Сагата "Баневи" – реалност и риалити? Какво ще се случи?

Семейството е обвинено за "изпиране" на над 1 млрд. лева
7 дек 2018 10:15,
74

Специализираният наказателен съд ще решава дали да остави за постоянно в ареста Николай и Евгения Баневи. Часове след като двамата бяха екстрадирани в България Специализираната прокуратура ги обвини за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари, действала от 2005 година.

Едно от обвиненията към бизнесмените е за пране на пари в размер на над 1 млрд. лева. Прокуратурата ще повдигне обвинение и на майката на Николай Банев Мария.

Още по темата

Журналистът Патриция Кирилова коментира в студиото на "България сутрин", че арестът на Баневи прилича много на тези на други влиятелни фамилии с голям бизнес от последните месеци.

Тя каза, че акцията и зрелището, което се направи с посрещането на Баневи, може в крайна сметка да не доведе до нищо, въпреки разпространените кадри от МВР, които според Кирилова изглеждат като холивудска продукция.

"При положение, че НАП работи и за 100 лева запорира сметки, как се стига до такова престъпление без никой да реагира толкова време. Хората вече живеят в едно такова риалити, говорят се за едни арести, милиарди, после човекът се оправдава в съда, почва да съди България", каза Патриция Кирилова.

Тя беше категорична, че случаи като този с Алексей Петров, който в крайна сметка беше напълно оправдан, показват, че нещо се прави, но не се стига до край.

Кирилова намекна, че акциите от последните месеци може да са и с чисто предизборна цел, защото въпреки много въпроси около тях, в крайна сметка по думите ѝ има много българи, които се радват, че хора с пари са арестувани.

Адвокат Людмил Рангелов пък оприличи случващото се с Баневи като акция, с която се цели успокояване на общественото мнение. Според него след завръщането им сега ни очаква много дълго разследване и досъдебно производство.

"Въпросът е за кои от деянията тази давност вече е изтекла и за кои не. Това, за което са обвинени, има различен по размер наказание. От 5 - 15 за някои. Най-тежкото, което е предвидено е от 10 до 20 години, което е за присвояване в особено големи размери", обясни още юристът пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи още, че темата за пране на пари в размер на милиард лева е несериозна, въпреки че не е невъзможно, защото семейството не е обвинено в престъпление, с което да са натрупали подобна сума, която впоследствие да бъде изпрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...triiiite ...da vi bera likata !!! I vas da vi iztriat dano !!! Prodajno pleme !!!
61
3
 
6
 
! Отговори
no comment преди 5 години
А сега братя българи що не плюете по цигсните които крадат по една кокошка. Това е само едно българско семейство откраднало над МИЛИАРД И 500 МИЛИОНА ЛЕВА и то зс тези се знае а те са много повече от това 100%.Братя българи сметнете сега от както съществува БЪЛГАРИЯ общо всички кражби в България дали се доближават и до проценти от това което само едно БТЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО НЕ ОТ РОМСКИ ПРОИЗХОД КРАДЕ А ТАКИВА КАТО ТИЯ СА МНОГО В БЪЛГАРИЯ ПРЕДИ КРАДЯХА С МИЛИОНИ СЕГА С МИЛИАРДИ
60
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ- ЕДИН ПО ЕДИН ГЪРМЯТ ЕДРИТЕ СПОНСОРИ НА БСП, ЗАЛОВИХА ОРЪЖИЕ И ПАСПОРТИ, БАНКИТЕ СА ПОД КОНТРОЛА НА ЕЦБ, ЗАЛОВИХА ЯХТА С НАРКОТИЦИ В СРЕДИЗЕМНО МОРЕ- НЕ НЯМА ДА ИМА ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.....
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМОТИТЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ПО СКЪПИ ОТ ЛУКСОЗНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ НА БАНЕВИ- ВЛЕЗ В ГУГЪЛ ИМА ОПИС НА ИМОТА ОТ ДАНЪЧНИТЕ ПО АРХИТЕКТУРЕН ПРОЕКТ, КУПЕН ОТ КРАСИМИР ДАЧЕВ ЗА 3.5 МИЛИОНА ЕВР0- -3500000 ЕВРО ДЕЛЕНО НА 3964.54 КВАДРАТНИ МЕТРИ- 883 ЕВРО НА КВАДРАТ- ТОВА Е ЗА ЛУКСОЗЕН ИМОТ, А НЕ ЗА ПАНЕЛКА В ЛЮЛИН- АЛОУ БРОКЕРИТЕ.....
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
още едни спонсори на БКП изгоряха, заедно с Митьо очото, Бенчев и още стотици знайни и незнайни войни на БКП, мафията и русия (което е едно и също)Ама много лош тоя Бойко бе ...
57
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ако през тия са минали 1млрд. лева - няма власт в България която да ги вкарва в никакъв затвор - 1млрд лева отварят всякакви врати.Мога да хвана бас - тези неприятни парвенюта ще ги влачат по арестите и реално няма да бъдат осъдени и да лежат в затвор.
56
0
 
