Сашко – безстрашен! Осъждан за убийство... с пистолет при президента

72-годишният перничанин Сашко Игнатов е задържан в Първо РПУ
Обновена: 4 дек 2018 10:48 | 4 дек 2018 10:45,
60

Все още не са ясни мотивите на 72-годишния Сашко Игнатов, който снощи се опита да нахлуе в сградата на Президентството.

Знае се обаче, че оръжието, което е носел в себе си, е било законно притежавано.

Още по темата

Мъжът е от Перник, криминалнопроявен. През 2004 г. е бил осъден за убийство при самоотбрана, което е станало през 2002 г. при инцидент на бензиностанция, свързана с неговия бизнес.

За Игнатов се знае още, че има няколко фирми, които се занимават със строителство, охрана и търговия с горива.

Снощи, повече от три часа на адреса, на който живее Игнатов, имаше полицаи от Криминалната лаборатория. Извършен е обиск на дома му.

Припомняме ви, че мъжът беше задържан от жандармеристи на входа на институцията и в момента се намира в ареста на Първо районно управление.

"За щастие нищо сериозно не се е случило. Въпросът обаче е, защо човек с присъда за убийство се разхожда въоръжен из София. Според всички нормативни уредби в държавата е невъзможно такъв гражданин да разполага със законно протежавано оръжие", посочи пред Bulgaria ON AIR криминалният журналист Богдана Лазарова.

Тя отбеляза, че този случай е показателен за това, че МВР не упражнява контрол върху лица, лежали в затвора и е необходимо обяснение от страна на ведомството.

Експертът по сигурност ген. Румен Ралчев допълни, че Законът за НСО не давал повече права от това, което служителите вчера са извършили в сградата на президентството, а именно - залавяне, обезвреждане, обискиране, изземване на оръжие и предаване на МВР.

"След това специализираните служби са тези, котио трябва да се заемат със случая. И не бих се изненадал след известно време това да се квалифицира като дребно хулиганство и въпросният мъж отново да се разхожда въоръжен из столицата ни", каза Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко го е пратил!
24
1
 
28
 
! Отговори
Victimized преди 5 години
МВР упражнява стриктен контрол върху лица залавяни с марихуана и където ги хванат им обръщат джобовете, но убийци с оръжие не са им проблема.
23
4
 
19
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Защо оръжието му е законно, след като е криминално проявен??? Надявам се, че преди да го пуснат, ще му изземат пистолета?!?
22
0
 
21
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Подозирам че е искал да разкаже на президента подробности за убийството. Подозирам че е убил мутра искаща рекет, тогава им беше пика, пратен от сещате се кой.... Мисля че на този човечец животът му рязко ще се скъси след като се осветли...
21
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И охранителна фирма ли е имал?Кой позволява криминално проявени да се занимават с охранителна дейност?
20
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен11SRAMUVAM SE OT RADEV--DARGAVI S HILYADOLETNA KULTURA PODPISAHA I PRIEHA ISTANBULSKATA KONVENZIA,A BALGARIA SE NAREDI V REDIZITE NA VARVARITE.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сбъркал е адреса, за разтрел са на отсрещния тротоар
18
0
 
30
 
! Отговори
Марин преди 5 години
Аз смятам, че убийството при самоотбрана не е престъпление. Това, че се е опитал да влезе в президентството е друга тема.
17
0
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
ХЕХЕХХЕХЕ... ама как смени заглавието селтттака му със селттаците такива :D :D :DЗа неразбралите, заглавието първоначално беше: "Сашко - безстрашко"
16
8
 
8
 
! Отговори
Самоотбранител преди 5 години
Ами човека е собственик на бензиностанция. Кой има гаранция, че не е думнал някой враг и после не е домъкнал трупа му в бензиностанцията, за да го изкара самозащита?Те бизнесмените в нещастната ни държава са такива. Убиват, плащат и продължават да обикалят.
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия трябва да реагира незабавно - заплашен техния резидент "Дондуков" 2 !
14
8
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
До Анонимен 11НЕ СМЕЙ ДА МЕ ПРИПИСВАШ КЪМ БКП ГЕРБ !!!ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ Е ЗА РЕФЕРЕНДУМ НА НАРОДА ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ А НЕ ПРЕСТЪПНИЦИ КАТО РАДЕВ И БОРИСОВ ДА НАРЕЖДАТ НА КВОТИТЕ СИ ОТ ПО 4-РИ СЪДИИ ДА НЕ Я ПРИЕМАТ В НАРУШЕНИЕ НА ЗАКОНА!
13
0
 
17
 
! Отговори
СЛЪНЧАКА БЕЙ преди 5 години
3-ти ден минава и "не се знае за мотива". Вероятно от МВР не са се сетили да го питат защо го е направил... хмммммм.... Другият логичен вариант е да са го питали, той да им е казал нещо скандално и сега гениите ПР-и и топ-ченгета да фабрикуват поредната лесносмилаема информация, която да сервират на народа и Европата, които гледат укокорени и с недоумление.ХММ
12
1
 
18
 
! Отговори
не разбрахте ли преди 5 години
Абе вие не разбрахте ли че милиционeрскa, иска всички да сте овчари , криминално проявени и т.н. , за да не протестирате, когато те крадат от народа си и си назначават родата на държавни местенца да лапат а не да работят. Ако човека се е защитил от **, да не го убият те веднага са го нацапали вместо да му помогнат. За тая ** няма народ. За тях всички са ***, които им пречат и стават само за роби.
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийството при самоотбрана не е убийство, а самоотбрана, ако някой не знае.Ако съдът признае, че е било самоотбрана, никакви ограничение повече не могат да се налагат, човекът е чист. Включително може да притежава и носи оръжие.
10
5
 
19
 
! Отговори
Бахти държавата преди 5 години
Криминално проявен със законно притежавано оръжие.Ало, полицията вие нормални ли сте?Иначе усвояваме успешно още 100 млн лв за заплати
9
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи ако убиш някого при самоотбрана, вече не можеш да притежаваш оръжие? Та при следващата самоотбрана тебе да те убият? Много е умна тая журналистка..,
8
16
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
РАДЕВ Е ДОКАЗАН НАГЪЛ ПРЕСТЪПНИК И НАПЪЛНО ЗАСЛУЖАВА И ТОЙ СМЪРТНА ПРИСЪДА НО НЕ И ПРЕДИ БОРИСОВ!
7
4
 
10
 
! Отговори
ОПАААААААААААААААААА преди 5 години
КРИМИНАЛЕТАТА ИМА И ОРЪЖИ-ЗАКОННО--БРАВО МВР,БРАВО-БОКО ДА НЕ ВЪОРЪЖАВА МУТРИТЕ И СЕ ГОТВИ ЗА....ИЗБОРИ...
6
1
 
17
 
! Отговори
ЦИТАТКО преди 5 години
ЦИТИРАМ: "За щастие нищо сериозно не се е случило."НЕ! Това рецидивист да влезе въоръжен в президентството на държава, член на ЕС, не е нищо сериозно. И според мен няма от какво да се плашим. :)