Спецакция "Полимери" в ход: Семейство Баневи арестувани в Париж!

Задържането им е осъществено въз основа на европейска заповед за арест
Обновена: 26 окт 2018 16:57 | 26 окт 2018 14:18,
162

Полицията провера офис на семейство Баневи. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са били арестувани във Франция днес, съобщи БНР, като цитира два независими източника в службите.

Арестът е осъществен на територията на Париж и е извършен въз основа на европейска заповед за арест на двамата, издирвани от българските власти.

Акцията е на парижката полиция. Повече информация ще бъде дадена по-късно.

Още по темата

Припомняме ви, че по-рано днес спецпрокуратурата започна акция в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД.

Заводът беше приватизиран от дружество на Николай Банев и не работи от 2010 г. Три години по-късно беше обявен в несъстоятелност.

От спецпрокуратурата уточниха, че се осъществяват претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели в рамките на образувано разследване за извършени престъпления по пет члена от Наказателния кодекс - за организирана престъпна група, за данъчни и финансови престъпления, длъжностно присвояване в особено големи размери.

През август миналата година премиерът Бойко Борисов поиска да се разгледа приватизационната сделка за девненския завод.

Според него тя е много "приятна" и олицетворява как се е процедирало в държавата по време на прехода. Всичко в завода е разграбено и унищожено, а пък собствениците имат "Мерцедеси-Майбах", каза Борисов.

Той припомни, че по случая с "Полимери" от няколко години тече разследване, което за момента се води срещу неизвестен извършител.

"Приватизацията освен, че е разбойническа, решението, което е дадено при следващите разпродажби, то е минало през няколко собственика доколкото знам, е много интересно", коментира Борисов и допълни, че това предприятие е било уникално по своята същност на Балканите.

По думите му бившият собственик на завода е разпродавал и е вземал парите, само че отровите са оставени и сега обезвреждането им е за сметка на данъкоплатците.

Според Борисов новият собственик на дружеството (Николай Банев) на практика е дошъл, за да го нареже завода и да го приключи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
как преди 5 години
приватизираха бившите аптечни предприятия,изгониха хората на улицата,бързо през нощите разпродадоха имуществото внесоха парите в овшорки и избягаха в чужбина.тогавашният здравен министър мълчеше защото участвуваше в процеса.сега всичките тия негодници продължават да работят на отговорни места и се правят на,,яш ми гъзъ,,затова не разчитайте да ходим да гласуваме
143
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия тарикати се крият във Франция................ако бяха малко по-умни с тия ОТКРАДНАТИ милиони да са избягали в Южна Африка или Аржентина!!!
142
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 година в пандиза и конфискация на всички имоти и пари................за да могат хората поне малко да имат доверие на БГ-съдебна система!!
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двамата тариката откраднаха милиони..............сега се крият във Франция...............фуклата Евгения Банева да си купува скъпи френски парфюми!!!Докога с тоя фарс на държава???
140
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моля,не съдете изберателно.Всички новоизлюпени "бизнесмени" назначени от БСП,които фалираха предприятията,банките,държавата и народа, до кога ще ги търпим.????
139
1
 
0
 
! Отговори
гфн преди 5 години
вероятно всеки който е против една харизмати4на ли4ност трябва да внимава?разбира се аз не трябва да внимавам!
138
2
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
Малко се знае, че мажоритарен собственик на "Полимери" е бил АКБ "Форес", а Банев е имал само 24 процента от акциите. Ако искате да научите повече неща прочетеglasove/categories/intervyuta/news/nikolaj-banev-kym-bojko-borisov-imate-pryako-uchastie-v-sydbata-na-polimeri - открито писмо от 07.08.2017
137
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ ОЛИГАРСИ УНИЩОЖАВАТ, ФАЛИРАТ, СЕЯТ РАЗРУХА, РЕЖАТ НА ДЖЕЛЯЗУ. ДА НЕ ДОПУСНЕМ ДА СЕ СЛУЧИ 2013Г- ЗАЩОТО КАКТО СА ОЗВЕРИЛИ- КАК ЛИ ЩЕ НИ СГОТВЯТ...
136
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавна Сигурност си събира куфарчетата обратно. Баневи, Прокопиев, Василев, Арабаджиеви, Василев, Галеви и още много други връщаха и ще връщат обратно ДС парички. Корпорация ДС, Доган, Пеевски и аверчета си взимат заемчетата, дадени навремето. ДС подслушва всичко, защото ДАНС е ДС. Доказателство: От делото Нинова-Ченалова стана ясно, че съдия Нинова за три години е дала над 16 000 /!/ разрешителни за СРС, много от тях с незаконно удължен срок от 100 на 200 дни. В момента крепост на ДС е ДПС.
135
0
 
22
 
! Отговори
??? преди 5 години
А Вълчо и Маринела кога?
134
0
 
24
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Ако Банев е бизнесмен то аз съм Супермен и Батман едновременно.
133
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баневи били дребна риба. Това са изключително нагли хора. Отблъсква що нагли, суетни и самозабравили се.
132
12
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
САМО ДРЕБНИТЕ РИБИ СЕ АТАКУВАТ ЗА ДА СИ ПРАВИ БОРИСОВ РЕКЛАМА ДОКАТО ИЗТОЧВА ДЪРЖАВАТА В МИЛИАРДИ !!ЩО НЕ ПОДПУКА ВАСИЛ БОЖКОВ И ЦЯЛАТА МУ НЕЛЕГАЛНА КОЛЕКЦИЯ ОТ АРТЕФАКТИ ДА ГИ КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА!
131
1
 
10
 
! Отговори
Jon преди 5 години
До анонименКомунистите са от 1945 година на власт и още не са се сетили.
130
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А к..радлата Цветелина Бориславова кога?
129
1
 
6
 
! Отговори
До 135 преди 5 години
Кучето играе според тоягата, а празно място обществото не търпи.Така че, който бяга, да бяга, на негово място друг ще дойде.Процеса по дисциплинирането е необратим, за жалост бавен.Но това не е единствената атака на която е подложен. Ефективност, по високи заплати, и др. Не им завиждам, но който не се справя, губи много. бягството не е спасение. А гравитирането около властта е временно. Властта има свойството да е непостоянна.
128
3
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Анонимен 133"Бизнесът" вече се изнася в Румъния, защото там става нормална държава.
127
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ГЕРБ са десет години на власт, пък чак сега се сетиха
126
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Боко е държавата, това е ситуацията. И иска да си остави управлението си в историята. Дали ще позволи някакви "бизнесмени", да пречат, грабейки пряко държавата. Прави впечатление, че всички попаднало под атака са, или с данъчни измами или с криене на доходи и пране на пари. Е, иска си ги тези пари, за да ги раздава по свое усмотрение.Хубавото е, че и след Боко, следващите ще повторят този модел.А т.н. бизнес, ще се наложи да работи в рамки, характерни за "нормалните" държави.
125
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Курнеля Минова кога?