12
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Ама как какво ще се случи бе? Това, което трябва да се случи е тези да отидат в затвора, да платят всичко заграбено до стотинка и да изплатят обезщетения на хората, които са останали без работа заради фалирането на печеливши предприятия. Това са национални предатели. Знаете ли ако бяха в Китай какво ги очакваше, а, знаете ли????
55
0
 
7
 
! Отговори
панчо преди 5 години
тази сага ще продължи по дълго от робинята изаура и дързост и красота взети заедно като времетраене
54
0
 
6
 
! Отговори
БАШ майстора преди 5 години
отварям пералня всички на зор да заповядат преди да ги е застигнал закона гарантирам не проследимо от мръсни петна изпиране и изплакване на имидж и всякакъв вид бизнес
53
0
 
14
 
! Отговори
дедо на 95 г преди 5 години
Защо само тези? Кога ще бъдат прихванати костовци софиянковци овчаровци арабаджиевци боковци цвъцковци ..................................................................................................................................................................................Списъкът е дълъг колкото Конституцията на НРБ!
52
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ПЕРАЛНЯТА НА ЕДИН ПЕРАЧ ОТ БАНКЯ КОЛКО Е ИЗПРАЛА?
51
1
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Целя ЦИРК е гнусна история!!!!.."Бардзини срещу Таталия"!!!!!...ТОВА Е ,което ни разиграват мутрьовците!!!!Няма ДЪРЖАВНИЧЕСКА ПОЛИТИКА,НЯМА ВИЗИЯ за развитието на държавата и обществото,има само..мутряшки изпълнения от мутри,во главе с Мутра 1....клета ми клета Българио!.....
50
0
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
...а знаете кой е "бащицата" на амфетамините и изобщо на .."бялото"..Не знаете?..-Просто попитайте ЦРУ,други източници ви не требат..
49
1
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Баневи-Маневи...Кажете какво стана с Митьо Очите?..А с Цецу Василев?..-Него кога ще го депортират в Б-я?..ИЗОБЩО ЩЕ СТАНЕ ЛИ ТОВА?!?!..Викате:-"Не ставай смешен!Отвори или уста Цецу,на бая "ВЕРИ ИМПОРТЕНТ ПИПУЛЬ" у Бугария ще лъснат задниците..".....Тия сега ще ги подъвкат за известно време ,а после ще ги компенсират за неудобството....Важното е ТЪПАНА "ВИЖТЕ КОЛКО Е ВЕЛИК бОЙКО",да думка...........били "ИЗПРАЛИ" ЦЯЛ МИЛИАРД!!??..Добре,но как са го спечелили,ОТ ДРОГА ли?!..А знаете
48
3
 
18
 
! Отговори
На бас - та на бас преди 5 години
Помнете какво съм казал: Баневи ще ги оправдаят.Тоест ЩЕ СЕ ИЗМЪКНАТ!
47
7
 
21
 
! Отговори
На бас - та на бас преди 5 години
А на бас, тогава, че Иванчева / според мен нарочена умишлено / ще влезе в затвора, а Баневи ще ги оправдаят И ДАЖЕ ЩЕ ИМ ПОДНЕСАТ ИЗВИНЕНИЯ! А НА БАС!
46
2
 
13
 
! Отговори
запознат преди 5 години
Сливенския затвор!
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ко? Не! - Някой наясно ли е колко милиард ?!Да! Един милиард е хиляда милиона (1000х1000000)!Понеже не се казват всички разсипани от този екземпляр български (народни) активи, реалната сума трябва да е много повече от 1 милиард! Просто, нежно го галят бандита!
44
2
 
18
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
"пране на пари в размер на над 1 млрд. лева" ?!?! Надявам се, посочената сума да е плод на жерналист-илитерат, а не посочена сума от прокуратурата. Не за друго. Ще е голям срам за прокуратурата. Някой наясно ли е колко милиард ?!
43
2
 
24
 
! Отговори
Интересно, ама... преди 5 години
До Анонимен 30. Е, дали има как да сравняваме Иванчева с Баневи?На бас че Баневи по-бързо ще ги пуснат домашен арест зад граница