Баневи баня невидели. Френските им килии – кирливи!

Съпрузите изпитвали неудобство, че са с едни и същи дрехи
3 дек 2018 07:20,
68
Баневи баня невидели. Френските им килии – кирливи!
Снимка: архив, Булфото

Евгения и Николай Баневи, които от края на октомври са арестувани във Франция, изпитвали битови мъки в килиите си, тъй като нямали право на баня всеки ден, разказаха за "24 часа" източници от полицията.

Претенциите на семейството, свикнало на охолен живот, затруднили затворническите власти във Франция, тъй като в страната има правила за всички арестанти.

Във Франция, както и у нас задържаните се къпят по график - 2 пъти седмично. Евгения е приела по-тежко ограничението от мъжа си. Съпрузите трудно се примирявали и с факта, че всеки ден са с едни и същи дрехи.

Още по темата

Зад решетките Баневи са разделени - те дори не са в един и същи град. Евгения е в женски арест в Марсилия, а Николай - в Екс ан Прованс. Градът се намира на 30 км от Марсилия.

Съпрузите се виждали само на заседанията по делото им за екстрадиция. Потърсен за коментар, френският им адвокат Венсан Пенар казва, че не може да обсъжда оплаквания на клиентите си, тъй като това е лична информация. Лаконично посочва, че те се чувстват добре.

По неофициална информация Баневи се очаква да кацнат в София на 6 декември. Те се отказаха да обжалват решението на апелативния съд в Екс ан Прованс за връщането им у нас.

Баневи все още не били платили на френския си адвокат, с оправданието, че... нямат пари. Натоварили близко до тях лице - интериорния архитект на имението им в Бояна - арх. Димитър Дюлгеров да продаде скъпи картини, между които и творби на Владимир Димитров-Майстора, със средствата от които Баневи да си оправят дълговете.

Архитектът от Стара Загора е светило на съвременния дизайн и автор на разкоша в резиденцията на Баневи.

След акцията срещу Баневи МВР пусна снимки от луксозното им имение в "Бояна". Свидетелите го наричат "мавзолея", Баневи го наричат "корпоративна резиденция", каза след операцията зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Съпрузите са обвинени задочно в престъпно сдружение за присвояване и данъчни престъпления. Засега според прокуратурата има данни за присвоени над 1,5 млн. лв. от химическия завод "Полимери" - Девня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
9
 
! Отговори
Nabliudatel преди 5 години
А кога ще вкарат в затвора главния ръководител на цялата тази престъпна приватизация? Кой ще го вкара ? Кой? Кой е той?
52
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще продължат да се къпят с френски парфюми, бъдете сигурни. За кокошка няма прошка, за милиони няма закони.
51
0
 
29
 
! Отговори
Тлъстьо Цацаров преди 5 години
Е щом не им харесва френския арест да ги пратят при Иванчева. Да видят истинския "лукс".
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега какво? Търси се независим безпристрастен държавен теляк да им свали кирта от тях ли? Това циркаджийско шоу го гледаме вече близо 30 години. Да бяха пратили някой да ги очисти изцяло. Толкова ли няма кой да ги ликвидира. Сега ще има нови серии на Али Реза.
49
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МУНЧОВЦИ, КАКВОТО И ДА СТАНЕ, ТЕ ПАК ЩЕ СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА СЛЕД ВРЕМЕ.ДВЕ - ТРИ ГОДИНИ НЕУДОБСТВА, ГОЛЯМА РАБОТА.МИЛИОНИТЕ В ОФШОРКИТЕ НАЛИ НИКОЙ НЕ ГИ ЗНАЕ.
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А КОГА ЩЕ МОЖЕМ ДА РАЗГЛЕДАМЕ ЕДНА КЪЩА В БАНКЯ?КАЗВАТ, ЧЕ СТОПАНИНЪТ И Е НАКАЧИЛ РОГАТА СИ ПО СТЕНИТЕ.
47
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двойка българи биха роми по рекорд на кражба на желязо/скраб! Е това е новина!
46
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във френските килии такъв *** с дупка ли има и ръжда от социалистическо време, и вместо тоалетно помещепие стена, и влага, мухъл, течащи фекалии върху леглата на арестантите, и нашествие от ***, и неотварящи се прозорци и въздушни клапи, които не се знае дали работят като в килията на Иванчева. И аз моля за снимка от френски затвор! Или всичко е писано в статията да успокоим гузната съвест и бездействието на Цецка Цачева?
45
0
 
18
 
! Отговори
аз преди 5 години
Кви са грозни *** тия не е истина!
44
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дано да изгният там
43
0
 
33
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
От цялата работа единствено ме интересува, че тези *** прошляци притежават картини на Майстора! За това ли ги е рисувал, това ли ни е националното богатство - в ТАКИВА като тия да стоят, да им красят стените. Майкооо, майко....
42
0
 
24
 
! Отговори
А бе, хей преди 5 години
Покажете снимка на една "френска кирлива килия" - да подкрепим г-жа Цачева!Да види народът, че нашта килия бие френската!А? А де!А бой, де ...
41
5
 
9
 
! Отговори
Стамо пръча преди 5 години
Що не ги закарат на баня от типа "Аушвиц",добре ще се почувстват,а и от *** ще спестят,щото са я окъсали здраво
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага по един епилатор и сешоар да им дадат.
39
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клошарите обрали малко железо за 1,5 милиона. Голяма работа. Най-великите клошари на България.
38
4
 
48
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Ето го идеала на *** - комплексарския селеноид: типичният бандит на прехода, мошеник и крадец и до него натруфена *** надуваща се като пуяк на пращини!!! И най-трагичното и смешното в цялата сага е че тия са хитри андрешковци, окрали народа понеже корупцията и кирливите закони са го позволили....те и за това та4ат много 'милата родина' щото номера тука минава...що не идат на запад или в САЩ да въртят тия локуми да видят как се стои в килия по 100 годин и нагоре!!!
37
1
 
25
 
! Отговори
45+ преди 5 години
Откакто се помня всичко се разпада, вече свикнах.
36
0
 
35
 
! Отговори
45+ преди 5 години
Съсипаха ни младостта тези парвенюта.
35
1
 
13
 
! Отговори
Алеко преди 5 години
До 22 анонимник. А ти кой си? Май от охраната им или някой от шофьорите.
34
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не мож ме убеди, че тези двамата са забогатели с честен труд. Да ги държат у Францията да видят откъде изгрява слънцето.