"Отровната вода" не изправи левия Таско пред Темида

Прокуратурата: Постът във Facebook е субективна интерпретация
20 ное 2018 19:25, Анисия Иванова
20
"Отровната вода" не изправи левия Таско пред Темида
Архив: Булфото

След извършена проверка Софийската градска прокуратура (СГП) постанови отказ да се образува досъдебно производство срещу народния представител Таско Ерменков за разпространена от него информация чрез Facebook за качеството на водата в София, съобщиха от Прокуратурата.

Проверката е извършена по повод постъпил сигнал от народните представители Тома Биков и Данаил Кирилов. В хода й е установено, че на 19 май в публичния си профил в социалната мрежа Facebook Таско Ерменков е споделил информация, получена от трето лице, че питейната вода в София е заразена и/или отровена, поради което съществува сериозна опасност за живота и здравето на софиянци.

Още по темата

Публикацията била съпроводена с апел от страна на Ерменков институциите да вземат отношение по така постъпилата информация и ако това е фалшива новина, да я оборят.

По-късно същия ден той публикувал отново чрез своя профил във Facebook изявление на пресцентъра на "Софийска вода", в което се отричало водата на София да е замърсена или отровена.

Междувременно множество граждани се запознали с публикацията и споделили лично или чрез интернет съобщения, че са узнали тази информация и от други неофициални източници.

След обстоен анализ на интернет активността на Таско Ерменков по темата, както и на съдържанието на правната норма на престъплението по чл. 326 от НК /подаване на неверни повиквания и заблуждаващи сигнали за опасност/ е установено, че действията на Ерменков не попадат в приложното й поле.

По своя характер публикуваното от него съобщение на личния му профил във Facebook не представлява заблуждаващ сигнал за тревога, а се касае до субективна интерпретация и оценка на автора за коментираните обстоятелства, се изтъква в прессъобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как е възможно, Симеонов за обида си подава оставката, а Ташко за застрашаване на държавната сигурност не го съдят и дори си остава депутат!??
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че световният плювалник откога стана някакво средствоза информация? Или това е като дай на всеки глас, за да може тези дето дърпат конците да си правят каквото искат.
15
2
 
4
 
! Отговори
месара преди 5 години
другарката "истина" нинова, или фотаджийката елена, няма ли да кажат нещо?!
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА СРЕЩУ НАРОДА СИ- ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ, ФАЛИРАНЕ, НАРЯЗВАНЕ НА ПОДАРЕНИ ЗАВОДИ, ФАЛИРАНЕ НА БАНКИ- 13 БАНКИ, БЛОКИРАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРА- ТИЯ КРАДЦИ ЗАПОЧНАХА ОТ МАНДРИ И РАЗГРАБИХА ЗАВОДИ И ПРЕДПИЯТИЯ. ТЕ СЪЗДАДОХА МУТРИТЕ- ВИЖТЕ КРИМИНАЛНИТЕ ЛИЦА ПО ПРОТЕСТИТЕ.
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,субективна интерпретация на лице имащо трибуната на Нар.Събрание, не всеки я има!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка нещо? А той бил от червените а те ги е грижа за народа и не дават оставки
11
1
 
9
 
! Отговори
българин преди 5 години
червена отврат крадлива
10
1
 
14
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Отново великата червена съдебна система го спаси.
9
1
 
5
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
Така се проверява, колко души го следват за да ги ползва за разпространение на призиви за дестабилизация
8
15
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Таско Ерменков е един от хората, които разбират от енергетика. Ако е казал нещо за водата, сигурно е имал информация и по-добре е *** да се замислят, а отговорните лица да направят проверка. Но специалистите са недолюбвани от пропагандаторите.
7
1
 
11
 
! Отговори
Всеки червен капут преди 5 години
Заслужава чаша с истинска отрова платена от семейството му
6
1
 
10
 
! Отговори
оооо преди 5 години
eто го примерът за подкупната съдебна система. това ни чака.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Таско каквото и да почне да прави ще го съсипе. На него самостоятелна работа не трябва да му се възлага.
4
4
 
18
 
! Отговори
БСП-жалка преди 5 години
Въпрос: Какво става като се срещнат комунист и крадец ? Отговор: поздравяват се - Здравей колега...
3
3
 
15
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
И никой да не си помисли ,че този е за затвора !!
2
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе каква Темида тука е България
1
3
 
23
 
! Отговори
Крадци от БСП преди 5 години
Червените милионери ограбили България: Р. Овчаров-милионер; Корнелия Нинова-милионер, предс.на БСП; Г. Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер, предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер; Манджуковмилионер; Гущеров-милионер;агент Гоце-милионер; В. Лечева-милионер, Г. Кадиев-милионер и още над 100 червени милионери откраднали милиарди от българския народ! А истерясалите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи! Д. Благоев, ако ги види ще се обърне в гроба!