Съдът остави в ареста безстрашния Сашко с "Валтер"- а

2 часа стоял пред "Дондуков" 2 и се чудел как да привлече внимание
20

Снимка: Булфото

72-годишният Сашко Игнатов от Перник, който нахлу в Президентството с пистолет "Валтер" и два пълнителя с по 12 патрона в понеделник следобед, поиска от съдът да го пусне от ареста, защото е в много тежко материално положение.

Още по темата

Въпреки това магистратите го оставиха за постоянно зад решетките, защото случката се е разиграла пред президентството и това я прави още по-обществено опасна.

Освен това Игнатов има изтекло разрешително за пистолета - оръжието му било незаконно.

"Пуснете ме, не ми е мястото в ареста, в много тежко материално положение съм. Отвсякъде съм притиснат от частни съдебни изпълнители", проплака той.

Пред съда мъжа обясни, че причината да влезе в президентството била, че искал да си предаде оръжието на ДАНС или ГДБОП.

Преди това два часа стоял пред сградата и се чудел как да привлече медийното внимание. Проблемът бил, че частни съдебни изпълнители разпродавали 4 имота на Игнатов, който имал задължения от 400 000 лева.

Те били натрупани покрай бизнеса му с бензиностанциии, както и с кръвнина по дело за непредумишлено убийство.

Първоначално задълженията били 800 000 лева.

"Не съм единственият. Такива хора около мен са много - вечният длъжник", обясни човекът.

Преди да влезе в президентството, той разговарял със сина си, който го помолил да си предаде оръжието, за да не стане някоя беля.

Прокуратурата вече повдигна обвинение на Игнатов, а наказанието, което го заплашва е от 2 до 8 години затвор.

А причината да пристъпи към тази отчаяна постъпка са дълговете, които е натрупал. През 2002 г. имал бензиностанция. Направил забележка на трима мъже, които си говорили на входа на обекта и пречили на колите да минават. Те се нахвърлили да го бият. В суматохата Игнатов извадил пистолет и стрелял във въздуха. Докато се защитавал прострелял в гърдите Кирил Мирославов, който по-късно починал в болница. Осъдили го условно.

После близките на жертвата си извадили изпълнителен лист и претендират за апартамента му в Перник, който е описан от ЧСИ. Освен това Игнатов взел и 200 хил. лева кредит от банка, но не се издължил.

След това частен съдебен изпълнител запорирал и този имот, който е ипотекиран в полза на банката.

Игнатов има и къща с двор в село Рударци, от които скоро ще го изгонят. За къщата вече има търг, който приключва до 2 седмици и ако има желаещ да купи имота, Сашко Игнатов остава без него.

Той е писал десетки жалби до съда в Перник срещу действията на съдебните изпълнители, които описали имотите му.

Бизнесът на Сашко Игнатов също е фалирал. Преди време той имал хладилен завод. Бил е и в управата на сдружение, свързано с един от университетите в България, но...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
станало грешка преди 5 години
Човека просто отивал при "своя човек" в президентството. Нали президента е човек на такива. Ама боковите пазванти не го допуснали до президента.Ама и хаирсъзи със хаирсъзи такива.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видяхте ли снимките защо са го оставили в ареста! От един немощен старец ги е страх!
14
1
 
5
 
! Отговори
Жоро преди 5 години
Аз също бях нападнат в Гаража ми от банда представяща се за майстори на покриви!Можех да се отърва от тях и да не им дам рекета обаче щях да изпадна в положението на този човек. Взеха ми 3800 лв. след куп заплахи и лъжи. Полицията написа преписка до Прокуратурата а те ми казаха, че няма престъпление защото Те си искали аз съм давал!Хора внимавайте дойде ли някои непознат с предложение за ремонт не говорете с него това е схема за измама. Няма да изпълни и дума от предварителната ви уговорка.
13
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дърт червен тарикат изпаднал от хранилката е тоя.
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има историята на типичен доносник на държавна сигурност. Много от тях свършиха така. И си го заслужават, понеже много животи загробиха и много пари откраднаха и похарчиха.
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той сам си противоречи в твърденията, отделно иска внимание с оръжие??! Поздравления на НСО че не са го допуснали, а са го предали на полицията!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче откъде тръгнало всичко - прострелваш бабаит който иска да те бие, задлъжняваш към роднините на бабаита с милион. Само в български съд може да ти се случи.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвсякъде съм притиснат от частни съдебни изпълнители", проплака той......Като си притиснат от ЧСИ какво правиш в Президенството бе дедо. Ако съм на твоите години и да имам пистолет с два пълнителя знаеш ли колко ЧСИ-та ще ги пратя в АДА. Не ти ли е минавало през акъла че в президенството има охрана а с оръжие е забранено да се разхождаш в президенството. Можеха да те целнат в десетката и да те отърват от ЧСИ-тата щом ти неможеш.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Професор 7Без да гръмне дори във въздуха! Нали е от Перник - ни го обиждай повече!
7
8
 
11
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Голям Българин и Родолюбец опълчил се против комунистите.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека е подведен от п.ар а З итиТе в обществото. Тези *** живеят на гърба на предприемчиви хора. Това са полузаконни ЧСИ. ТОВА СЕ ПРАВИ УМИШЛЕНО ОТ ДРУГИ НОМЕНКЛАТУРНИ ОТ БИВШИТЕ УПРАВЛЕНСКИ ПАРТИИ.
5
3
 
21
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Като гледам къде е участвал по фирми и организации, не е случаен. Също така и къща в Рударци, кой има?! Ми много бивши червени активисти и много настоящи номенклатурчици. Явно просто сега не е нужен вече никому и....са го бутнали в черния списък.
4
7
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
пУснете го Чоека си сфърши бизнеса в президенството пък после пак го арестувайте бе
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България бизнес се прави само чрез подставени лица и фирми регистрирани в Барбадос.Иначе това е резултата- от всякъде тръгвят за те търсят за пари.
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що му лепите етикети на човека, демократурата го е докарала до отчаяние, а отчаяният човек той няма какво да губи. Цяло чудо е, че още не се е демократизирал заедно със няколко ЧСИ-та.
1
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Па тоя ли бил бе? Тоя на снимката?Какво въожще ни занимавате с тоя? Ясно е какви са му подбудите. Даже какъв е пък тоя пропускателен режим, чак се плаша.