са извън страната и се издирват от Интерпол.

Съдът е запорирал банкови сметки и търговски дялове на семейство Арабаджиеви, защото в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижими имоти и автомобили. Съпругата му Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил, но има имоти на свое име, над четири от които е наложен запор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Рамбо с чемшира преди 5 години
Какво запечата,и разпечата на Маринела,сещам се за друго,по ясно
7
1
 
6
 
! Отговори
Pitona преди 5 години
Abe vzemaite im vsichko. Nali shtqha da se vrashtat i da pomognat za razsledvaneto. Shte si doidat ama drugiq pat. Hahhaha. I sadat korumpiran i vsichkite lapat zdravo pari. Vetko shte im zapushe ustata s nqkoe izprano milionche i hotelchetata pak shte si rabotqt po staromu. NQMA TAKAVA DARJAVA!!!!!!!!!!!!!!
6
0
 
6
 
! Отговори
URA преди 5 години
Това е ПРЕЦЕДЕНТ в България - Може да обжалвате Изпълнението на Частни СЪДИИ и ТОПЛОФИКАЦИЯТА на КОВАЧКИ .Най-после един НЕКОРУМПИРАН СЪД в България .
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хуманен съд имаме и това е. Не виждам смисъл въобще тия от нап да си вършат работата си
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се проваля на институциално ниво навсякъде. Това, което чака България и българите, е по-страшно от катаклизъм. Това ще е първата африканска държава преди Европа
3
1
 
28
 
! Отговори
Станислав преди 5 години
А за нормално магазинче и за нередности с касата те запечатват за 1 месец не за 7 дни и на никой не можеш да се оплачеш
2
2
 
32
 
! Отговори
Пачки преди 5 години
Нали се сещате че е заплатено където трябва ... добре дошли в държавата цирк
1
2
 
28
 
! Отговори
сигурно преди 5 години
Територията се управлява от мафията , защото ако затворят бардака ще им паднат приходите !