Баневи кацнаха. От Франция – в родни прокурорски ръце

Спецпрокуратурата ще иска за тях постоянен арест
78

Снимка: БулФото

Задочно обвинените в пране на пари Евгения и Николай Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура днес на Летище София.

Още по темата

Предаването им е в изпълнение на издадена Европейска заповед за задържането им, съобщават от прокуратурата.

В рамките на разпореденото прокурорско задържане до 72 часа, в присъствието на защитниците им, на Николай и Евгения Баневи ще бъде предявено прецизно обвинение.

Спецпрокуратурата ще иска за тях постоянен арест, а обвиненията са за 7 престъпления от общ характер.

- За ръководене от Николай Банев на организирана престъпна група и за участие на Евгения Банева в същата престъпна група;

- За длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на "Полимери" АД, "Елма" АД, "Химически завод Панайот Волов" АД и "Топлофикация Казанлък" АД в общ размер на 84 682 896 лв.;

- За избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. като управляващи на "Полимери" АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на "Партнърс комерс" ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като управляващи "Елма" АД;

- За пране на пари в особено големи размери - 589 811 132 евро и 225 000 лева;

- За държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Специализираната прокуратура ще поиска утре от съда вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Евгения и Николай Баневи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 15Банев искаше да стане президент на изборите 2016 като в предизборен клип обещаваше да преследва олигарсите на прехода това, ако не е цинизъм здраве му кажи..при това - проруски кандидат беше. Е не стана, а стана льотчика
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А гелосаният - кола?
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЦиникОще едни "назначени" комунистически приватизатори в панделата....=блажени са верващите - ще лъдат оправдани по всички точки, а по някои - по давностколкото цецо-мустака ще влезе в затвора, толкова и всички останали...Мафиотска територия, при това - силово мафиотска, от пyтинcku тип.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че си платат къде требе и че ги пуснат и те тека !вие народо пари не чекайте,ако са от ваште накрадени.
15
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баневи трябва да станат е-Баневи в панделата. Банев искаше да стане президент на изборите 2016 като в предизборен клип обещаваше да преследва олигарсите на прехода това, ако не е цинизъм здраве му кажи.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Догодина има Избори и трябва да отчетът дейност
13
1
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Още едни "назначени" комунистически приватизатори в панделата....А *** , Гергов....и останалото ЦК кога?
12
1
 
6
 
! Отговори
Иванчева преди 5 години
Баневи не са се баняли ... елате пилета при кака да ви изтърка гърба.
11
1
 
6
 
! Отговори
йокин преди 5 години
Заловиха ги,екстрадираха,докараха,у нас,разлаяхме,кучетата,кога,ще ги пускат?
10
2
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Да ги настанят при Иванчева, те са свикнали на лукс, така че квартирата и е точно като за тях ... Дано и домакина Бай Ставри да е по-благосклонен към персоните им ... !!!
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме да знаем тези на кой са хора. Едва ли сами са успяли да натрупат толкова милиони и да станат милионери. Кои са останалите които са ги подпирали през годините. Това е най важното а не че са ги хванали и ще ги осъдят Условно. Кои са били помагачите им от високите етажи на власта. Нали не си мислите че ще повярваме че сами са успяли да окрадат милиони. Не ни мислете за ***..оти.
8
6
 
13
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
После кой финансирал комунистите... хахахаНас червеното знаме роди ни...Ние сме на всеки километър
7
2
 
10
 
! Отговори
До 3 преди 5 години
Те затова искаха да ги арестуват показно в чужбина, за да се следи от външните посланници случаят и да не посмеят да сложат стажантка съдийка и да ги изкарат веднага навън. Това им е играта, сега просто ще стане по трудно и ще си дарят парите на партията на кралят Слънце и пак навън....
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хи-хи-хи.......какво ли си мислят "сегашните" олигарси.............."ами че след 10-тина години може и мене така........."...............мдддаааа...........герберчета, и вас...и вас.......
5
3
 
8
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Що милиони кацнаха! Сега започва голямото шоу по прилапване на парите на Баневи. Иначе ще започне едно разтакаване на процеса и най-накрая-невинни и с обезщетения за нанесени на всякакви щети.
4
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази Евгения Банева обаче си е 100 % бразилка от махалата.
3
1
 
12
 
! Отговори
Връл червен комунист преди 5 години
У дома и на свобода!Тук няма какво да им се случи!!
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
600 000 000 EВРО - МИЛИАРД ЛЕВА Това не е от вчера и днес, а тези някой реши да бъдат 'гръмнати, смятайте какви други остават и са с чадър. Евала на българското народно овче търпение! Ето го резултата!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този селски бек няма умствения капацитет да изпере 590 милиона евро.Хайде на бас, че накрая ще бъдат оправдани и ще осъдят държавата в Страсбург.