Четирима в ареста за алъш-вериша с онколекарствата

Другите трима задържани - под домашен арест
11 окт 2018 16:52, Анисия Иванова
1
Четирима в ареста за алъш-вериша с онколекарствата
Архив: Булфото

Апелативният специализиран съд потвърди определението на първата инстанция и остави в ареста за постоянно четирима от задържаните за незаконна търговия с онколекарства - Борислав Сотиров, Делян Денсузов, Калоян Молалийски и Милослав Пейков.

Другите трима, задържани при акцията в Благоевград и София, остават под домашен арест - Небесна и Зара Балджийски, както и Светлана Тюлекова.

Още по темата

Обвиняемите бяха задържани заради схема, чрез която е източвана здравната каса с незконен реескпорт на медикаменти за онкоболни. Лекарствата били за пациенти в болницата "Йоан Павел" в София и "Св. Мина" в Благоевград.

Според съда няма данни, че обвиняемите могат да се укрият, но има опасност да извършат ново престъпление. Според доказателствата има ясно разграничение кой каква функция е изпълнявал в престъпната група, която според разследването е работила от средата на 2017 г. до 4 октомври 2018 г. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ги пуснат тези на командировка в Припят за две седмици и после да се върнат, това ще им е достатъчно, за да изпитат впоследатвия онкологични мъки!