Арестът на Северин: Бърз или прибързан? Доказателства – има ли?

Целият съдебен процес бил опорочен още отсега...
11 окт 2018 12:15,
91

В продължение на 4 дни разследващи и топкриминалисти издирваха предполагаемия извършител на жестокото убийстова на Виктория Маринова от Русе – 21-годишният Северин Красимиров, който беше задържан в германския град Щаде, където, по непотвърдена информация, е направил самопризнания.

Заключението на разследващите е, че спонтанното нападение и жестоката агресия са заради алкохолен запой.

Колко солидни са доказателствата срещу предполагаемия извършител и достатъчни ли са той да бъде екстрадиран? Избърза ли прокуратурата?

"Ако говорим за съдебен процес – то той е опропастен още отсега. Представата на МВР за разследване и за събиране на доказателства е да се изправят пред медиите и да кажат какво имат и какво нямат. ДНК експертиза за два дни, както те обявиха, няма как да стане. Службите акцентираха върху етноса на заподозрения. Дори и той да е истинският извършител, МВР и прокуратурата омазаха целия процес. Аз не видях твърди доказателства, че този Северин е извършител на убийството", отбеляза адвокат Николай Хаджигенов.

Още по темата

Според него дори и експертизата да е перфектна, много често престъпниците се освобождават поради неизрядната работа на институциите.

"Обявяването на полицейска регистрация, по отношение на малолетен, е нарушение на закона. Това, което обявява МВР трябва да се гледа много скептично. Единственият начин едно публично учреждение да работи, е то да бъде подложено на обществен натиск. Самопризнанието по нашето законодателство не е достатъчно", посочи юристът пред Bulgaria ON AIR.

На свой ред криминалистът Иван Савов изтъкна, че всички взимащи отношение по темата със смъртта на Виктория са искали бързи процеси, сега пък оплакването е, че институциите много бързали.

"Чудя се дали не живея в психодиспансер, а не държава. МВР не работи. Системата е спъната. Това, че е оповестен етносът на заподозрения не е проблем. Хубавото е, че лицето е задържано. Това, което знам аз, е, че е направил самопризнания пред немските власти. Срокът за екстрадиране е до 40 дни. Това лице няма как да бъде задържано от немските власти случайно. Раздува се едно тежко криминално престъпление. Хиляди писачи и случайни хора се упражняват и се правят на разследващи на гърба на една трагедия", настоя той.

Савов напомни, че трудът на разследващите органи трябва да бъде оценен, а не всеки да ги напада.

"Колкото и да не вярваме в държавността, все пак живеем в тази страна. Трябва да има някакъв ред. Ако се поддадем на лесната тенденция да мразим, без да имаме реална информация, то ние наистина ще се превърнем в психодиспансер", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
7
 
25
 
! Отговори
@ преди 5 години
До UnufriОчевидно ядете много риба и мозъка ви превъзхожда този на мен и останалите. Ако се съди по граматиката ви, сте най-малко професор.За да има ДНК профилиране ви трябват проба от жертвата и убиеца. Откъде имат такава на убиеца?От мръсните дрехи в онзи кокошарник в който се е подвизавал?Страната ни е мафиотска, управлявана от каста бан*ити. Тефтерчето на Златанов как изчезна? Онази история с избитото семейство в Нови Искър? Средата в която живеем не предполага вяра във власт.
29
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах записа от камерата на него се вижда че тича някой ама кой е сигурен съм че и Господ не би могъл да каже. Как точно установиха че е това Турче нямам идея. Освен да са насочени по следи от някои от маалата. Записа от камерата 110 % не става за доказателство..
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами какво да кажем като гледаме какви мързеливи дебели полицаи имаме. Нямам коментар за начина по който изглеждат и работят(отвратителен личен опит и то няколко пъти и всеки път некомпетентни шкембести мързели
27
11
 
