Баневи кацнаха. От Франция – в родни прокурорски ръце

Спецпрокуратурата ще иска за тях постоянен арест
78

Снимка: БулФото

Задочно обвинените в пране на пари Евгения и Николай Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура днес на Летище София.

Още по темата

Предаването им е в изпълнение на издадена Европейска заповед за задържането им, съобщават от прокуратурата.

В рамките на разпореденото прокурорско задържане до 72 часа, в присъствието на защитниците им, на Николай и Евгения Баневи ще бъде предявено прецизно обвинение.

Спецпрокуратурата ще иска за тях постоянен арест, а обвиненията са за 7 престъпления от общ характер.

- За ръководене от Николай Банев на организирана престъпна група и за участие на Евгения Банева в същата престъпна група;

- За длъжностно присвояване на пари и вещи, собственост на "Полимери" АД, "Елма" АД, "Химически завод Панайот Волов" АД и "Топлофикация Казанлък" АД в общ размер на 84 682 896 лв.;

- За избягване установяване и плащане на данъчни задължения в размер на 231 052 лв. като управляващи на "Полимери" АД, в размер на 1 515 235 лв. като управляващи на "Партнърс комерс" ЕООД и в размер на 2 623 816 лв. като управляващи "Елма" АД;

- За пране на пари в особено големи размери - 589 811 132 евро и 225 000 лева;

- За държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Специализираната прокуратура ще поиска утре от съда вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Евгения и Николай Баневи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре да ги бяха оставили във Франция. Тук ще ги пуснат след няколко дни.
58
1
 
10
 
! Отговори
от Китай преди 5 години
Тук в Китай за длъжностно присвояване ,пране на пари или корупция в размер над 100 000 Йоана( 25 000 лв) наказанието може да бъде само едно -Смърт .За по малка сума може да те пощадят с доживотенЗа убийство наказанията са по леки!.Баневи са едни от грабителите на прехода.Едни от най-големите !!!Единствено точка на продължаващия вече 30 годишен преход,може да бъде сложена само ако всички грабители на прехода си получат заслуженото!!!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падна ,още една от касите на БСП.
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За Полимери разбрахме...чудим се обаче приватизацията на БМФ кога ще се разследва?
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А оттам да им пожелаем да отидат и останат доживот в родни ромски ръце - съответно в Софийската и Сливенската пандела.
54
10
 
6
 
! Отговори
гледам и невиждам преди 5 години
Видяха се мъж и жена на различни места с белезници но НЕ И ЛИЦА , не е ли поредната разработка . Иванчева за едни недоказани 30 000 я арестуваха 6 часа пред Спортната палата, то не беше редене на пачки ката домино да ги снимат вместо да броят уж намерените пари. Поредният цирк за уж свършена работа !!!
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УФ, НЕ ГИ МИСЛЯ ТЕЗИ. СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ (АКО ИЗОБЩО ВЛЯЗАТ) Е ЩЕ ОТИДАТ ДА СИ ЯДАТ МИЛИАРДИТЕ, ПРЪСНАТИ ПО СВЕТА.Но сега някой иска да прилапа имотите им, както прилапаха фабриките на Мишо Бирата.
52
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Влади Горанов е следващият.Какво се ослушват още ,та не го тикват в панделата.И той е шеф на организирана престъпна група.
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я,как се активираха тролчетата на Цвъки?!Чичо ви сигурно двойна надница ве плаща,а?Друга песен ще запеете като го вкарат в Софийския на топло.
50
3
 
3
 
! Отговори
Розата преди 5 години
Влади Горанов е следващият.Какво се ослушват още ,та не го тикват в панделата.И той е шеф на организирана престъпна група.
49
2
 
8
 
! Отговори
441115 преди 5 години
А чичо Цвък къде ще го настанят?
48
2
 
9
 
! Отговори
Иф преди 5 години
БАЦЕ И КОМПАНИЯ ГИ ЧАКА СЪЩАТА ПРОЦЕДУРА,САМО ЧЕ С ПРАНГИ.
47
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А завряния зет кога, не е виновен Банев, че са му дали предпиятия за милиарди, той си един шлосер и син на въртоглав. Някой да не е очаквал да направи чудеса и тези предприятия да станат по цветущи.
46
2
 
6
 
! Отговори
бай вълчо от хисаря преди 5 години
А бе що тормозят тези убави хора бре?*** те са направо за съжаление!Горките, с един кат дрехи- 3 дни в панделата, живи да ги оплачеш!Де го онзи хелзински уоч?
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-богатите клошари. Конфискация на всичко и дворецът да се продаде на Симеон Втори, че остана без.
44
3
 
8
 
! Отговори
Понятно ? преди 5 години
До АнонименТОЙЙ ВЕЧЕ НЕ Е ВЪЛК - СЕГА НЕ СЕ КАЗВА ВЪЛЧОСЕГА Е СКРОМЕН МИЛИАРДЕР С НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ ПОДАРЕНИ МУ2ОТ БЕЗСРЕБРЕНИКА ЖАН И КОМПАНИЯЗА ДА НЕ СТАВА ТАКА СЛЕД РЕВОЛЮЦИИ ИЗБИВАТ СТАРИТЕ НОСИТЕЛИ НА ВЛАСТПОНЯТНО !!!??
43
3
 
21
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
ЗАЩО ВОДЯТ БАНЕВИ БЕЗ ВЕРИГИ НА КРАКАТА??
42
2
 
15
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Да си кажем - няма кукловоди, няма супер правителство... просто, ние толкова си можем. Идват разни *** и ни ограбват, докато ние се делим на БСП, ГЕРБ и ДСБ... толкова си можем, бе, това е положението.
41
2
 
29
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
ще гледаме поредната безсрочна драма без неочакван край,започва нещо по дълго от Дързост и красота.солидни суми солидни обвинения и накрая някъде по веригата пак някой някъде няма да си е свършил работата сценария е известен а краят ще бъде всички на свобода и осъдили България за тормоз
40
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Корнела паралелната държава,тия са само двама от стотиците "бизнесмени" с куфарчета УКРАДЕНИ ПАРИ ОТ 74 ГОДИНИ КОМУНЯРСКА ВЛАСТ В ПОЛИТИКА И ИКОНОМИКА.Много яка държава се оказа България,още мърда след всичко което ни причиниха проклетниците червени,ЩО НЯМА 1495968686 КОМЕНТАРА?А каскети?!