Убиец на баща и син търсен в Германия за сводничество

Митко се кълне, че е чист, но има еврозаповед за арест
13
Убиец на баща и син търсен в Германия за сводничество
Снимка: "Монитор"

Задържан за двойно убийство през есента на миналата година новозагорец се оказа издирван за вземане на заложници, сутеньорство и изнасилване в германския град Вебер.

Подробностите около биографията на 26-годишния Митко Стоянов, който е сред тримата обвиняеми за убийството на баща и син в дискотека насред николаевското село Паничерево на 21 октомври м.г. лъсна при опита му да излезе на свобода, пише "Монитор".

Пред състав на Старозагорския окръжен съд на 14 ноември Стоянов  със сълзи на очите се молел да го пуснат защото били "изтекли всички разумни срокове", а всеки момент съпругата му щяла да роди и се нуждаела от "мъжка подкрепа".

Освен това нямал в миналото си никакви криминални прояви, имал постоянен адрес и не възнамерявал да се отклонява от страната.

"Аргументите" на наетия от него адвокат обаче се разминали с наскоро пристигнала по официалния ред европейска заповед, издадена от прокуратурата във Вебер на 31 август м.г.

Според тамошните криминалисти новозагорецът е обвиняем по дело в задържане на заложник, изнасилване и принуждаване към проституция чрез използване на насилие и сводничество.

Заповедта е влязла в сила на 30 октомври, три дни след като Стоянов е бил арестуван в дома си за убийството на баща и син Иван и Антон Иванови по време на концерт на фолкдивата Мира.

По време на кървавата схватка между два ромски рода в Паничерево тежко ранен бе и братът на Антон, 21-годишният Димитър,с порезни рани по ръцете в болницата беше приет и братовчед му Иван.

В хода на образуваното тогава досъдебно разследване бяха арестувани по обвинение в убийство 26-годишната новозагорка Виолета Ангелова и с 3  години по-младия й племенник Ангел Сашев, които и до момента са с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Отказът на старозагорския окръжен съд е бил обжалван от Митко Стоянов пред апелативния съд в Пловдив, но и там новозагорецът "ударил на камък".

Съдът е приел, че е налице опасност той да се укрие или извърши друго престъпление. Отложено е изпълнението на европейската заповед до приключване на делото за двойното убийство в България.

Обвинителният акт все още не е вкаран в съда, установи проверка, причината е в очаквана допълнителна ДНК-експертиза.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв Митко е този бе.Чист Мurджо си е.Еднакви паспорти за всички от този етнос за целия ЕС.Не да се прикрепят към европейските народи.Номади са и такива ще си останат.Ако не -в Индия.
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отложено е изпълнението на европейската заповед до приключване на делото за двойното убийство в България.-------първо да го изпратят в Германия , там да излежи за вземане на заложници, сутеньорство и изнасилване (там се сумират а не както е в България най-голямата) 20 тина години и чак тогава да го върнат обратно.
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
TOI E BALGARIN.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Европа пропищя от ромобългарите.
6
7
 
5
 
! Отговори
Българска работа преди 5 години
Срама нямате еййй
5
3
 
19
 
! Отговори
ТИПИЧЕН турчин преди 5 години
Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!
4
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа срама нямате ей.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Brd ima mnogo bg zigani sadchto ne gi gonat ot brd makron gi goni
2
4
 
29
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Е - особености на етноса. Колят се, бият се, про.ститу.ират и разнасят гордо името БЪРГАРИН в Европа и света. В чужбина са българи а като си дойдат тук веднага стават *** шведи за да ползват привилгии, издръжки и социални помощи. От това правят по 2000 - 2500 лв. на месец. Само да ми кажат политиците, колко български семейства имат такива доходи.
1
0
 
22
 
! Отговори
Тц тц тц преди 5 години
Не може да бъде!Аз си помислих, че са го търсили да му връчат Нобелова награда!