Николай Цонев осъди прокуратурата! Плащат му 100 бона

Бившият военен министър искал 200 000 лева обезщетение
28 ное 2018 17:00,
140
Николай Цонев осъди прокуратурата! Плащат му 100 бона
Снимка: архив "Булфото"

Бившият военен министър Николай Цонев осъди прокуратурата да му плати 100 000 лв. обезщетение заради вредите, които е претърпял покрай ареста му през 2010 г. и делото за подкуп, което завърши преди 3 години с окончателното му оправдаване, пише "24 часа".

Още по темата

Припомняме ви, че бившият главен секретар на Министерство на финансите Тенчо Попов и Николай Цонев бяха арестувани при шумни спецакции, които оставиха съмнения за полицейско насилие и превишаване на правомощията.

Кадри от ареста на ексвоенния министър предизвикаха вълна от недоволство, след като на записа на МВР се чува как прокурор Роман Василев нарича Цонев: "абсолютен престъпник".

В мотивите си ВКС припомня сега унизителния арест на Цонев, който бил поставен на колене с насочен към главата му пистолет.

Задържането е било заснето и показано по всички медии и е продължило до 8 юни 2010 г., след което мярката за неотклонение е била изменена в парична гаранция от 15 000 лв. Цонев беше оправдан на 3 февруари 2015 г.

Решението на САС, което е от януари 2018 г., беше обжалвано от Цонев и протестирано от прокуратурата. Искът му беше за 200 000 лева и той настояваше ВКС да го уважи изцяло, докато пред втората инстанция прокуратурата беше съгласна, че обезщетение му се дължи, но то не трябва да е над 10 000 лева.

Според прокуратурата в решението на САС няма мотиви за наличието на причинно-следствена връзка между незаконосъобразното обвинение и причинените вреди на Николай Цонев.

Според ВКС апелативният съд е бил достатъчно изчерпателен и не е нужно преразглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Мара преди 5 години
За гроб да ги харчи....
114
0
 
0
 
! Отговори
Пешко преди 5 години
Ба, народа два пъти се пари и вече знае.Ха се е татрузила нахалната кака от Круовица, ха съм обърнал спестяванията в зелено.
113
0
 
1
 
! Отговори
просто човек преди 5 години
Не съм запознат в подробности с деянията на Николай Цонев и се радвам затова че е успял да очисти името си.Все пак остава обективния факт че много народно имущество беше пропиляно.Ако имахме съд и прокуратура на място това нямаше да се случи. А те не бяха на място за да могат социалистите да приватизират.Сега техните наследници, трябва да работят при заметени следи и разбираемо е трудно.Да се надяваме, че следват държавния интерес и не са в услуга на приватизаторите.
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МанолскиБойко може и хартиен тигър да е, ама по-добър няма на хоризонта.Освен ако не искаш пак доларът да стане 3000лв.
111
4
 
5
 
! Отговори
Манолски преди 5 години
Алексей Петров оправдан, Николай Цонев оправдан и още няколко след шумните акции. Театрото, разиграно пред народа сега ще струва още куп неустойки на българския данъклоплатец. Бойко е хартиен тигър и имиджа му избледня
110
2
 
2
 
! Отговори
Иван преди 5 години
До ДжоТи безмозъчен ли си бе, Какво и е лошото на съдебната система, че Прокуратурата некадърна си прави каквото иска. Адмирации за решението можеше и по -високо обезщетение да се присъди.
109
3
 
13
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
Гл. прокуроро Цацаров повиши и награди прокурор Роман Василев. Цв. Цветанов като министър го награди с пистолет.А, бе тия двамата/ Цацаров и Цветанов/ що не си продадат апартаментите и с тях да платят за своеволията си. На мен ми омръзна от такива недодялани ,,професионалисти,,.Само дървото ще ги оправи.
108
2
 
12
 
! Отговори
Джо преди 5 години
Когато човек си знае правата става ясно че съдебната система се управлява от безхаберници, които няма да платят обезщетението, а ще го платят българските данъкоплатци. Ето как лошата съдебна система ограбва България нон-стоп.
107
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така работи гестапото на ГЕРБ - шумни ПР и брутални акции срещу неудобните във властта, без събрани доказателства, простолюдието е доволно и керванът си върви.Същото се случва в момента и с единственият не-корумпиран кмет в България - Иванчева. Демонстрации, тотален психически тормоз и унижения. Там обезщетенията ще бъдат отсъдени в Страсбург и ще са доста по-големи.
106
1
 
16
 
! Отговори
! преди 5 години
Това се очертава като един добър бизнес модел.Ставаш министър, правиш далавери (включително със съдебната система).Съдят те.После ти съдиш държавата.Забележете, държавата, не виновните прокурори и съдии.
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
116той Румен 115 ти казА:)
104
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия пари от къде ги взимат в крайна сметка?
103
0
 
0
 
! Отговори
Посятото преди 5 години
Да не е Личен Ас?Тези деца Бащи нямат ли?Добре че имат майки!...и" приятели"?Благословени сте, че нямате подобен проблем, аз го все още го преживявам!Но в самота,, а и в низвергнатост!Гадовете, да ***..!(((({,+- ДА гледат турски+индийски филми доживот..!!!?
102
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цонев че е виновен, виновен е. Няма спор. Обаче Бойко организира нещата така, че вместо престъпниците да лежат в затвора да им дават обезщетения за стотици хиляди. Това е нещо повече от некадърност. Това си е целенасочена подкрепа за същите тези престъпници. които той обещаваше да вкара по затворите.
101
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От това, че нашия съд го е оправдал, следва ли че е невинен?
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** на *** пръсти не дърпа!
99
7
 
29
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
НАЙ-СПРАВЕДЛИВО ЩЕ БЪДЕ ДА КОНФИСКУВАТ ЕДИНИЯ ОТ АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦВЪК И ПРОДАВАЙКИ ГО ДА ПЛАТЯТ ТИЯ ПАРИ НА НИКОЛАЙ ЦОНЕВ. ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА С НАШИТЕ ПАРИ СЛЕД КАТО ВИНОВНИКА ЗА СЛУЧИЛИТЕ СЕ ПРОСТОТИИ Е ЯСЕН ?!
98
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така ще стане и със сготвената от шистака и тиквата кметица на младост. Ама дреме им, нали не плащат от джоба си. Тиквата ги гърмеше с гранатомет и България е осъдена. Кривата глава с апартаментите, пък си играеше на ченге от 62 година, като дядо си, и кръщаваше акциите си по милиционерски тертип и също така ефективни, като резултатът е че България отново е осъдена на близо половин милион Евро. Да си продава апартаментите и да плаща. Тупаня му с тупань.
97
1
 
31
 
! Отговори
79649 преди 5 години
Тези 100000 да ги изплати конкретният прокурор, а не от нашите пари! Знае се кой е. Знае се кой му е бил началникът. Да си поделят обезщетението. Обезщетенията и от съда в Страсбург да се изплащат от съдиите, чиито решения са били осъдени в Страсбург. Не може върху гърба на народа да се прехвърлят тези глоби за лошо правосъдие.
96
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 105Съдът е гербаджийски и пак не е намерил начин да го осъди, ами нормално с тия *** ченгета...