14
 
! Отговори
Розата преди 5 години
До всички писачи: Вижт/изгледайте/записа от камерите и тогава коментирайте.С просто око се вижда дата,час и година.Много са бързали да ни покажат записа и несътветствията са видими,ама те са ги прооуснали.
26
18
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Този Хаджигенчов да не е ученик на Марковси ... изтръпвам като си помисля, че има човеци - титулувани като адвокати, които са склонни да блуд.стват по такъв начин с информацията в името на своите браншови изгоди и интереси ... Има граници които дори и адвокати, като Хаджигенов не трябва да преминават, за да не скъсат съвсем с човешката си природа ... !!!
25
8
 
12
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
До 24: Бързината, за която ще се изолира поба за ДНК анализ зависи от находката, от която е извлечен материала. Самия ДНК анализ от готов за анализ източник става бързо.От случая Белнейски до ден днешен технологиите са се развили 20+ пъти.Свободни съчинения без грам експертиза по дадена тема те прави да изглеждаш глупав. Ако не вярваш, остави си колата на майстор и започни веднага да му обясняваш какво трябва да свърши по нея и какви са и проблемите. Като нищо ще получиш шут в гъ3а.
24
7
 
15
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
Румянче, това, което си написала са твои лични интерпретации по случая, въз основа на объркана информация, изнасяна от медии в жълто-кафевия спектър.Разберете най-после - какво е написано и какво е изнесено в дадена "медия" отразява само процент от истината, а много често и никаква част от истината.Следователно, да си правиш изводи на база изнесени факти в медиите, често преписвани до степен развален телефон, е признак на глупост! Ако сте съгласни да сте ***, фантазирайте си като Румяна.
23
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие на доказателства ли вярвате, или на Боко И Цвъки?
22
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Постановка на сопливия Ушев-*** Цецо Щестака и на Боко Суджука!Ако не бяха "намерили" убиец, щяха да си ходят мръсните гербаджии!
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С за тебе червеният *** кой е убиецът?
20
4
 
32
 
! Отговори
@ преди 5 години
"задържан в германския град Щаде, където, по непотвърдена информация, е направил самопризнания"Цялата история е малко съмнителна.ДНК анализ за Белнейски се точи с месеци, ползваха лаборатории в чужбина. Тук за часове беше готов.Бил направил самопризнания в Германия.Да, ама там обработват само искането за екстрадиция, не се занимават с разпити и разследване.Този доброволно се е изтъпанил и признал всичко.Жалко за жената. Ужасна история.Дано накажат виновника/виновните.
19
19
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Иван Савов изтъкна.......Кой е тоя позитански мърморко? Мръсни ***!
18
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е убиецът, обаче само за герберастките тролчета, които изпъвлняват поръчката на Борисов и Цветанов.Иначе лошо им се пише - вече ги видяха и навън що за стока са - корумпирани схемаджии, лъжци, крадци, престъпници и убийци.При това до един полуграмотни и нагли, начело с Винетуто, който вчера отново стана за смях пред посланиците.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може и да сее въргалял в тревата с друга. Ден преди убииството и пак ще има материал.
16
9
 
11
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Настане вечер,месец изгрее,кючек раздирасвода небесен.Северин пие,пие и пее,радва се наживота лесен.
15
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя адвокат, който сте хванали да ви "консултира", акъла му е същия като авторката на пасквила. И колкото и да търсите под вола теле, няма да намерите. Факт е, че случая се разкри много бързо и е от чисто битов характер.
14
16
 
32
 
! Отговори
666 преди 5 години
Тази работа е толкова съмнителна ,че чак намирисва яко! Добре заблуждават народа за да бъде приключен случая!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 11Колко цента ти плащат на коментар?
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрата версия за защитата- ,,С мен бяха още двама младежи (докато я изнасилвахме) не ги познавам''!! И се почва едно следствие и дела дор до една петилетка!
11
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама, твоето мнение на някаква криминалистична експертиза ли се базира или на форумно тролене?