Прокуратурата протестира присъдата по "Алабин"

Градският съд оправда подсъдимите за срутилата се сграда
Обновена: 22 ное 2018 06:42 | 21 ное 2018 21:41, Анисия Иванова
3
Прокуратурата протестира присъдата по "Алабин"
Архив: Булфото

Прокуратурата е протестирала на втора инстанция оправдателната присъда по делото "Алабин" с искане за постановяване на нова, осъдителна присъда, съобщиха от държавното обвинение.

На 14 ноември Софийският градски съд оправда подсъдимите по делото за срутилата се сграда - паметник на културата на ул."Алабин" в София през 2006 г., която уби две млади жени. Подсъдими по делото са четирима души. То тръгна в съда през октомври 2016 г.

Още по темата

В съобщението на прокуратурата се казва още, че според административните ръководители на прокурора по делото Милко Момчев няма каквито и да е основания за образуване на дисциплинарно производство срещу него. Той не е нарушил по никакъв начин професионални задължения или етични правила с изказване пред медиите след присъдата.

Сигнал срещу прокурора е бил подаден на 19 ноември от адвокат Ина Лулчева, която защитава един от подсъдимите по делото. Според сигнала изразената публично позиция от Милко Момчев, че вероятна причина за оправдаването на подсъдимите е настъпила при съдебното следствие "промяна" на показанията на основен свидетел, представлява "заблуждаване на обществото и уронване на авторитета на правосъдието, за да се избегне лична професионална отговорност и да се оправдае поддържането на явно необосновани обвинения".

От прокуратурата заявяват, че предявяването на сигнал, визиращ основание за дисциплинарно освобождаване от длъжност на магистрат и публичното му оповестяване, се разглежда като опит за влияние върху наблюдаващия прокурор, осъществен в срока за протестиране на постановената оправдателна присъда, с оглед на решението му дали да протестира същата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
2
0
 
1
 
! Отговори
шоп преди 5 години
12 години две млади момичета не могат да получат възмездие. Отврат. Това, в което живеем не е държава.
1
0
 
9
 
! Отговори
Бат Минко преди 5 години
На съдиите изгаврили се с близките на загиналите момичета пожелавам свещи да палят на децта си и внуците си.