Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището

Влязъл в дома на кръсника си след земетресението от 2012 г.
Обновена: 4 дек 2018 10:51 | 3 дек 2018 09:10,
364
Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището
Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че заради уплах на децата и съпругата му, след силния трус през 2012 г. в Перник (5,6 по Рихтер – бел.ред), приели предложението на кръсника му и заживели в негов апартамент.

"Жилището, което обитавам, не е мое. Да не останат хората с впечатление за обратното. 2012 г. имаше едно неприятно земетресение. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10 от 16 – бел.ред) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца и съпругата ми, ни накара да се възползваме тогава от предложението на кръстника на мен и моите деца – г-н Иван Сариев, да ползваме жилище, което той е закупил с инвестиционна цел.

Още по темата

Всички сметки и разноски по повод на жилището си ги заплащах аз. В момента, в който се смени законът и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен, в крайна сметка тази преценка ще бъде направена от КПКОНПИ", коментира той пред Нова тв.

"Нека проверят дали кръстника ми е печелил обществени поръчки, ако не е, не съм в конфликт на интереси. Финансовият министър дава много публични търгове, аз като отшелник ли да живея, за да не ме обвинят в конфликт на интереси?", попита той.

Вдалислав Горанов обяви, че на няколко пъти са го викарли в прокуратурата за проверка по случая с апартамента.

"Вероятно съм настъпил накаква мина", каза Горанов.

Преди дни Върховната касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ проверка за жилището, в което живее министърът на финансите.

Срокът за извършването й е 20 дни – от 28 ноември до 17 декември.

Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Темида ще стартира проверка на Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее.

Според сигнала той обитава апартамент от 180 кв.м в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, като цената на наема за шест години е над 250 хил. евро.

По думите на Горанов апартаментът е предоставен през 2012 г. от негов близък роднина, кръстник на двете му деца - Иван Сариев. Не плащал наем, защото жилището му било предоставено за безвъзмездно ползване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е скрита корупция.Те ще си се отчетат тези неща по схеми, през един или няколко човека.Горанов лъже и се надява че, добре прикритата далавера няма да лъсне. Дано прокуратурата си свърши работата.Недопустимо е един министър да получава дарения или безвъзмездно ползване на нещо си! Той получава достатъчно пари за да е независим и честен но, българските политици са екскременти и е трудно с такива хора!
306
4
 
1
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 5 години
Аз му вярвам ,то не лъже .
305
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Търся близък роднина, (може и кръстник), който да ми даде за безплатно ползване 180 кв.м. апартамент.
304
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такава плоска лъжа може да съчини само крадлив гербаджия.
303
0
 
40
 
! Отговори
Коки преди 5 години
После ми ги хвалят някои и подкрепят гербаджиите, че са много съвестни и се борят с несправедливите бсп, дпс и т.н, а те си живеят живота и хич не им пука за простосмъртните.
302
0
 
40
 
! Отговори
Венко Венков преди 5 години
Нищо че идва Никулден, г-н министър, не всички сме шарани!!!
301
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комсомолецът бизнесмен си е направил добре сметката - той подарява апартаменти, а на него му спестяват милиона лв. данъци! После защо сме бедни!
300
1
 
35
 
! Отговори
Пресиян преди 5 години
Щом за 10-на дни умуване измисли това за оправдание... не мога да намеря точни думи да определя умствените му способности. И тоя човек е от Костово време в мин. на фина сите и сега министър!!! Нямам думи. Чупи ***.
299
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това "обяснение" е повече от нагло. Като държавен служител, особено на висш ръководен пост, нямаш право да приемаш подобни "предоставени безвъзмездно" жестове. Бившият президент на Германия изхвърча от поста си сано заради обвинение, че приятел бизнесмен му платил нощувка в луксозен хотел. После се оказа, че дори не е вярно(предложили му, но той не се възползвал), но беше свален от поста си. А тоя - не било конфликт на интереси, щото кръстникът му не бил печелил обществени поръчки. Само в БГ!
298
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
васалите на путинчо пак се се задействали
297
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стената!
296
2
 
26
 
! Отговори
Бойко преди 5 години
Може да лъже може да ходатайства за обществени поръчки но ми е верен до гроб. Слушка много.
295
1
 
30
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
То хубаво си решил да правиш хората на *** , но поне кажи с какво се разплащахте , с услуги ли , с далавери ли и т.н.!
294
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджиите са хем некадърни, хем крадливи, хем много, много нагли.
293
0
 
29
 
! Отговори
Продължение преди 5 години
За разплитане на корупционната схема се налага и пълно разследване на кръстника и жена му, за всички имоти, сделки, бизнес и пр. Ф- министърът под клетвена декларация да потвърди, че вилата не е негова.
292
1
 
37
 
! Отговори
Оставка преди 5 години
Вместо да затъва в повече лъжи, по- добре е ф- министърът горанов да си подаде оставката по най- бързия начин, за да си спести допълнителни унижения и подигравки, и да не се излага повече. Следва да си плати и данъците по ДДС к. дължи за безплатното живуркане в огромното жилище през последните 6 г. Законът да се приложи в пълна сила.
291
0
 
26
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен 287Точно за обществена поръчка му е съдействал Горанов, само че фирмата, която е кандидатствала за поръчката, е била със собственик - подставено лице на същия този Иван Сариев. Колкото и законови ограничения да има, произтичащи от процедурите, които трябва да се преминат, винаги ще се намери начин да се заобиколи закона, и накрая да излезеш чист от цялата работа.
290
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега това арогантно същество съвместно с "кръстника"да плати ДДС, 10% данък върху предполагаемият наем+глобите за не деклариране доходи, едни 130-140хиляди лева, те така уважаеми Черешко.
289
0
 
27
 
! Отговори
O tempora, o mores преди 5 години
Как само за сто и малко години се промениха нравите. Надявам се мнозина спомнят как още от първите страници на Под игото чорбаджи Марко напътстваше слугинята да води децата да пуснат една вода на син камък против уплах породен от дунанмата при нечаканото посещение на Иван Кралича.Какъв наивник е бил дядо ни Вазов, вместо още тогава да прозре, че най-добре уплахът се лекува с многогодишно ползване на жилище закупено с инвестиционна цел от кръстник...
288
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
укрити данъци за 5 години назад