Арестът на Северин: Бърз или прибързан? Доказателства – има ли?

Целият съдебен процес бил опорочен още отсега...
11 окт 2018 12:15,
91

В продължение на 4 дни разследващи и топкриминалисти издирваха предполагаемия извършител на жестокото убийстова на Виктория Маринова от Русе – 21-годишният Северин Красимиров, който беше задържан в германския град Щаде, където, по непотвърдена информация, е направил самопризнания.

Заключението на разследващите е, че спонтанното нападение и жестоката агресия са заради алкохолен запой.

Колко солидни са доказателствата срещу предполагаемия извършител и достатъчни ли са той да бъде екстрадиран? Избърза ли прокуратурата?

"Ако говорим за съдебен процес – то той е опропастен още отсега. Представата на МВР за разследване и за събиране на доказателства е да се изправят пред медиите и да кажат какво имат и какво нямат. ДНК експертиза за два дни, както те обявиха, няма как да стане. Службите акцентираха върху етноса на заподозрения. Дори и той да е истинският извършител, МВР и прокуратурата омазаха целия процес. Аз не видях твърди доказателства, че този Северин е извършител на убийството", отбеляза адвокат Николай Хаджигенов.

Още по темата

Според него дори и експертизата да е перфектна, много често престъпниците се освобождават поради неизрядната работа на институциите.

"Обявяването на полицейска регистрация, по отношение на малолетен, е нарушение на закона. Това, което обявява МВР трябва да се гледа много скептично. Единственият начин едно публично учреждение да работи, е то да бъде подложено на обществен натиск. Самопризнанието по нашето законодателство не е достатъчно", посочи юристът пред Bulgaria ON AIR.

На свой ред криминалистът Иван Савов изтъкна, че всички взимащи отношение по темата със смъртта на Виктория са искали бързи процеси, сега пък оплакването е, че институциите много бързали.

"Чудя се дали не живея в психодиспансер, а не държава. МВР не работи. Системата е спъната. Това, че е оповестен етносът на заподозрения не е проблем. Хубавото е, че лицето е задържано. Това, което знам аз, е, че е направил самопризнания пред немските власти. Срокът за екстрадиране е до 40 дни. Това лице няма как да бъде задържано от немските власти случайно. Раздува се едно тежко криминално престъпление. Хиляди писачи и случайни хора се упражняват и се правят на разследващи на гърба на една трагедия", настоя той.

Савов напомни, че трудът на разследващите органи трябва да бъде оценен, а не всеки да ги напада.

"Колкото и да не вярваме в държавността, все пак живеем в тази страна. Трябва да има някакъв ред. Ако се поддадем на лесната тенденция да мразим, без да имаме реална информация, то ние наистина ще се превърнем в психодиспансер", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази история много мирише. Сходна е с англииския "новичок"
49
9
 
11
 
! Отговори
rusenec преди 5 години
До 441115 да, абсолютно е открила нещо мащабно - мащабни салони за красота, мащабни мебели за обзавеждане, мащабни тренировки и здравословно хранене - защото предаването й беше точно за това; никой от вас не е гледал това предаване, ама като кухи папагали ви пъхнаха една мантра, че била разследващ журналист и само това повтаряте - не само, че сте прости, ами сте и шарани
48
5
 
22
 
! Отговори
52, преди 5 години
И аз като теб - хич не вярвам на тъмночервените *** от ГЕРБ, на хранилка в еврофондовете.
47
33
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз вярвам на ГЕРБ и не вярвам на червени *** на заплата от БСП!
46
17
 
33
 
! Отговори
441115 преди 5 години
Някаква информация да сте чули за БМВ-за това че са го взели някакви мъже-НЕ,няма и да чуем.Не може човек, тежащ 45-50 кг да извърши това.Така постъпва само МАФИЯТА,КОГАТО ИЗВЪРШВА НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ.Явно Вики,светла и памет е стигнала до нещо мащабно.
45
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ще осъдят ли герб , ако се разбере , че те са поръчали това , за да прикрият далаверите си ?Никой не вярва на герб и русофоби !
44
14
 
32
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Като чета коментарите се успокоявам,че все още има грамотни хора,които не вярват на тия глупости.Така беше и за Нови Искър,набеждават някой,за да се хареса Шкембе СУлтан от Банкя на чужденците,ама получи звучен шамар от дипломатите.Па сега, нека обяснява и на арменския поп,че няма сестра.
43
12
 
