Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището

Влязъл в дома на кръсника си след земетресението от 2012 г.
Обновена: 4 дек 2018 10:51 | 3 дек 2018 09:10,
364
Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището
Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че заради уплах на децата и съпругата му, след силния трус през 2012 г. в Перник (5,6 по Рихтер – бел.ред), приели предложението на кръсника му и заживели в негов апартамент.

"Жилището, което обитавам, не е мое. Да не останат хората с впечатление за обратното. 2012 г. имаше едно неприятно земетресение. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10 от 16 – бел.ред) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца и съпругата ми, ни накара да се възползваме тогава от предложението на кръстника на мен и моите деца – г-н Иван Сариев, да ползваме жилище, което той е закупил с инвестиционна цел.

Още по темата

Всички сметки и разноски по повод на жилището си ги заплащах аз. В момента, в който се смени законът и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен, в крайна сметка тази преценка ще бъде направена от КПКОНПИ", коментира той пред Нова тв.

"Нека проверят дали кръстника ми е печелил обществени поръчки, ако не е, не съм в конфликт на интереси. Финансовият министър дава много публични търгове, аз като отшелник ли да живея, за да не ме обвинят в конфликт на интереси?", попита той.

Вдалислав Горанов обяви, че на няколко пъти са го викарли в прокуратурата за проверка по случая с апартамента.

"Вероятно съм настъпил накаква мина", каза Горанов.

Преди дни Върховната касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ проверка за жилището, в което живее министърът на финансите.

Срокът за извършването й е 20 дни – от 28 ноември до 17 декември.

Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Темида ще стартира проверка на Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее.

Според сигнала той обитава апартамент от 180 кв.м в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, като цената на наема за шест години е над 250 хил. евро.

По думите на Горанов апартаментът е предоставен през 2012 г. от негов близък роднина, кръстник на двете му деца - Иван Сариев. Не плащал наем, защото жилището му било предоставено за безвъзмездно ползване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
0
 
0
 
! Отговори
Титанът на парите преди 5 години
Особенна форма на главата която може да брои до 60 х 1600 еврутелчета
326
0
 
3
 
! Отговори
Обява 2 преди 5 години
Министър търси масон който да инвестира в него.
325
0
 
3
 
! Отговори
Обява 1 преди 5 години
Масон търси министър с инвестиционна цел.
324
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако Горанов напусне поста си заради очевидна корупция, Саръев веднага ще изгони инвестицията Горанов от жилището си или ще му сложи солен наем. Приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари, а тук става въпрос за тонове сирене ежемесечно.
323
0
 
5
 
! Отговори
До ХТР ном 339 преди 5 години
Масоните си помагат вярно. Но срещу получена помощ трябва задължително да дадеш даже по голяма. Свързани с ДС бивши държ. ръководиители са запълнили масонските ложи в БГ.
322
2
 
1
 
! Отговори
хтр преди 5 години
вижте сега колеги по писане тука ,ако са масони хората си помагат просто!! напълно нормално!!
321
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкият!!
320
0
 
7
 
! Отговори
До преди 5 години
ВинкелАбе дядо ти да е жив и здрав, няма ли кръстник?? Ми ...колко да е стар тоз негов кръстник..има няма 100 години!!А сега сериозноБойко изгони го тоя,въобще затваряй проекта Гръб( на гърба на народа),*** пиши мемоари,чети лекции(боже упази),толкова има да научим от теб. За папите,как си мачкал уши,че не ядеш суджук..губим те като..творец-писател
319
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сариев си купува жилище с инвестиционна цел, демек иска да вади пари с този имот, а Владко Земетръса се настанява там, но не плащал наем, щото му бил предоставен за безвъзмездно ползване. Значи той ще ползва имота, ще го мърси, цапа и вмирисва, но няма да плаща нищо, щот Сариев му е голям приятел. Айде стига бе! Наистина ни мислят за аборигени. А за тази КПКОНПИ, дето е подчинена на Борисов има ли смисъл да говорим - тя ще каже това, което и се подскаже отгоре.
318
0
 
7
 
! Отговори
Винкело преди 5 години
За земетресението..на този гад му дали луксозен апартамент Безплатно!На нас - наредиха да съборим къщата на дядо/много пострадала беше/ - направихме го за наша сметка.Казаха да приложим документи всичко и проект до 90кв. за къща - направихме го.Аз инвестирах едни 7хил. за дукументи, подадох ги в Комисията по Бедствия и Аварии..и НИЩО!От 2012 до сега са 7години!Никакъв отговор - пари нема за компенсация!ЗАЩО бе Другари управници!?Ще Ви съдя в Стразбург до дупка ей!Лишихте дядо ми от дом!
317
0
 
10
 
! Отговори
агент Николай преди 5 години
Уникално обяснение,уникални управници,браво,цъфтим и връзваме със схемите
316
0
 
11
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Лелееее, колко е плашливо семейството на финансовия министър!
315
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щеше да е смешен, ако не беше жалък!
314
0
 
24
 
! Отговори
преди 5 години
Владислав Земетресението
313
0
 
32
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Ами що не си продаде апартамента и си купи друг - ниско! Или къщичка в нови хан! Или в банкя при винету да иде. Да делят сметки и проценти. За такава лъжа бетовете щяха да дадат коефицент 100+Егати и..( нецензурно...)..Гръб верно са..( 5 нецензурни..)
312
0
 
17
 
! Отговори
Martin преди 5 години
Niamam dumi GOLIAMA NAGLOST
311
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям късмет сме имали ние българите през 2012 година че министър Горанов не е получил разрив на сърцето от уплах от земетресението. Сега не знам какво щяхме да правим без него. Плюя си в пазвата 3 пъти.
310
0
 
20
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ДАЙТЕ ДА ХОДИМ ДА ГО ДЪРЖИМ ЗА РЪЧИЧКА БЕБОКА ГОРАНОВ, МОЖЕ ДА СЕ НАДРИС*КА ОТ СТРАХ
309
0
 
21
 
! Отговори
extremist преди 5 години
АБЕ ГОРАНОВ, 100% У ВАС ТИ И ВСИЧКИТЕ ТИ РОДНИНИ ИМАТЕ ОБЩО ОКОЛО 50т КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ ЩОТО АЗ НЕ ВИЖДАМ ДРУГА ПРИЧИНА ДА ИЗЛИЗАШ И ДА МАЖЕШ ПУБЛИЧНО КАТО БЕБЕШОР В ЗАБАВАЧКАТА
308
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кръстникът му не бил печелил обществени поръчки!? Браво Горанов! Ама я да проверят по права и серебрена линия? Пък и съдружниците на кръстника дали нещо не са се облажили от народните кървави пари? Колко са долни българските политици...МНОГО ДОЛНИ!