Как стигнаха до Северин? ДНК, смартфон … Кое го издаде?

Телефонът на Виктория – основен елемент за разгадаването на убийството
Обновена: 11 окт 2018 10:53 | 11 окт 2018 09:00,
272
Как стигнаха до Северин? ДНК, смартфон … Кое го издаде?
Снимка: Facebook

След няколко неуспешни проверки на регистрирани за изнасилвания, хора от близката лудница, задържан чужденец и ДНК – полицията започва да смята, че журналистката Виктория Маринова е убита заради грабеж.

Преглеждат се записи от камери, разпитват се свидетели. Така се стига до видео, на което младеж е заснет да тича из Русе с телефон със специфичен бежов калъф в ръка.

Свидетел е посочил, че момче с подобно описание бягало по алея в парка, където е убита Вики, а камера засякла движението на младия мъж, който е същия като бягащият из града.

Още по темата

ДНК експертиза и кръв от Виктория са открити по дрехи в дома на Северин Надеждов Красимиров. По тези две улики криминалистите стигат до убиеца на момичето, който е избягал в германския  град Щаде в неделя - ден след изнасилването и последвалата смърт на тв водещата. Северин е задържан там във вторник вечерта.

Първоначално криминалистите от Главна дирекция "Национална полиция" и колегите им от ОД на МВР – Русе започнали с разпити на свидетели и проверка на ДНК с тази на регистрирани за изнасилвания и блудства в Русе и региона.

Проверили и близката психиатрична клиника, но всички били оневинени от експертните справки с генетичен материал, какъвто имало по трупа на изнасилената 2 пъти жена.

За смъртта ѝ 8 часа в ареста прекара и румънец с украински паспорт, който водел скитнически начин на живот. И той обаче бил невинен.

Бившето гадже на Виктория от гимназията също бил проверен. Ученическата любов на журналистката нямал алиби за убийството и дори дал противоречиви резултати, граничещи с лъжа, на тестовете с полиграфа, но ДНК експертизата напълно го оневинила.

Желязно алиби пък свалило подозренията от бившия съпруг на жената. Липсата на травми по лицето ѝ освен един удар, който е бил с юмрук или от повалянето на жената на земята, също насочили криминалистите, че убийството не е дело на близък.

При такива случаи нападателят цели да наранява лицето, за да накаже жертвата. Виктория има множество рани там, но те са от триенето на главата в предната и задната част по време на двете изнасилвания, разказват разследващи пред "24 часа".

Версията за убийство, свързано с работата ѝ, също не се потвърдила, защото при подобни поръчки извършителят не оставя следи и рядко действа в светлата част на денонощието.

Затова именно телефонът на момичето се превърнал в основен елемент за разгадаването на убийството ѝ. Водещата версия била грабеж, от София дошли полицаи, които ръководили секторите за тези престъпления в СДВР и Националната полиция.

При разследването се установило, че младежът, който в парка се вижда само в далечината, тича и из града. Към първата камера полицаите са насочени от 4-ма души, които Северин подминава в парка, докато бяга.

Късмет обаче е, че няколко души, сред които и бившият съпруг на Виктория, носят други записи от различни точки в града. На тях Красимиров се вижда доста по-добре, а експертиза с ръста му показва, че е същият като на самотния бегач от парка.

Последвала сложна техническа експертиза, която навързала движението на Северин до дома му. Там полицаите открили дрехи, напоени с кръвта на Виктория. ДНК експертизата потвърдила, че е нейната. При справка с генетичния материал от трупа на младата жена и този на Северин, който бил по дрехите му, също излязло пълно съвпадение. Младежът е регистриран за кражба на цветни метали като 10-годишен, но не му е вземана ДНК, тъй като престъплението не е против личността и не се отличава с висока степен на опасност на извършителя.

Веднага за разпит били отведени лелята и съпругата на младежа. Те казали, че е духнал в Германия още в неделя. Там живее майка му, както и вторият му баща.

След продължителни разпити роднините казали, че Красимиров признал пред тях за убийството на Виктория. Той не разказал детайли, а близките му няма да носят отговорност, тъй като имат право да не съобщят данни, уличаващи техни близки в престъпление.

Макар именно роднините да са посъветвали момчето да бяга, те не са му помагали при изчезването.

За разпити са били отведени и двамата другари на Северин, които го закарали до границата с Румъния. Разпитват ги вече втори ден, за да се изясни дали са знаели за убийството. Ако се докаже, че да, то те може да бъдат обвинени в помагачество за бягството.

Междувременно полицията проверява дали Красимиров не е имал съучастник. Той не е споделил подобно нещо пред близките си, но не им е разказвал в детайли. Друга проверка трябва да установи дали 21-годишният младеж е получил поръчка да ликвидира младата жена, или я е нападнал с цел грабеж и изнасилване.

