Граничарите, убили бракониер, няма да ходят в Турция

Бургаският съд няма да изпълни поръчката на турските власти
9 ное 2018 20:00,
25

Бургаският съд отказа да изпълни съдебна поръчка на турските съдебни власти по делото срещу нашите гранични полицаи. Днес бе заседанието в морския ни град по искането за правна помощ на I-ви Тежък наказателен съд - гр. Къркларели, предава БТА.

Мотивите на съда са, че изпълнението на съдебната поръчка на Турция за ново изслушване на граничния полицай Цонков и тримата му колеги би накърнило суверенитета на България. За престъпленията, в които са обвинени нашите гранични полицаи, е изтекла абсолютна давност. По този начин би бил нарушен правният принцип "не два пъти за едно и също нещо", пише 24часа.

Още по темата


Бургаският съдия Петя Георгиева прекрати производството по искането на Турция. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Процесът в Турция по същество е насрочен за 12 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: съдграничари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 5 години
Тези УБИИЦИ защо не са в затвора и да чакат смъртни присъди?????? Абе нали са български полицаи могат да правят каквото си поискат ...... Ехххх КОГА най после Турция ще ни освободи от тези ,, И ЗВЕ РГИ,,??????
20
2
 
4
 
! Отговори
Coni преди 5 години
Не само от турската страна навлизат рибари и от българската страна навлизат но никой от турската страна не застрелял българин като куче както го направиха от нашите бабаити аз съм бил на границата войник и при наз ставаше да влизаме в турската страна но никой не беше убиван като куче всеки да си носи отговорност той разби едно невинно семейство
19
0
 
4
 
! Отговори
Курт Щудент преди 5 години
До бай *** ( коментар 5)Ти беше ли там, за да знаеш дали ситуацията е застрашила живота им?По нагоре в текста ясно е написано, че е оказал съпротива. Освен незаконен риболов имаме и незаконно преминаване на граничната бразда на място, което не е определено за законно преминаване. Такива са ГКПП-тата, след надлежна проверка на документи и багаж.
18
2
 
3
 
! Отговори
Бучински.... преди 5 години
А Професоре, екстрадират се граждани на чужда държава, самата дума какво означава? Професор, ле ле ле
17
4
 
7
 
! Отговори
Бучински.... преди 5 години
Тук не става въпрос, че са турци, а за това че в България, делото е минало, а те не могат да са подсъдими за едно и също нещо. А не на последно място, са Български граждани,, а държавата като такава ги защитава.Кое не му разбирате?
16
3
 
12
 
! Отговори
Зевзек преди 5 години
До ОсманНе са рибари, а войнстващи бракониери ;-)
15
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е български съд, да не забравяме. Като знаете колко престъпници е пуснал на свобода, колко дела е прекратил след съответният рушвет, как престъпници с по няколко висящи дела се разхождат на свобода защо си мислите, че ще потърси отговорност от някой който е убил рибар, при това чужд гражданин? Това е български съд, т.е.институция без никаква тежест.
14
9
 
8
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Значи по бежанци не може да се стреля но по рибари може.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до бай ганюАбе шекер, амуджата нито е бил беззащитен, нито е бил невъоражен. Напротив - бил е въоръжен и е нападнал нашия граничар. Нашето момче е трябвало веднага да му пусне изтрел в кратуната, а не да се опитва да го обезоръжи и да изложи живота си на опасност.Амуджата каквото е търсил, го е намерил. Няма какво повече да се занимаваме със случая
12
20
 
8
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Турския съд е справедлив. Да се екстрадират и там да се реши. Да стреляш по рибари не е нормално.
11
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова никой не гледа сериозно на България като държава. Не може да убиеш човек за това, че е наложил риба. Не може да убиваш човек за нещо за което се предвижда 50 лв.глоба. Няма никакво значение човекът дали е турчин, българин или румънец
10
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По добре да дадат наглеца убиец на турците вместо друг невинен да накажат в отговор турците
9
7
 
15
 
! Отговори
До осман,мусман или преди 5 години
там как се казваш.Ский ся.Първо те са очистили не турски рибар,а турски наглец-бракониер навлязъл незаконно в Бг.и оказал съпротива при задържане.Така трябва да се действа с всички твои сърелигиозни твари,които пресичат на талази суверенната ни граница.
8
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям герой тоя граничар да убие човек за една риба
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления за съдия Георгиева и Бургаския съд!Радвам се,че защитиха граничарите,изпълнили служебния си дълг.Така е във всички нормални държави,дори и в Америка е така.Да са живи и здрави и все така да бъдат справедливи.
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега в отговор турските граничари без да искат да потопят бг рибарски кораб
5
10
 
14
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
когато аз бях граничар нямах право да стрелям на месо по невъоръжен а да стрелям само в случай че живота ми е застрашентези граничари по какъв по различен устав са на подчинение?гръмнали някви рибари и оставили сирак някое дете била ли е ситуацията застрашаваща живота им?
4
4
 
14
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Поздравления за решението. Не се знае обаче какво щяха да решат ако хората не се бяха надигнали. Турците вероятно ще осъдят нашите граничари задочно. За съжаление, пичовете ще трябва да внимават в коя държава ходят. Някъде може и да ги арестуват, ако Турция пусне международна заповед за арест.
3
15
 
12
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Не мога и да си представя какво щеше да се случи, ако турски граничари бяха убили български рибар. Щеше да е страшна злоба и омраза срещу всичко турско.
2
7
 
15
 
! Отговори
Германия преди 5 години
Браво на съдия Георгиева и Бургаският съд! Има надежда за България!