Николай Цонев осъди прокуратурата! Плащат му 100 бона

Бившият военен министър искал 200 000 лева обезщетение
28 ное 2018 17:00,
140
Николай Цонев осъди прокуратурата! Плащат му 100 бона
Снимка: архив "Булфото"

Бившият военен министър Николай Цонев осъди прокуратурата да му плати 100 000 лв. обезщетение заради вредите, които е претърпял покрай ареста му през 2010 г. и делото за подкуп, което завърши преди 3 години с окончателното му оправдаване, пише "24 часа".

Още по темата

Припомняме ви, че бившият главен секретар на Министерство на финансите Тенчо Попов и Николай Цонев бяха арестувани при шумни спецакции, които оставиха съмнения за полицейско насилие и превишаване на правомощията.

Кадри от ареста на ексвоенния министър предизвикаха вълна от недоволство, след като на записа на МВР се чува как прокурор Роман Василев нарича Цонев: "абсолютен престъпник".

В мотивите си ВКС припомня сега унизителния арест на Цонев, който бил поставен на колене с насочен към главата му пистолет.

Задържането е било заснето и показано по всички медии и е продължило до 8 юни 2010 г., след което мярката за неотклонение е била изменена в парична гаранция от 15 000 лв. Цонев беше оправдан на 3 февруари 2015 г.

Решението на САС, което е от януари 2018 г., беше обжалвано от Цонев и протестирано от прокуратурата. Искът му беше за 200 000 лева и той настояваше ВКС да го уважи изцяло, докато пред втората инстанция прокуратурата беше съгласна, че обезщетение му се дължи, но то не трябва да е над 10 000 лева.

Според прокуратурата в решението на САС няма мотиви за наличието на причинно-следствена връзка между незаконосъобразното обвинение и причинените вреди на Николай Цонев.

Според ВКС апелативният съд е бил достатъчно изчерпателен и не е нужно преразглеждане.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цацаров кой знае как е квичал.....Да им е за обеца на ухото на заптиетата на Боко Суджука и Ушев Цецо Шестака като решат пак да раздават присъди без съд и присъда!То ако имаше съд, Тиквата и Физкултурника първи щяха да търкат нара!
94
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До промоНе, просто съдът е корумпиран и го е оправдал.
93
1
 
17
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Сам Роман да се представинека той плати сегаа за други режисури - Цецов - Умната глава...!
92
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато Цецунов присвои МВР за партийни и лични нужди, до всички подразделения на МВР бе спусната депеша в смисъл - ,,С цел популяризиране успехите в борбата с престъпността, при всяка успешна реализация по даден случай, до Пресцентъра да се изпраща информация придружена със снимков матреал, предназначена за медиите, съдържаща следните данни...." Рекламата стана по важна от реалната работа! И когато обекта бързо замина за по горния арест, милиционерите снимаха някой по грозен колега и така...
91
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лелеее не ми се мисли Иванчева и колежката и колко пари ще отнесат заради прокурорските и милиционерските простотии
90
0
 
21
 
! Отговори
але преди 5 години
Роман да му ги плати!
89
5
 
24
 
! Отговори
промо преди 5 години
напротив,осъдил е герб който показно го проснаха на пода в болницата без да е виновен !
88
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
И сега??? Къде е регреса на държавата срещу виновната маша на Пеевски - роман василев. Живее в комплекса на НИКМИ на Камбаните в къща за 1млн. щото "бил спечелил от търговия с акции" на Софиската фондова борса.Пиша имената му с малка буква но може да понесе достойно много по грозни обиди - ще ме изтрият.
87
4
 
10
 
! Отговори
Страхил преди 5 години
Осъдил е Българския народ на практика, ако ме разбирате.
86
1
 
17
 
! Отговори
Иво 68 преди 5 години
Къде е ония мишок Роман В.?? Р. Василев трябва да плаща за гнусотията сътворена от него... Н. Цонев е прав и си е в правото да си търси правата....... Прокуратурата трябва и е длъжна да го разследва това недоразумение Р. Василев.... Но лошото е че той не е единствен???
85
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прокурор Роман Василев и министър на МВР тогава Цветан Цветанов да плащат обещететенията на Николай Цонев като намалят заплатите и бонусите на съответните министерства за да съберат пари, макар, че по добре щеше да е от техният личен джоб - сигурно ги имат парите. Защо от събраните от народа пари в бюджета. Не може да си опрял пистолен в човек на колене и да му кажеш, че е " абсолютен престъпник ". Какъв е Р. Василев сега?
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня как демонстративно го арестуваха! И през годините.Се оказа.Че в подобни ситуации.Демонстративно арестуваните.Се оказван невинни! Та се питаме .Дали пък Крадеца не казва.Дтъжте " крадеца'!-:) Нарочват се все почтени хора.При които Няма какво да открият!Тактика на властта!А тя.Винаги работи!!!!
83
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бих се учудил, ако след време на Иванчева да плащаме обезщетения.
82
0
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
БРАВО!! САМО ПОЛИТИЧЕСКИ ИЗМИСЛЕНИ ДЕЛА ТОВА Е ПРОКУРАТУРАТА НИ!!
81
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По чиято вина е станало, те да ги плащат!!! Малки са им огромните заплати, безсрамните корупционни сделки и наглите кражби, а и цирковете да им плащаме...БАСТА!!!
80
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След Борисов , Цветанов , Бъчварова ....... МВР и за милиция не става .
79
0
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Мецка Мачева да раздаде бонусите по-бързо, че току-виж пари не останали от обезщетения
78
0
 
14
 
! Отговори
месара преди 5 години
Иванчева 2...
77
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защо аз да плащам заради випусника от Варшец,да ги плати той
76
1
 
28
 
! Отговори
Х преди 5 години
До МЗрелищните арести бяха по инициатива на Цветанов, бивш полицейски министър. Така, че и полицията беше активно въвлечена в тези извратени моменти.