29
 
! Отговори
441115 преди 5 години
То и с майките всичко беше изясннено,ама се оказ че не съвсем.На Баце никой не верва.Па да мъмри ,колкото си иска.Нема такава дтржава,ама ние сме територя вече,а не държава.
42
5
 
22
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 44Не са един случаите, при които заловен престъпник се измъква от присъда, защото полицията и следствието не са събрали годни за пред съда доказателства, къде от мързел, къде от некомпетентност, къде от лоша организация и връзка между полиция-следствие-прокуратура!Ако полицай ви каже "То всичко е ясно" веднага се консултирайте със следовател или прокурор, защото вероятността да не са събрани доказателства е голяма.
41
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42В грешка си, не се отписваш, а само се регистрираш на новия адрес, отписването става автоматично, отписваш се само ако се прибираш в БГ.
40
10
 
30
 
! Отговори
Розата преди 5 години
Явно,ама много явно на Баце му се плаче,ама Това е положението-и матрияла и в полицията е такъв.С тия прибързани изказвания,с тия прескоференции,дето шофьора на Мето и две изречения на кръст не може да каже,може да му изиграят лоша шега.Ама посланниците му разказаха играта.Ще се наиграе.
39
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напълно подкрепям думите на Иван Савов, чул недочул, разбрал недоразбрал, всички големи разбирачи, за жалост това сме ние, едни сеирджии и вечни мрънкачи, няма угодия. Хвана го, сега било прибързано? Ако ДНК тест не е доказателство тогава какво? За жалост в България съдебните дела нямат за цел да въздадат справедлист, да търсят обективната истина, а да се спазят някакви смешно-архаични процедури, но съм убеден че тук извършителя ще бъде осъден, въпроса е че наказанието му ще е смешно.
38
5
 
19
 
! Отговори
az преди 5 години
Откъде изникнаха толкова тънки специалисти ,като повечето незнаят какво е ДНК.
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алоооо, НЯМА как в Германия за 1 /един/ ден да си смениш 3 /ЦЕЛИ ТРИ/ пъти регистрацията. Чисто технически ТРЯБВА ДА СЕ ОТПИШЕШ на старото място, да отидеш на новото, да се регистрираш, после пак да се отпишеш .... и така до ТРЕТИЯ ПЪТ. Необходимо е ВРЕМЕ!!!!! СТИГА, НЕ СМЕ КАЛИНКИ!!!!
36
3
 
27
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Абе, жалко за момичето! Спукаха се да политизират случая, някои го наричат даже битовизъм, а истината е, че България се нуждае от незабавно връщане на смъртното наказание!
35
4
 
18
 
! Отговори
На амбразурата преди 5 години
До Калеко АлекоЛеле ГЕРБ извадиха тежката артилерия! Калеко с VPN-a, който си слага сам 10 плюса за 5 минути! Ти си като Боримечката бе! Ама само си минал покрай него!
34
8
 
8
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До 34: Логично, ДНК има, но вие въобще не четете: На местопрестъплението е намерена ДНК, логично да се предположи, че тъй като жертвата е и жертва на изнасилване, ДНК материалът е семенна течност. Така, че едва ли би се наложило да търсят ДНК от някой кокошарник. Просто трябва да намерят съвпадение.
33
10
 
3
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
До 34: ДНК на убиеца е свален от биологични следи, оставени по трупа на жертвата.Надявах се ТВ сериалите с Хорейшио (колкото и безумни да са) поне малко да са ви ограмотили вас интернет разследващите, но очевидно нивото ви е още по-слабо.Хайде сега извини се на всички тук, че си ***!
32
9
 
28
 
! Отговори
Ха ха ха преди 5 години
Герберуги, не се хабете! Всичките ви опорки са въздух под налягане! Груба грешка направихте, че набеждавате член на електоратави. Сега вече и *** ще разберат, че ще ги продадете за лична изгода, както продадохте българите!
31
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някои хора са в истерия, че полицията разреши толкова бързо случая и не им дава възможност да плюят безкрайно МВР и правителството. Тази медия такъв случай!!! Откъде го изкопаха точно този да прави свободни съчинения и то върху безспорни факти. Честно щеше да е просто да похвалят МВР за бързо и добре свършената работа. Това обаче никога няма да случи в повечето медии, в тази също и най вече. Честна журналистика в България!? Оксиморон!