Варненецът, убил балетиста, иска на свобода, но...

Окръжният съд остави молбата му без уважение
1 ное 2018 14:45,
6
Варненецът, убил балетиста, иска на свобода, но...
Снимка: Getty Images

25-годишният неправоспособен Петър Здравков, който блъсна и уби варненския балетист Мартин Чикалов и избяга, поиска от съда да бъде променена мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека.

Варненският окръжен съд остави обаче молбата му без уважение. Предстои да бъде насрочена дата за процеса, а дотогава Петър ще остане в ареста.

Още по темата

Разследването срещу него приключи само 50 дни, след като той, управлявайки автомобила си без шофьорска книжка и с превишена скорост, блъсна Мартин, избяга от местопроизшествието и се укри.

Тежкият пътен инцидент стана на 10 септември тази година на бул. "Приморски" до Морската градина. 20 часа след катастрофата и след като беше обявен за общодържавно издирване, Петър се предаде сам в полицията в присъствието на адвоката си.

Въпреки че разследването е приключено и са разпитани 17 свидетели, според Окръжната прокуратура във Варна не е отпаднала възможността Петър да извърши друго престъпление, ако е на свобода, както и да се укрие.

Прокуратурата е събрала доказателства, които характеризират обвиняемия и не са в негова полза. В процеса на разследването стана ясно, че Петър е санкциониран два пъти за това, че кара без книжка. Въпреки това той си купил БМВ-то, с което блъсна и уби Мартин, буквално дни преди инцидента, пише "24 часа".

Магистратите приеха аргументите на прокуратурата и със свое определение остави без уважение молбата на 25-годишния мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Z преди 5 години
Този убиец иска на свобода? А не се ли досеща,че навън ще е зъб за зъб,око за око??? Както едно време...
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милият той, иска при мама.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е първата грамотно написана статия, която съм прочел тук.
3
0
 
11
 
! Отговори
До Днес Бг преди 5 години
До Днес БГ моля направете нещо с размера на рекламите .Невъзможно е да се чете на телефона закриват текста така е от месец насам .
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано изгние там нещастният ***.
1
0
 
41
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Карал без книжка с множество нарушения избягал....Най страшна е наглоста която се е вмъкнала в обществото ни.Безочливи нагли арогантни.Не е само този.Вече е масово състояние на обществото.Паркира върху пеш.пътека на тротоар в тревата излиза и гледа страшно.Не виждаш в погледа им и грам чувство за вина.