Цацаров иска имунитетите на шест депутати: Йончева, Марешки, Кърчев...

Обвинени са в пране на пари, изнудване, сключване на неизгодни договори
Обновена: 8 ное 2018 11:21 | 8 ное 2018 11:15,
165
Цацаров иска имунитетите на шест депутати: Йончева, Марешки, Кърчев...
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор поиска от НС свалянето на имунитета на шестима народни представители.

Единият от депутатите е Елена Йончева от БСП, която прокуратурата иска да разследва за пране на пари в особено големи размери и по-точно за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ.

Още по темата

Разследването в специализираната прокуратура започна след сигнал от депутати. Според разследващите парите били прикривани чрез офшорна компания - "Далий Трейдинг Лимитид".

Цацаров иска имунитета и на Веселин Марешки, Кръстина Таскова, Пламен Христов, Георги Михайлов и Васил Кърчев.

Разследването срещу Марешки, Таскова и Христов /ПГ ВОЛЯ/ е за изнудване. Макар вече доброволно да се отказаха от имунитетите си, Цацаров изпраща ново искане до НС, защото от спецпрокуратурата смятат, че е налице престъпен сговор.

Разследването е за заплахи към собственици на аптеки с цел те да бъдат принудени да купуват лекарства и лекарствени средства само от "Фармнет" ООД на по-високи цени спрямо другите доставчици.

За депутата Георги Михайлов от "БСП за България" Цацаров иска имунитета заради разследване за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодни договори. Те касаят Специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София и са на стойност 24 359 808 лв. за периода 2015 г. - 2017 г., когато той е бил директор.

Главният прокурор иска и имунитета на Борис Кърчев от ГЕРБ, за престъпления за неплатени данъци в особено големи размери.

Проверката казасе периода юни - юли 2015 г., когато в Стара Загора, като управляващ "Би Би Си Кейбъл" ООД избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери - 320 000 лева ДДС. Подадена била невярна декларация за ДДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
8
 
25
 
! Отговори
проку преди 5 години
И президента щеше да бори корупцията, но спря защото разбра мафията е бсп а йончева ще реди павета и ще запълва дупки по оградата.
120
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 77 ДАА... Който и да е общински кмет от ГЕП е замесен не в едни и два " сделки" които чакат прокурор, но той все не си появява или идва когато вече ги нема.
119
18
 
20
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦАЦАТА НЕДВУСМИСЛЕНО И ПУБЛИЧНО ДОКАЗВА ЧЕ ОБСЛУЖВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ГЕРБ И НЕЗАВИСИМОСТ НА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ТУК НЯМА. ЩЕ ИСКАМЕ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НАМЕСА ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА БЪЛГАРИЯ ДО ОКОШАРВАНЕ НА КОМУНИСТИ КАТО ТИКВАТА. ЯСНО ЛИ Е НАКЪДЕ ЩЕ СЕ РАЗВИВАТ НЕЩАТА ДЕПУТАЦИ
118
11
 
14
 
! Отговори
Ергин Енгин преди 5 години
А Цацаров кога ще подаде остовка ?
117
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мачкай крадливата червена напаст. Дано никога повече не дойдат на власт...
116
9
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Впрочем,тоя НОМЕР с "разследването" и "искането за сваляне на имунитет" е любимо "оръжие" на Наглите!..Каква е целта на тоя ИЗТЪРКАН,но все още действащ НОМЕР?..НЕ,не мислете,че тия напинят да "раздадат правосъдие"!!!!!!...Просто това е начин да бъдат притискани и тормозени инакомислещите!..Защото помислета:..-Колко такива ШОУТА е направила до сега "прокуратурата"?-МНОГО,до втръсване!и:-колко вкарани в панделата "депутати" и разни "бизнисмени" и други играчи има?..-Знаете:..-НУЛА!!!!!
115
12
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен120а ти наясно ли с какво пишеш?!..-Кой ти говори за съдебен процес?!Тук става въпрос за РАЗСЛЕДВАНЕ,което слугинската "прокуратура" не ще и да си помисли да започне срещу Тиквата!!!!..но за "НЕУДОБНИТЕ" може!...Нали?!
114
15
 
