Арестът на Северин: Бърз или прибързан? Доказателства – има ли?

Целият съдебен процес бил опорочен още отсега...
11 окт 2018 12:15,
91

В продължение на 4 дни разследващи и топкриминалисти издирваха предполагаемия извършител на жестокото убийстова на Виктория Маринова от Русе – 21-годишният Северин Красимиров, който беше задържан в германския град Щаде, където, по непотвърдена информация, е направил самопризнания.

Заключението на разследващите е, че спонтанното нападение и жестоката агресия са заради алкохолен запой.

Колко солидни са доказателствата срещу предполагаемия извършител и достатъчни ли са той да бъде екстрадиран? Избърза ли прокуратурата?

"Ако говорим за съдебен процес – то той е опропастен още отсега. Представата на МВР за разследване и за събиране на доказателства е да се изправят пред медиите и да кажат какво имат и какво нямат. ДНК експертиза за два дни, както те обявиха, няма как да стане. Службите акцентираха върху етноса на заподозрения. Дори и той да е истинският извършител, МВР и прокуратурата омазаха целия процес. Аз не видях твърди доказателства, че този Северин е извършител на убийството", отбеляза адвокат Николай Хаджигенов.

Още по темата

Според него дори и експертизата да е перфектна, много често престъпниците се освобождават поради неизрядната работа на институциите.

"Обявяването на полицейска регистрация, по отношение на малолетен, е нарушение на закона. Това, което обявява МВР трябва да се гледа много скептично. Единственият начин едно публично учреждение да работи, е то да бъде подложено на обществен натиск. Самопризнанието по нашето законодателство не е достатъчно", посочи юристът пред Bulgaria ON AIR.

На свой ред криминалистът Иван Савов изтъкна, че всички взимащи отношение по темата със смъртта на Виктория са искали бързи процеси, сега пък оплакването е, че институциите много бързали.

"Чудя се дали не живея в психодиспансер, а не държава. МВР не работи. Системата е спъната. Това, че е оповестен етносът на заподозрения не е проблем. Хубавото е, че лицето е задържано. Това, което знам аз, е, че е направил самопризнания пред немските власти. Срокът за екстрадиране е до 40 дни. Това лице няма как да бъде задържано от немските власти случайно. Раздува се едно тежко криминално престъпление. Хиляди писачи и случайни хора се упражняват и се правят на разследващи на гърба на една трагедия", настоя той.

Савов напомни, че трудът на разследващите органи трябва да бъде оценен, а не всеки да ги напада.

"Колкото и да не вярваме в държавността, все пак живеем в тази страна. Трябва да има някакъв ред. Ако се поддадем на лесната тенденция да мразим, без да имаме реална информация, то ние наистина ще се превърнем в психодиспансер", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
1
 
! Отговори
60236 преди 5 години
Ако убият някой журналист, който разследва, ще е ясно защо, и даже и най-простите няма да повярват на история като тази. Ако обаче искат показно убийство, за да сплашат - какво по-добро от провинциална журналистка, която преди една седмица се е проявила като "смела".
69
0
 
5
 
! Отговори
Прасе с каска преди 5 години
Започна защитата на примата престъпник.На тая продажница и пожелавам близка среща с подобен ***.Ако оцелее после да видим дали ще ги затитава.
68
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо му е на невинния човек адвокат?
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво по-добро доказателство от това,че целия Кендзелски комитет се е вдигнал на крак да защити електората си?
66
0
 
5
 
! Отговори
Мл. преди 5 години
Айдукатът ли е човекът,който трябва да види твърдите доказателства? А ако ги види ще ги докладва ли на прокуратурата? Дълбоко се съмнявам!
65
1
 
1
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Защо водите тази полемика-фризьорка,каквато и да е, тя заслужава уважение-посмъртно,а вие не ревете в защита на Винету,иде Видов Ден и за него.
64
1
 
9
 
! Отговори
гадни толерасти преди 5 години
сега ще видите как ще го изкарат този "ром" невинен
63
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Еххх АДВОКАТИИЕххх ЕКСПЕРТИИНамерили са ДНКДа по принцип ПЪЛЕН ДНК профил не може да се направи за 2 дни за това Адвокатът е правСамо че Специалистите са намерили така да се каже SHORTCUT знае се че 97% от ДНК съдържа стара генетична информация нещо като генетична историяНовите Бързи тестове тази информация не я проверяват(определено ще се направи пълен тест в последствие) но такъв бърз тест е доказано надежден и се прави за часовеОсъвременете си знанията
62
0
 
8
 
! Отговори
j преди 5 години
е тва е толерастията !!!!!!!!!1има признание има ДНК проби обаче няма как цветнокож да е виновен Сега БХК ще се юрнат да доказват колко несправедливо е обвинен добрия "ром"
61
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
36 посланици на европейски държави не повярваха на борисов и се изнизаха в индийска нишка без да кажат и дума.Сигурен съм е, че е очаквал, че ще му задават въпроси и ще разтяга ластиците до скъсване. Да ама не.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов освен министър на отбраната е и вицепремиер по сигурността и отговаря за МВР и ДАНС.
59
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересни са думите:" ДНК за два дена няма как да стане."Проверихме - така е!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Нямам коментар за начина по който изглеждат и работят... некомпетентни шкембести мързели"---Май, трябваше Каракачанката, вместо на отбраната, да го сложат министър ИМЕННО на тия щеше да им отива повече. Така, даже без форма, само по телосложение, щяха да са униформени. : )
57
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера Б.Б. получи леденото презрение на дипломатическия корпус.Дойдоха на срещата от учтивост. Изслушаха обърканата му тирада. Не зададоха нито едни въпрос. На излизане от МС не казаха и дума на чакащите ги репортери.Просто го убиха с мълчание и ... с презрение!
56
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До rusenecСамо ти ли не разбра какво каза премиера-слънце. "Българи направиха така през тези няколко дни, че за България да се говори като за Словакия или за Малта. Да се радват, ако България е в световните новини с негативна информация и то с такова тежко престъпление - нападение над разследващ журналист", заяви премиерът.Ето ти и линк към статията:https://dnes.bg/politika/2018/10/10/36-poslanici-pri-premiera-za-razsledvaneto-i-posle-ni-duma.390157
55
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се на тъпият инат на комунистите."Рома"който уби студентката във В. Търново беше висок окол 1,5м. и тежеше не повече от 45-50кгр.
54
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Второто предаване на Виктория Маринова е за катастрофата в Хитрино. Дано излезне на бял свят. Или вече колегите и семейството са посъветвани да не наливат масло, че голямо очерняне се било предизвикало и големи глупости се изписали? Давайте истината за Хитрино и Валентин Златев, много моля.
53
0
 
38
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
хайде другия път да поканите и Цветелин Кънчев, да чуем и неговото мнение. И между другото някой да е наясно какво става с Митьо Очите? Ще го върнат ли ,няма ли, а може би разчитат за бъде забравено за него, знам ли?
52
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво значи прибързан....Смешни коментари,журналисти и пр....Ами оставете го или го успеете под гаранция,както са повечето и да се продължава....Що за правосъдие....
51
1
 
24
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Хаджигенов е известно, че защитава роми и обратни, независимо дали са виновни или не...Така, че съмненията му, че Северин е убиеца тежат по-малко от тези на кварталните пияници пред блока.