Красимиров още не е разпитан от български разследващ полицай или прокурор. Засега той е обвинен за убийство и може да получи от 10 до 20 г. затвор. Чака се екстрадицията му от Германия, документите за това вече са изпратени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
7
 
25
 
! Отговори
Unknown преди 5 години
Родната ни полиция дали е прегледала и други записи?!! Защото от този запис не виждам как точно може да се познае Северин, Петкан, Драган или които и да е било?!! Има и много други противоречиви неща в цялата история....Ако е виновен той, нека да си понесе последстивията, но в противен случай отново сме косвени жертви на манипулация и причината най-вероятно е друга! Не забравяйте, че пионката Пеевски не случайно се опитва да изкупи всяка медия в БГ...
168
2
 
30
 
! Отговори
666 преди 5 години
Надеждин - с неизвестен баща или просто непризнат от бащата. Кражба на цветни метали... Сложили са му новия чип и сега ще признае всичко.
167
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Казва се Селайдин.Говори турски. Гласува за ДПС. Що е то?.Казва се Северин Надеждите Красимиров, така и пише в личната му българска карта. Говори и пише на български и говори ромски. На турски не може да пише. Не гласува.Що е то?
166
9
 
27
 
! Отговори
extremist преди 5 години
БЕЗОТГОВОРНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ТИКВАТА И ЦАЦАРОВ ВОДИ ДО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ ВСЯКАКВО ЕСТЕСТВО. ДА ВЗЕМЕМ ЗА ПРИМЕР КРАДЕЦА ГЕОРГИ ГЕРГОВ
165
0
 
54
 
! Отговори
Стига вече преди 5 години
Ромите не може да се интрегрира. Има и изключения, но си остават това : изключения. Просто, гнусно, мързеливо племе, на които плащаме издръжката.
164
25
 
10
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Тоя *** е обучаван от възпитаници на социализма- резултатът е налице.
163
1
 
14
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Вие учите престъпниците как да се крият от правосъдието??!!
162
24
 
39
 
! Отговори
Bat Petko преди 5 години
Ало, троловете, не ви ли разпоредиха да спрете с тъпите конспиративни коментари ? Гадно убийство, извършено от гадно копе.ле, и вие се съсипахте да обяснявате как ББ и ЦЦ са убили горката жена. Хайде стига, че се оляхте !!!
161
22
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това горе е приказка от 1001 нощ.Съобразена с умственото ниво на електората.Най-вече герберасткия.
160
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е поръчково убийство,дори и този да е извършителя.
159
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е убиецът, обаче само за герберастките тролчета, които изпъвлняват поръчката на Борисов и Цветанов.Иначе лошо им се пише - вече ги видяха и навън що за стока са - корумпирани схемаджии, лъжци, крадци, престъпници и убийци.При това до един полуграмотни и нагли, начело с Винетуто, който вчера отново стана за смях пред посланиците.
158
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера казха за две присъди,коит може да му наложат със срок по първата 10-20 год. за изнасилване с побой,а по втората 20-30год. за убийство с прекалена жестокост,а сега със съучастник/ци при нови обстоятелства и още неизяснени колко може години да му наложат кат крадец на скъп телефон многофункционален от новопоколение-ипфон 7 или 8,който още не е намерен нито при обиска на дома на леля му и съпругата му или нито при него по време на ареста му в чужбина в дома на майка му или при съучастниците
157
4
 
8
 
! Отговори
Сериозен казус преди 5 години
До АнонименМисля, че си прав и при добри адвокати тезата на Спецпрокуратурата СпП, тогава под ръководството на Ив.Гешев, едва ли би издържала в съда. Все пак трябва да се има предвид, че СпП и Специализираният наказателен съд СНС вървят ръка за ръка и нищо чудно спецсъдиите от СНС да си затворят очите за истината. Да се надяваме, че съдиите от АСНС не са дружки с питомците на Гешев.
156
1
 
36
 
! Отговори
Милен преди 5 години
След 10тина години като излезе ще четем за поредното брутално убийство/изнасилване и ще се чудим защо този *** не е получил какво заслужава още през 2018г.
155
0
 
0
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
До к.173 ХАХАХХАХА - виж к.176 по-горе
154
5
 
22
 
! Отговори
БиБи преди 5 години
В днешния брой на Блиц е публикувано изказване на съпругата на Северин, която напуска махалата в Русе. Тя е загатнала, че мъжът й не е бил сам в това жестоко убийство. Дано да не е истина, иначе нещата може да отидат в друга посока. Човек от махалата също се е усъмнил, че слабият Северин може сам да пребие и изнасили жената и да я замъкне в храстите. Както гласи една поговорка: " Ще поживеем, ще видим."
153
34
 
18
 
! Отговори
ваф преди 5 години
Браво на криминалистите и полицията за бързо и добре свършеното разследване!! За пореден път доказаха, че са много по-добри от криминалистите в други страни!! Оказа се, че информацията с която разполагаха медиите е била наполовина вярна! Другата половина целеше отново да очерни труда на разследващите и МВР ! Знае се кои са спонсорите на подобни новини-БСП, ДПС и руските стерви!!! Браво още един път на полицията!!!
152
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези подробности от разследването на тежки криминални престъпления срещу личността НЕ се публикуват!!!!!! Защото следващата откачалка, която ще насилва и убива, ги чете и ще знае как да се пази!!! Работата на МВР се превърна в комикс за ***! Никъде другаде по света няма подобно нещо!!!
151
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера разни хора, не му бил даден шанс да се развива..... Много му е дадено даже. В едно нормално общество щеше да ми лъска обувките и да ме уважава, защото със стотинките, които получава щеше да изучи детето си и то да може да работи нещо по квалифицирано и да уважава останалите от обществото, а не да ги мрази, че имали по хубави телефони, къщи, коли...
150
7
 
11
 
! Отговори
Радул Мисирков преди 5 години
И коя е истината г-н анонимен?Това,че ти не вярваш на разследващите,какво означава?Искаш истината. Коя истина?Абсолютната истина е твърдение, в съответствие с фактите или действителността.А фактите са представени,действителността е такава.Или искаш да чуеш субективната истина?Посещавай фалшивите сайтове,там е само такава.