Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!

Ако не са в ареста могат да окажат натиск върху свидетели
9 дек 2018 10:35,
204
Баневи – задължително в ареста: Държат 1 млрд., парите може да изчезнат!
Снимка: Булфото, архив

Ако на Баневи не им бъде наложена мярка "задържане под стража", може да оказват натиск върху свидетели и да манипулират доказателства. Това каза заместникът на главния прокурор Иван Гешев. Той допълни, че Николай Банев е подсъдим за закана за убийство и част от доказателствата по това са приложени към делото, за да се покаже профилът на семейство Баневи.

По думите му самият факт, че те контролират над 1 млрд. лв. може да се направи обосновано предположение, че мярка различна от "задържане под стража" означава тези пари да заминат някъде.

Още по темата

"Станахме свидетели на добрата работа на прокуратурата, в частност на специализираната прокуратура. Дали могат да бъдат осъдени, дали ще бъдат осъдени Баневи, това е въпрос, който ще реши съдът, евентуално след внесен обвинителен акт", каза Гешев пред 'Нова тв".

По думите му набирането на доказателство е труден процес. Той посочи, че привличането на Цветан Василев като обвиняем също е било трудно.

"Пране на пари за 1 млрд. също е много трудна задача. Колегите са амбицирани да си свършат работата. Факт е, че в сметки на едно от лицата са констатирани над 1 млрд. лв. в Швейцария. Според колегите има достатъчно доказателства, че те са попаднали там в резултат на това престъпление, което описахте – пране на пари", допълни Гешев и обясни, че става въпрос за Банев. Прокурор Гешев заяви, че е поискано тези сметки да бъдат запорирани.

Попитан дали има сценарий, в който семейство Баневи получават условна присъда, Гешев отговори: "Те са обвинени за пет различни престъпления".

Той уточни, че няма как да получат условни присъди, защото законът не го предвижда, а позволява само да бъдат оправдани.

"Отделно те са обвинени в организирана престъпна група, където изобщо не става въпрос кой в какви дружества участва. Те са привлечени за участие и ръководене на организирана престъпна група, за пране на пари, за длъжностни присвоявания, за данъчни престъпления и най-леко наказуемото е държане на боеприпаси", допълни още Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
17
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Парите наистина можеха да...изчезнат,ако са в КТБ,понеже самата банка...изчезна.Явно Банева не са...будали,като повечето държавни фирми и са си...скътали милиардчето другаде.
146
1
 
37
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Само един българин краде повече от всички цветнокожи вкупом в България, а може би на балканите. Като се замисля че като този има поне стотина "бизнесмена"...
145
3
 
27
 
! Отговори
Констатиращ преди 5 години
Споко Баневи!Суджука ще Ви оправдае.Нооооо, ..........................................негово не се губи ей!
144
1
 
21
 
! Отговори
АЛов преди 5 години
А Гошо Милионерас инкасото го пребиват всеки ден за по 1,5 милиона. Срам !!!!!!
143
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тоя милиард таман ще запушат дупката дето излезе като фалира КТБ. Чиста работа.
142
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той и Христо Бисеров си държеше парите в същите банки ама....нищо!
141
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
парите можело да изчезнат,че те защо се криха 2-3 седмици,нали за да изчезнат парите,не ми е ясно защо всички ги обявяват за издирване,когато излезнат в чужбина,сигурно има защо ама не ми е много ясно
140
15
 
17
 
! Отговори
жестокост преди 5 години
И защо не ги пуснат да си вървят. Толкова народ изпуснаха без да искат, та до едни Баневи ли опря работата. Явно, налице са други, прикрити мотиви, за да ги съдят така жестоко. Може би, тези пари не са техни, а на някой отговорен другар от ГЕРБ. Вие сещате ли се на кого?
139
7
 
30
 
! Отговори
Дядо Пенс преди 5 години
Само да ви кажа ,че кум на Баневи е Бойко Борисов...
138
3
 
25
 
! Отговори
Оруел преди 5 години
Ще им земат каквото могат и ще ги пуснат, да си харчат останалото!
137
3
 
39
 
! Отговори
Няма случайни работи преди 5 години
Тия Баневите явно са забравили да се отчетат на покровителя си и затова сега ги наказват.И това не им е за първи път.Нали през 2016г им запалиха 7 коли а минала година им опожариха къщата за втори пъти.Явно предните пъти са ги предупреждавали леко, те са обещавали че ще си спазят уговорките а после се измъкват. Ето сега се бяха измъкнали в чужбина, но този път вече шефа им се е изневил и ще ги сложи на място. Ще им вземат ВСИЧКО! И ще си намерят нови слуги да им перат откраднатите пари.
136
3
 
11
 
! Отговори
аник преди 5 години
до 153 така е но Иванчева с положителност ще бъде осъдена на затвор а за петте обвинения понеже /виж статията/ не може да получат условна може да бъдат оправдани.Е нищо ново не са първите не се знае дали ще са последни.
135
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1 млрд лева ,това тарифата да ги пуснат Баневи ли е ? Иванчева направо е аматъор с нейните 56 хилки в левове .
134
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По принцип някой нещо им отмъщава, да има облаци в рая, но скоро ще им изгубим следите както и на много други.А и да трупаме точки уж пред Европа,че борим корупцията.Крадеца вика дръжте крадеца
133
3
 
17
 
! Отговори
Forever преди 5 години
А за историята не се безпокойте,добре ще си платят да им се изчисти името,след стотици години сигурно ще пише че са национални герои.
132
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В този момент един швейцарски банкер си избърши *** с писмото на БГ МВР.Чудя се, колко глупав трябва да си да напишеш и изпратиш писмо до Швейцария за разкриване на банкова тайна? Ще ги разкарвате един месец по съдебни зали и накрая ще ги пуснете. Те ще си платят и така.
131
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ако Цацата и Бойко вземат от този не 1млрд., а 3млн. лева - лично ще им изпратя по 1бутилка 50 годишна ракия. НО това няма да стане . всичко е вятър и мъгла.
130
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ако имам 1 милиард ще поръчам една тиква и готово. ПРОБЛЕМИТЕ НА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СА ОПРАВЕНИ. Мале,колко милиардери вече имат зъб на БАТКО? Давам на Тиквата живот до края на тази година. В момента го преследват - КТБ Мустака, Митьо Очите, Баневи, Путин (спряха АЕЦ) . Въпрос на време е мафията да изпрати един касиер до първите трима и точно до една седмица ще го замерят със захарен памук :)Батко, дори Цвъчко с 20те ап. няма да може те спаси. Меркел също се пенсионира. Значи скоро партия ГРО6
129
0
 
12
 
! Отговори
Forever преди 5 години
500 милиона са им малко,трябват им милиарди за поколения напред,да ги споменават пра,пра внуците им в добро.
128
1
 
31
 
! Отговори
Болшевик преди 5 години
Иванчева беше с вериги за подкуп от 500 000 евро. Тези Баневи защо са без вериги ? Те са откраднали 1 милиард ??? Трябва да са с два пъти повече вериги.