Сашко – безстрашен! Осъждан за убийство... с пистолет при президента

72-годишният перничанин Сашко Игнатов е задържан в Първо РПУ
Обновена: 4 дек 2018 10:48 | 4 дек 2018 10:45,
60

Все още не са ясни мотивите на 72-годишния Сашко Игнатов, който снощи се опита да нахлуе в сградата на Президентството.

Знае се обаче, че оръжието, което е носел в себе си, е било законно притежавано.

Още по темата

Мъжът е от Перник, криминалнопроявен. През 2004 г. е бил осъден за убийство при самоотбрана, което е станало през 2002 г. при инцидент на бензиностанция, свързана с неговия бизнес.

За Игнатов се знае още, че има няколко фирми, които се занимават със строителство, охрана и търговия с горива.

Снощи, повече от три часа на адреса, на който живее Игнатов, имаше полицаи от Криминалната лаборатория. Извършен е обиск на дома му.

Припомняме ви, че мъжът беше задържан от жандармеристи на входа на институцията и в момента се намира в ареста на Първо районно управление.

"За щастие нищо сериозно не се е случило. Въпросът обаче е, защо човек с присъда за убийство се разхожда въоръжен из София. Според всички нормативни уредби в държавата е невъзможно такъв гражданин да разполага със законно протежавано оръжие", посочи пред Bulgaria ON AIR криминалният журналист Богдана Лазарова.

Тя отбеляза, че този случай е показателен за това, че МВР не упражнява контрол върху лица, лежали в затвора и е необходимо обяснение от страна на ведомството.

Експертът по сигурност ген. Румен Ралчев допълни, че Законът за НСО не давал повече права от това, което служителите вчера са извършили в сградата на президентството, а именно - залавяне, обезвреждане, обискиране, изземване на оръжие и предаване на МВР.

"След това специализираните служби са тези, котио трябва да се заемат със случая. И не бих се изненадал след известно време това да се квалифицира като дребно хулиганство и въпросният мъж отново да се разхожда въоръжен из столицата ни", каза Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
15
 
! Отговори
ЕЕЕ21 преди 5 години
МВР пак се о...а.х.т.е.!!!Как е възможно да няма,ама грам координиция?Крим.проявен със законно притежавано оръжие????Шофьорчето на Мето да отговори;)или боко...Wid,wild West v.2018!!!!
4
2
 
20
 
! Отговори
ЦИКЛОПА преди 5 години
Крайно време беше рецидивисти с 10 присъди за убийства да почнат да влизат в парламента и президентството. Не става само по селските къщи.Обирджиите се усетиха, че големите пари са при политиците, не при бабите и дядовците ни с по 100 лева пенсия.Ако кажа, че не са си го заслужили, ще си изкривя душата.
3
3
 
10
 
! Отговори
Discovery преди 5 години
"Сашко безстрашко!"хахахахахахахахахаахахахахахахахах.... умираааааааааааам.... какво е това бе... хахахаахах... не мога да спра да се смея... Сашко безстрашко бе бацета, хахахахахх тва ми звучи кът некъв Врачански народен герой :D :D :D
2
6
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ТОВА Е ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ОТ БОГА ДА ВНИМАВА СЪС СУПЕР КОМУНИСТИЧЕСКАТА СИ СТРАНА РАДЕВ , ЧЕ ТУКУ СЕ Е СПОМИНАЛ!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сашко, харабия Сашко.