13
 
! Отговори
айдааааа преди 5 години
-В офшорките на Тиквата. Питай го откъде има пари да си купи гръцки остров.-.*** ти червен каскет не знаеш ли бре.че тя цяла гърция е на бойко.даже и европа е негова бе червен ятак смотан
113
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСлави Трифонов е единстевената надежда! Плюсче за Слави - минус за боко и герб ---------------------Кого се опитваш да работиш ти бе. Я да видим - ПЛЮСЧЕ ЗА БОКО И ГЕРБ - МИНУС ЗА СЛАВИ. М ъ рльо такъв
112
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха, голям смях, тролчетата от двата лагера само това знаят, ако си против БСП , значи си с Бойко и обратното. Вие не разбрахте ли, че не ви искаме и двете партии (+ още 20-тината ви производни) Нито ме интересуват Русо или Американо фоби/фили, но най лесно е на принципа - Разделяй и владей!
111
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та:-Правиш ли разлика м/у "сигнал" и "документ"?!..Какви "документи" са дали "сигнализиращите депутати"?А ти правиш ли разлика, между разследване и съдебен процес? Разследване може да започне след сигнал и ако прокуратурата реши, че сигнала е основателен. Но за осъдително решение, се изискват само документи, който се набират и в процеса на разследване.
110
5
 
10
 
! Отговори
Прокурор преди 5 години
Нищо няма да открият. Благодаре се на политиците.Те махнаха прокуратурата от контрол върху приватизационните сделки.Ама кой да помни?Лошо, лошо, трябва да помним, как постепенно ограбиха БГ, бели, червени, жълти и пембяни.30 години съсипаха БГ.
109
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонименглопаци. И царвул-----------------Неграмотнико - да се върнем в клас, а. Срам ме е да виждам колко сте зле някои пишещи тук . А вас ? ОТКРИЙТЕ ГРЕШКИТЕ - ХА-ХА-ХА
108
5
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
та във връзка с долната ми забележка:-Има много "сигнали" че това,което колегата долу твърди за Тиквата,е вярно!..Но "прокуратурата" си прави оглушки!!!!...ЗАЩО?!..е,отговора го знае всеки,който не е в будна кома..
107
2
 
9
 
! Отговори
До Слави преди 5 години
Слави не беше ли в сдружението за "Демокрация в Ирак", заедно с цар Киро - весела компания!Спасението са Минчо Христов и Стела Банкова, на тях дължим да няма такса електромер. Иззедниците и това искаха!Ама кой да помни и чете, кой действително е защитавал народа!
106
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонимен,който каже:-"Дай документ потвърждаващ думите ти, че господин Борисов има офшорки и остров и къща в Испания и имот в щатите"В същото време горе четем:-"Разследването в специализираната прокуратура започна след сигнал от депутати"Та:-Правиш ли разлика м/у "сигнал" и "документ"?!..Какви "документи" са дали "сигнализиращите депутати"?..-НИКАКВИ!!!!!!Закона е такъв,че БЕЕЗ НИКАКВИ доказателства може да се започне разследване от прокуратурата!!!Достатъчно е да НЕ е анонимен сигнала
105
7
 
16
 
! Отговори
КТБ преди 5 години
Парите от КТБ ги търсете от Царят.Те махнаха Законът кредитори и банкери да не носят наказателна отговорност при неправомерно раздадени кредити.Те грабят парите на хората - веднъж, втори път като правителството тегли заеми 16 милиарда, и децата на същите тези ограбени им плащат заемите и лихвите.Питайте ГЕРБ платиха ли негарантирани депозити на техни хора?СЕГА готвят новите кражби от народа, усвояване на държавни болници и летище С-я. ТЕЦ 2 и Гинка.Спите ли, а ток, парно, бензин, газ, води.
104
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Остров Фидониси. Личи си че си гербаджия, ниската ти интелигентност не ти позволява сам да намериш информацията.Абе, пенкилер ти виждал ли си какво представлява този остров? 165 хил.кв. МЕТРА и е необитаем, като е с отвесен бряг и целият е ГОРИСТ. За какво му е на Борисов този остров? Папагали ли ще гледа там?
103
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В офшорките на Тиквата. Питай го откъде има пари да си купи гръцки остров.Дай документ потвърждаващ думите ти, че господин Борисов има офшорки и остров и къща в Испания и имот в щатите... Много сте нагли другари и другарки! Доказателства, доказателства само те имат правна стойност!И да знаете, че според българското законодателство, който укрива или защитава престъпник е също престъпник!
102
20
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слави Трифонов е единстевената надежда! Плюсче за Слави - минус за боко и герб