Съдят кмета на Шабла за злоупотреба с евросредства

През 2015 представил неверни сведения за строителни работи
6 ное 2018 14:07,
8
Съдят кмета на Шабла за злоупотреба с евросредства
Снимка: Getty Images

Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд кмета на Шабла Мариян Жечев заради злоупотреба със средства от фондовете на Европейския съюз, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна.

Делото е насрочено за разглеждане на 6 декември тази година в Добричкия окръжен съд.

През 2015 г. Жечев, в качеството си на кмет, е представил неверни сведения за изпълнени строителномонтажни работи по Програмата за развитие на селските райони пред Регионалната разплащателна агенция.

Подсъдимият е представил като изпълнени дейности, които не били извършени от избраната фирма-изпълнител "Шабла спорт 2015".

Целта била да се получат средства в размер на 525 488 лева без ДДС. Към 21 декември 2015 г. вече са били отпуснати над 250 хил. лв. от заявените средства.

По проекта е трябвало да бъдат изградени стадион, помощно игрище, игрище за волейбол, баскетбол и тенис, водна площ за гребни спортове, паркинг, ограда, вертикална планировка, обслужваща сграда с трибуни, СОТ и пожароизвестителна система.

Някои от вече платените дейности и към момента не са изградени. По делото срещу действащия и в момента кмет на община Шабла са назначени 2 експертизи, разпитани са десетки свидетели.

Причинените имуществени вреди се изчисляват на близо 300 хил. лв., които не са възстановени, пресмятат от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
681 преди 5 години
Всички кметове без изключение трябва да са подсъдими, защото крадат като за световно! малките общински градове са пълна скръб по отношение на ремонти на улици ,строежи и обновяване Скоро ще закриваме българия.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей,какво стана с делото на Масларова,Бисеров,заменките на Станишев ?До колкото зная,Масларова си варяла боб на терасата,за да видят съседите,че не се е облажила от ония милиони при ремонта на сградата в Стара Загора.
5
0
 
5
 
! Отговори
ами преди 5 години
В село до Шабла има изградена огромна детска площадка а в селото няма нито едно дете!В село Крушари Добричко направиха огромен плувен закрит басеин а то хора не останаха там пари хвърлени на вятъра.....били европейски пари...е и....
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа.А само той ли е?
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Присъдата е ясна - "липса на доказателства!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това стана вече норма, за съжаление - властимащите да злоупотребяват, защото също са хора на други властимащи по - нагоре в управленската пирамида....
1
0
 
12
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Крадете, като за последно после обявате някой ром, който брал 50 кила жИлязУ за най-големия крадец в държавата!