Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището

Влязъл в дома на кръсника си след земетресението от 2012 г.
Обновена: 4 дек 2018 10:51 | 3 дек 2018 09:10,
364
Уплашени от труса в Перник... Горанови сменили жилището
Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов обяви, че заради уплах на децата и съпругата му, след силния трус през 2012 г. в Перник (5,6 по Рихтер – бел.ред), приели предложението на кръсника му и заживели в негов апартамент.

"Жилището, което обитавам, не е мое. Да не останат хората с впечатление за обратното. 2012 г. имаше едно неприятно земетресение. Тогава заедно с моето семейство живеехме на висок етаж (10 от 16 – бел.ред) в центъра на София. Стресът и уплахът, който изпитаха тогава невръстните ми деца и съпругата ми, ни накара да се възползваме тогава от предложението на кръстника на мен и моите деца – г-н Иван Сариев, да ползваме жилище, което той е закупил с инвестиционна цел.

Още по темата

Всички сметки и разноски по повод на жилището си ги заплащах аз. В момента, в който се смени законът и трябваше тези факти и обстоятелства да се декларират, аз много мислих дали всъщност това представлява проблем за мен, в крайна сметка тази преценка ще бъде направена от КПКОНПИ", коментира той пред Нова тв.

"Нека проверят дали кръстника ми е печелил обществени поръчки, ако не е, не съм в конфликт на интереси. Финансовият министър дава много публични търгове, аз като отшелник ли да живея, за да не ме обвинят в конфликт на интереси?", попита той.

Вдалислав Горанов обяви, че на няколко пъти са го викарли в прокуратурата за проверка по случая с апартамента.

"Вероятно съм настъпил накаква мина", каза Горанов.

Преди дни Върховната касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ проверка за жилището, в което живее министърът на финансите.

Срокът за извършването й е 20 дни – от 28 ноември до 17 декември.

Преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че Темида ще стартира проверка на Владислав Горанов във връзка с жилището, в което живее.

Според сигнала той обитава апартамент от 180 кв.м в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен, като цената на наема за шест години е над 250 хил. евро.

По думите на Горанов апартаментът е предоставен през 2012 г. от негов близък роднина, кръстник на двете му деца - Иван Сариев. Не плащал наем, защото жилището му било предоставено за безвъзмездно ползване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи това да живее безвъзмездно в апартамента се явява като подарък възлизащ на сумата на наема за живеене.
266
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И мен ме е страх от високите етаж. Чакам кръстника на Горанов да ми даде един апартамент, ако може 240 кв. м. щото имам и клаустрофобия
265
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали ни обясняваха как като им даваме щедри субсидии нямало да влизат в разни прикрити схеми на финансиране.
264
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Случват се такива неща. След уплахата от пернишкото земетресение в сметката на Трайчо Трайков се появиха 2,5 милиона лева, произхода на които той не може да обясни.
263
1
 
30
 
! Отговори
КАЗАХ преди 5 години
А ЕДИН МАРМОТ ЗАВИВАШЕ ШОКОЛАД.......НАЛИ...
262
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как е? Готова ли е резиденцията в Ярема? Този път кръстник или баджанак?
261
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доэ264Не става въпрос тук за завист, а за конфликт на интереси и обвързаност, която не е законна за човек заемащ поста Министър на финансите. Приятелството си е приятелство, сиренето е с пари! Има хора, които живеят в чужбина така, но въпреки всичко се плаща данък към държавата като процент от евентуално минимален наем. Ако не го направиш и те хване Финансовите тогава лошо ти се пише.
260
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 265Бихме направили като всички нормални хора, бихме теглили кредит и бихме закупили жилище, където жената и децата няма да получават уплах. Или бихме продали жилището, което е на висок етаж или бихме го заменили и доплатили с кредит...има много други прозрачни възможности, може и държавата да предоставя ведомствено жилище докато заема тази висша длъжност. Но това, което той е направил е недопустимо за човек заемащ такъв държавен пост, не знам няма ли адвокат този човек или се е успокоил, че
259
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво стана с хората от Перник,които наистина пострадаха от земетресението.Да не би и на тях да дадоха по един мезонет.Броиха им там по едни 300 лева и всеки да се спасява как може.
258
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Тръмп.Бихме ти го сложили в устата,ама не искаме да ти правим кефа.
257
1
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Тръмп"червенте и русофилити" на негово място щеха да си плюнат три пъти в пазвата със.."Страх на земя,сърце на място"..И готово....Впрочем,ти,"адвокате",не си ли наясно че въпросния е ПУБЛИЧНА ЛИЧНОСТ?Че такива като него НЯМАТ ПРАВО да получават ПОДАЯНЯ,защото те ги ОБВЪРЗВАТ С КОРУПЦИЯ?!?!..
256
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 266.... Ако го пише в закона.... съгласен съм....
255
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 264Висш държавен служител, още повече министър на финансите не може да живее безвъзмездно в чужд имот. Това е дар. Той няма право да получава дар.
254
29
 
4
 
! Отговори
Тръмп преди 5 години
До всички червени , Русофили и друга подобна *** Вие на негово място , какво бихте направили?
253
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе големи *** и завистници и неграмотни в тази държава.... Кой където си иска може да живее и в който си иска апартамент .... не е задължително да плаща наем .... има много хора в БГ и в чужбина които не плащат наеми по една или друга причина....
252
2
 
22
 
! Отговори
мммммм--даа преди 5 години
кой ли му е правил децаъа на тоякумеца им...да не им е и баща , който осигурил на децата си домА даже и след огласяването..този ръб още ли не се е изнесъл оттам?Винету бе . , що не го поканиш при теб..заедно ще си делите сметкитеили ще си делите процентите
251
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният измамник нагнездил се във властта и мислщсе за недоегаем. Я му проверете сметките на тоя.
250
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До 666вероятно не си българин.."Уплах" си е дума,използвана "масово" в българския език!..Означава "уплаха","страх","смущение".....прибързал/а си..
249
2
 
10
 
! Отговори
ma преди 5 години
to Pernik bil vinoven s tova zemetresenie
248
2
 
37
 
! Отговори
Иван Петров от Перни преди 5 години
Кава трогателна изповед! Разревах се! Този гьон сурат няма ли малко срам, поне да не говори глупости?